12.04.2020,  15:25:07 | 0 comentarii | 2483 vizualizari
Unii încep, alții continuă… / Trei unități școlare din Valea Jiului – școli europene eTwinning
de Ziarul Vaii Jiului

Prin intermediul Programului „Erasmus +”, există platforme de specialitate prin care aceste unități de învățământ pot utiliza la maxim tehnologia informației în vederea îmbunătățirii și perfecționării actului educațional. La nivel național există o astfel de platformă derulată prin Erasmus+, prin care o serie de licee și școli gimnaziale pot aplica la cerere pentru obținerea Certificatului eTwinning.

 

Acest certificat reprezintă o recunoaștere a profesionalismului profesorilor, dar și o confirmare a rezultatelor provenite din activitățile școlare ale elevilor obținute de echipa eTwinning din aceste școli ce participă la acest program, în domenii precum: practica digitală în procesul didactic, abordări și tehnici noi în pedagogie, dezvoltarea continuă a cadrelor didactice, promovarea practicilor de învățare în colaborare sau practici diverse de siguranță online.

Pornind de la toate acestea de mai sus trebuie știut că în România au aplicat la acest program peste 200 de școli și licee, iar în toată Europa peste 4.000 de unități de învățământ, la final obținând Certificatul de Școală eTwinning 77 de școli și licee din țară și peste 2.100 de școli și licee din Europa.

Îmbucurător pentru învățământul din Valea Jiului este faptul că are pe această listă de 77 de unități de învățământ, pentru anul școlar 2020-2021, două licee și o școală, fiind vorba aici de Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Petroșani, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Petrila și Școala Gimnazială nr. 4 din Vulcan.

Conducerea acestor școli și personalul ce le deservește vor avea ocazia să fie invitați să participe la Programele de dezvoltare profesională dedicate lor. Totodată, aceștia se vor putea înscrie într-un grup de eTwinning și acolo vor putea colabora online cu colegii din țară și din străinătate, putând frecventa totodată și anumite evenimente online unde participă parteneri din țară sau străinătate certificați în cadrul acestui program.

Firește că toate aceste acțiuni online de care vorbim sunt acum întârziate de pandemia ce ne-a cuprins, de această criză europeană și mondială. Se speră ca de la jumătatea lunii mai ca sistemele de învățământ din toate țările europene să-și revină, mai ales prin deblocarea anului școlar, atât de afectat anul acesta. Odată reluată activitatea de învățământ și programele Erasmus+, cu toate platformele sale, vor putea relua cu și mai multă putere activitățile.

„Este al doilea an consecutiv când primim titlul. Meritul principal este al doamnei profesor Nicoleta Cîndea, care este coordonatorul pentru proiecte europene din liceul nostru. Împreună cu un grup de profesori inimoși și pasionați, doamna profesor a reușit să ne bucure din nou și să păstreze continuitatea acestui fapt. Acest certificat permite participarea profesorilor în cadrul unor cursuri de formare profesională desfășurate online, la sfârșitul cărora vor primi atestate de formare profesională. E vizată, în primul rând, comunicarea online și schimbul de experiență cu profesori din țară și din Europa care fac parte din aceste grupuri de pe platforma eTwinning. Mai mult, această platformă prezintă păstrarea legăturii dintre cadrele didactice și elevi, într-o perioadă în care singura modalitate de a interacționa cu elevii și chiar a preda cursuri se poate face online”, ne-a declarat Cecilia Mitran, directorul Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Petrila.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter