08.09.2020,  16:39:13 | 0 comentarii | 600 vizualizari
PSD Petrila - Comunicat de presă / Cum minează liberalii lui Păducel interesul pentru petrileni și cât de mult e viceprimarul Dorin Curtean pro-Petrila?
de Diana Popescu

Oricât de intensă ar fi competiția electorală și oricât de mult își doresc contracandidații PSD să arate că sunt interesați de comunitatea locală petrileană, adevărul le este potrivnic. 
Săptămâna trecută, spre exemplu, în calitate de primar al orașului Petrila, am convocat Consiliul local pentru a aproba o rectificare bugetară necesară pentru a asigura implementarea măsurilor de siguranță sanitară în unitățile de învățământ de pe raza orașului Petrila, în perspectiva începerii noului an școlar, măsurile fiind cu atât mai mult necesare cu cât Guvernul PNL se dovedește incapabil de a gestiona acest domeniu în contextul crizei Covid-19, motiv pentru care probabil a și decis pasarea responsabilității către autoritățile locale. 
Pentru că nu doar modernizarea sistemului educațional din orașul Petrila, ci mai ales siguranța copiilor noștri reprezintă pentru mine priorități esențiale, am dispus identificarea surselor financiare necesare pentru a face noi ceea ce ar fi trebuit să facă Guvernul liberal pentru ca școlile petrilene să fie redeschise în condiții depline de siguranță sanitară și am convocat, pentru aprobarea acestor resurse bănești, Consiliul local al orașului Petrila. De asemenea, un alt proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței a fost supunerea spre aprobare a proiectului pentru care s-a obținut o finanțare nerambursabilă de la Institutul Național al Patrimoniului, repectiv ”Consolidare și refuncționalizare componenta Ansamblu Exploatarea Minieră Petrila: Preparația Veche cu Spălătoria de Cărbune”, mai exact asigurarea sumelor necesare cofinanțării subprogramului pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru intervenții asupra monumentelor istorice.
În mod surprinzător, deși este încă viceprimar în exercițiu, domnul Dorin Curtean, alături de un alt consilier care a decis să meargă cu acesta pe alt drum politic, au considerat că responsabilitatea publică pe care o au față de petrileni e mai puțin importantă decât campania electorală în care s-au angrenat și au absentat de la această ședință de Consiliu local. Și mai greu de înțeles este gestul consilierilor PNL de la Petrila, în frunte cu domnul Ilie Păducel care, deși au fost prezenți, nu au votat niciunul dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Au considerat că nu este importantă măsura prin care am propus atribuirea fondurilor necesare pentru achiziția de măști, dezinfectant și alte materiale necesare pentru începerea, în condiții optime, a noului an școlar în orașul Petrila. Au dorit să pună administrația locală de la Petrila în imposibilitatea de acționa corespunzător în pregătirea deschiderii noului an școlar. Au preferat să se abțină de la votul ambelor proiecte, sperând că pot face astfel un ”joc politic”. Nu au reușit, deoarece consilierii locali ai PSD Petrila, aici menționându-i și pe dl. Gheorghe Bobar și dna Daniela Vișănescu care, deși nu mai candidează pentru viitoarea legislatură, au fost prezenți în ședință, cărora li s-a alăturat și consilierul Cristian Oros dar și profesorul Gheorghe Boantă, care a făcut notă distinctă față de ceilalți consilieri liberali, au asigurat majoritatea necesară pentru adoptarea acestei importante hotărâri a Consiliului local, motiv pentru care le mulțumesc. 
Cetățenii orașului Petrila trebuie să știe însă că atitudinea demonstrată de Ilie Păducel și Dorin Curtean față de o problemă stringentă a comunității petrilene este una de indiferență și sfidare. Iar cu tot respectul pentru contracandidații mei în aceste alegeri, cred că prin acest simplu gest au demonstrat deja că interesul lor nu este unul comun cu cel al cetățenilor orașului Petrila. Din fericire, aceștia au în echipa PSD oameni care merită cu adevărat să reprezinte comunitatea în Consiliul local și care merită încrederea și votul oamenilor. 
Vasile JURCA
Președinte Organizația PSD Petrila

Comandat de PSD - Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Hunedoara CUI 21200019


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!



* * *










* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227





Publicitate
Newsletter