29.04.2020,  22:57:50 | 0 comentarii | 1240 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / ​​​​​​​Poate că se va aduce vorba de ea în ședința de joi
de Gheorghe OLTEANU

Așa cum fusese planificat, în toamna acestui an ar fi urmat să fie dată în folosință. Pusă la punct de la temelie și până sus și echipată cu tot ce este necesar, pentru ca preșcolarii, dispuși în patru încăperi, să poată să înceapă anul școlar 2020-2021.

Este vorba

despre Grădinița cu Program Normal nr.4 din Vulcan. A nu se confunda cu Școala Gimnazială nr.4, de care țin Grădinița cu Program Normal și Grădinița cu Program Prelungit de pe strada Vasile Alecsandri. Peste drum de școală. Aceasta aflată încă în construcție, deși, la data de 20 aprilie 2020, ar fi trebuit să-i fie predată primăriei care e  beneficiarul, se află în Coroești, lângă blocul D10. Imediat cum treci de Școala Gimnazială nr.5. În curtea căreia poate încă fi văzută clădirea neautorizată, cu încăperi tip vagon, utilizată de ani și ani ca grădiniță.

 

Ridicarea noii

grădinițe, pentru care s-a emis autorizația de construcție numărul 8/15257, a început în luna martie a anului 2019. La o lună după emiterea documentului. A fost un moment de mândrie pentru administrația publică locală vulcăneană, mai ales că înălțarea ei fusese prorocită de Gheorghe Ile cu mult timp înainte. Licitația de construire a fost câștigată de SC Orizont din Sighetu Marmației. O trupă de maramureșeni harnici, cu state de lucru și pe șantiere din Italia, vreo șase la număr, care a făcut minuni, nu alta. În nici două luni a fost săpată și turnată fundația. Totul făcut manual.

 

Din cauze

pe care nu le cunosc bine, ci numai le bănuiesc, după puțin timp firma maramureșeană s-a oprit aici și a dat lucrările în subantrepriză unei societăți de construcții din Uricani, al cărei administrator, Constantin Cimponeri, a lucrat ani în șir pe diferite șantiere din Italia. Chiar la ora la care citiți aceste rânduri, una dintre societățile sale existente pe pământ italian continuă să facă treabă. Ca unul care am vizitat des investiția din Coroești, pot pune oricând mărturile privind modul responsabil și profesionist în care au lucrat băieții lui Cimponeri. Nici ei mulți la număr, doar zece, cel mult doisprezece. Au fost ridicați stâlpii de sprijin și s-a executat acoperișul. Totul făcut ca la manual și ca-n Occident, fiindcă acolo – băieții au învățat asta - nu se admite lucrul de mântuială.

 

Între timp

a intervenit, însă, ceva. Banii de la firma-mamă din Maramureș veneau tot mai puțini, până când robinetul a fost închis de tot. În schimb, Costică Cimponeri primea asigurări că totul va fi OK și că-și va recupera banii lui cu care, între timp, cumpărase tot ce era necesar și cu care-și plătise oamenii, pentru ca lucările să meargă mai departe. A sperat asta până-n toamna anului trecut, când, dându-și seama care-i realitatea, a zis gata! Și-a luat uneltele și lucrătorii și a plecat din Vulcan.

 

De atunci

nu l-am mai auzit pe primar aducând vorba despre noua grădiniță din Coroești. Mă mir, fiindcă la situația asta nu s-a ajuns chiar din vina lui. În vara anului trecut, moroșenii dădeau vina pe ministerul de resort că nu asigură constant banii pentru această investiție. E posibil ca primarul să fi intervenit, între timp, pe la guvern, dar nu am auzit ca vreun consilier să-l fi întrebat  pe Ile de asta. Și de aceea nu se știe exact cum se pune problema. Or, un răspuns lămuritor în această privință ar putea veni chiar joi, 30 aprilie, la punctul ”Diverse” al ședinței de consiliu local programate în dimineața acestei zile.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter