10.08.2020, 22:16:45 | 0 comentarii | 917 vizualizari
Conferință de presă / Luni, senatorul PSD Cristian Resmeriță a avut un motiv de bucurie
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Prima conferință de presă a săptămânii l-a adus în fața jurnaliștilor pe senatorul social-democrat Cristian Resmeriță. Evenimentul s-a petrecut la Petroșani la sediul organizației PSD din localitate, iar politicianul a pregătit în acest sens diverse subiecte.
Legea Resmeriță 2 se aplică începând de luni, 10 august „Vreau să vă spun că trăiesc o mare bucurie. La sfârșitul săptămânii trecute inițiativa mea legislativă pentru care cetățenii care locuiesc în Valea Jiului, dar și în alte localități din județ, Deva, Hunedoara, Călan, Orăștie, Brad, plus câteva comune, a devenit lege. În momentul de față aceasta poartă denumirea de Legea 163/2020 şi este în vigoare. În această dimineață am discutat cu reprezentanții casei de pensii, atât de la nivel județean, cât și de la nivel local, se primesc dosare, totul este în regulă”, a declarat Cristian Resmeriță. Senatorul a ținut să atragă atenția asupra unui lucru foarte important pentru cei ce doresc să beneficieze de prevederile acestei legi. „Încă o dată vreau să subliniez că pentru a beneficia de această reducere a vârstei de pensionare cu doi ani, fără penalizare, locuitorii din Valea Jiului trebuie să mai îndeplinească două condiții. În principal dumnealor trebuie să aibă stagiul de cotizare complet. Adică, la bărbați, stagiul de cotizare este de 35 de ani și atunci ei pot să iasă la 63 de ani la pensie, cu reducerea de doi ani, iar femeile trebuie să aibă 31,5 ani stagiul de cotizare, ieșind la pensie – cu cei doi ani de reducere – la 59 de ani și șase luni. Cum spuneam, din acest moment legea este în vigoare și se pot depune dosare, însă lumea trebuie să înțeleagă exact că fiecare se poate pensiona cu doi ani mai devreme, fără penalități, dacă are stagiul de cotizare complet”.
Pașii întortocheați ai legislației…
„Am depus această inițiativă legislativă pe 16 septembrie 2019, iar apoi au fost foarte multe etape, și anume: proiect trimis pentru aviz economic, la Consiliul Legislativ, apoi la guvern pentru punct de vedere; au urmat avizele, mai multe la număr, apoi comisiile de la Senat; după comisiile din Senat am ajuns la vot pe ordinea de zi, proiectul fiind votat tacit (pentru că în perioada respectivă s-a intrat într-o vacanță și nu s-a putut vota); după aceea proiectul s-a dus la Camera Deputaților, a stat o perioadă acolo, apoi au trecut avizele prin toate comisiile, Comisia de Muncă a dat raport favorabil; apoi, colegii mei parlamentari din județ, de la toate partidele, au mai depus niște amendamente prin care și alte zone ale județului să poată intra în această lege a mea; după care, după ce s-a votat, în 14 iulie 2020 legea este trimisă la Promulgare Președintelui României. În 3 august 2020 domnul președinte Iohannis o semnează și la începutul acestei săptămâni legea intră în vigoare. Observați cred că drumul pe care o inițiativă legislativă îl parcurge nu este deloc simplu. Doar pe aceste foi pe care vi le prezint am cinci foi pline prin care se prezintă traseul acestei inițiative legislative. Aici, pe aceste foi, am prezentat absolut totul, este totul la vedere, avem Raportul tuturor comisiilor, avizele acestora, practic toată munca din cele zece luni de zile. Munca aceasta s-a desfășurat în fiecare săptămână. Să nu creadă cineva că depui o lege astăzi, și știu eu, în acel an, sau în cei doi-trei, stai! Nu. Practic se lucrează aproape la foc continuu, săptămânal, ca să poți să scoți legea într-un anumit interval de timp”, a mai arătat senatorul Resmeriţă. Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|