29.10.2011,  19:13:48 | 0 comentarii | 509 vizualizari
Compania Huilei aruncă cu miliardele în rab(l)ele lui Rică Serafinceanu de la UNPR. Colegul turnătorului Rudeanu de la UNPR. Ambii ex-PSD.
de Ziarul Vaii Jiului

În timp ce ale sale organe media pupă-n cur într-o veselie conducerea CNH şi îl umplu de scuipat pe Mihai David, membru al CA şi viitor şef peste tot ce mişcă-n mineritul potenţial viabil, / Compania Huilei aruncă cu miliardele în rab(l)ele lui Rică Serafinceanu de la UNPR. Colegul turnătorului Rudeanu de la UNPR. Ambii ex-PSD.


â–º Crezându-se şmecher pentru că se află în gaşca unora precum generalul furier Gabriel Oprea, Micky Șpagă şi turnătorul Mihail Rudeanu, toţi foşti pesedişti, Serafinceanu şi-a făcut un obicei din a savura de pe margine cum foşti şefi ai Companiei ori foşti şi actuali parteneri de afaceri ai acesteia sunt făcuţi cu ou şi cu oţet de organele media pe care le controlează. â–º Rică uită însă că roata se învârte, iar multe din chestiunile pe care, din oftica-i caracteristică, le reproşează altora, pot fi oricând reproşate firmelor sale. â–º De fapt, aşa este el: ofticat pe toţi cei ce au relaţii cu Compania. De parcă doar reperele livrate de firmele sale, recondiţionate sumar şi cu urme evidente de oxidare, ar trebui să fie achiziţionate de Compania Huilei.

 

Nu ne mai pierdem vremea...
... explicând cum Aurelian Serafinceanu, fost prefect PSD de Hunedoara, controlează grupul de firme Gerom şi ceva triste şi fără de umor, sare ori piper organe media. Astea-s deja lucruri de domeniul evidenţei. Pentru cei ce au pierdut - din diverse motive - firul traseului public al lui Serafinceanu, ţinem să reamintim că, după ce PSD-ul l-a făcut om, Aurelian Serafinceanu, zis „Rică”, a spălat putina. A spălat-o, n-a revopsit-o şi nici n-a vândut-o „de nouă” la CNH. Recent, după ce s-a jurat din toate poziţiile că nu-i mai arde de politică, a păşit în oastea generalului furier Gabriel Oprea, devenind membru marcant al UNPR, o formaţiune politică de dimensiunile unui autocar. Autocar în care
Serafinceanu este secretar executiv, subordonat fostului său şef Șerban Mihăilescu (poreclit, nu ştim exact de ce, „Micky Șpagă”), dar coleg de echipă cu Mihail Rudeanu, fost turnător la Securitate (nume de cod „Radu” - dovedit de CNSAS).

Pe Serafinceanu ăsta...
... îl arde tare la organele media cine şi ce licitaţii a mai câştigat la Compania Huilei. Uitând că, doar de ar fi să reamintim câteva din constatările făcute de Corpul de Control al CNH SA de-a lungul timpului, ar trebui să stea pitit de ruşine cu puţinii săi prieteni, pe Maleia, multă vreme de acum încolo.
În timp ce ăştia de la Gerom, care se cred inventatorii găurii la macaroană, mor de grija altora, uită că ei sunt, de fapt, încasatori de profesie la Compania Huilei. Doar câteva exemple. Rică a moştenit, prin falimentarea UMIROM şi ROTRANS (ce-i, Rică, nu-ţi mai aminteşti? Ia un Cavit), un impresionant parc auto de rabe. Sau, la o analiză sumară, un impresionant parc auto de rable. În loc să ajungă la fier vechi, coşciugele alea pe patru roţi au fost trimise la produs. Și produc, anual, mili­arde bune de la Primăria municipiului Petroşani pentru transportul deşeurilor menajere. Asta deşi, aşa cum am arătat, transportul se face neconform cu normele în domeniu, iar cursele nu se efectuează atunci când RAR-ul e la filaj prin sat.

Cum rezervorul de X6 verde...
... cu cheltuială se ţine, firmele controlate de Serafinceanu s-au concentrat spre vaca de muls numită Compania Naţională a Huilei. Simţindu-se probabil obligată pentru câte pupături în cur îi administrează apendicele media al grupului de firme Gerom, conducerea CNH l-a binecuvântat pe Serafinceanu cu fix 5 (cinci) contracte dintr-o lovitură. Nr. 231 din 23.09.2010 – 116.250 de lei plus TVA, nr. 229 din 23.09.2010 – 109.500 de lei plus TVA, nr. 230 din 23.09.2010 – 241.787 de lei plus TVA, nr. 228 din 23.09.2010 – 172.500 de lei plus TVA şi nr. 227 din 23.09.2010 – 150.000 de lei plus TVA, toate contractele fiind atribuite pentru transport steril, cenuşă, cărbune şi materiale. Știţi ce înseamnă asta? Vă spunem noi: 790.037 de lei plus TVA. Adică aproape 9,8 miliarde de lei vechi dintr-o lovitură!

Tăvălugul ăsta de contracte...
... năpustit asupra firmelor controlate de Serafinceanu a avut şi un preambul. La data de 13.07.2010, Rică a mai fost momit cu un contract (nr. 156) pentru închirierea unui buldozer necesar EM Lonea. “Hau maci”, cum ar zice francezul? Un mizilic de 91.666 de lei plus TVA. Și, uite aşa, ultimele cadouri transmise de conducerea CNH au sărit ca valoare de 11miliarde de lei vechi. Suficient ca, de plictiseală, Rică să mai alimenteze, din când în când, chiar şi de peste Ocean. Dacă vrea, desigur.

Ce se întâmplă,...
... simultan cu treaba asta, pe la organele media controlate de Serafinceanu? Vă spunem noi. În timp ce Rică himself, the one and only King of Maleia, punea laba pe contractele menţionate, valuri de pupături în cur curgeau spre conducerea CNH SA. O conducere foarte competentă, din ce în ce mai competentă, de o competenţă aproape galactică. Nici nu mai încape loc de discuţie. Asta numai şi numai după ce i-a băgat lui Serafinceanu în portofoliu contracte de aproape 10 miliarde de lei într-o singură zi.
Iată doar câteva exemple de limbi modeste, dezinteresate, de la organul lui Rică pentru dosurile din fruntea huilei falimentare: „Minerii din Valea Jiului respectă contractele de producţie”, „Nu se închid minele în acest an”, „Variantele de continuare a mineritului, discutate la Ministerul Economiei”, „Minerii, avantajaţi de restructurare”. Și câte şi mai câte. Acestea în timp ce Mihai David, membru al CA şi viitor şef peste tot ce mişcă-n mine-ritul potenţial viabil, e adesea personaj negativ în rândurile ori vorbele organelor controlate de Rică Serafinceanu. De ce? David nu ştie, probabil, că ăla de-l scuipă cu organul media e una şi aceeaşi persoană cu ăla de-l încasează cu rab(l)a... este Rică, The King of Maleia.

Punem pariu că,...
...în loc să dea cu miliardele astea pe geam afară spre portofelul lui Rică şi al altor băieţi deştepţi, conducerea Companiei putea să-şi cumpere, la en gross, vreo 10 rabe, 30 de trotinete, ace, bice, carice şi-un X6, mult mai mişto decât ale lui Rică, şi tot i-ar mai fi rămas bani de vreo 2-3 ziare să o pupe-n cur de două ori pe zi şi o dată seara?

În timp ce conducerea CNH,...
...care-l ţine pe Serafinceanu şi ale sale firme deasupra liniei de plutire storcând ultimele resurse financiare lichide ale industriei miniere (apropo, doamnă Popescu, domnule Stoicescu, ce mai faceţi?), prinde mereu pagina 1 la pozitiv, ceilalţi parteneri de afaceri ai CNH SA, din cauza cărora nu poate încasa Rică tot fondul de lichidităţi destinat furnizorilor, sunt infractori, combinatori, şmecheri, şuţi, golani şi gropari ai mineritului. Firmele lui Rică muncesc, încasează şi sunt bune. Altele – care poate muncesc mai mult, dar încasează mai puţin – sunt, asta numai şi numai în opinia organelor lui Rică, nişte căpuşe care le deranjează şeful de la încasare. Iată câteva exemple: “Compania plăteşte specialişti gorjeni pentru evaluarea activelor”, “Zeci de mili­arde pentru transportul personalului CNH” etc. Ne întrebăm, nu dăm cu parul, care ar fi fost atitudinea organelor lui Rică dacă tot firmele lui ar fi livrat capacele de toaletă, hârtia igienică, plasa de sârmă, salopetele şi ar fi câştigat contractele pentru masă, pază, curăţenie ori transportul personalului?

Care-i, de fapt,...
...ideea prezentului articol? Rică ar trebui să tacă dracu’ şi să nu-l mai ardă nejustificat grija la organele media de alţi parteneri de afaceri ai CNH SA. Să se mulţumească cu faptul că încă se află la încasare, că nu-l deranjează nimeni, că n-a mers nimeni să-i ia pâinea şi cuţitul de sub nas. Cu alte cuvinte, să se uite în ograda lui până nu se uită alţii, momentan uşor amuzaţi de tupeul lui, spre calitatea produselor livrate ori oportunitatea serviciilor prestate de firmele sale către CNH SA Petroşani. Până nu-l scutură careva la contracte, cu toată gaşca lui şi a lui Gabriel Oprea cu tot.

Revenind,...
...trebuie să spunem că de-a dreptul josnice sunt atacurile organelor media ale lui Rică împotriva ex-directorului gene­ral al CNH SA, dr. ing. Daniel Surulescu. De ce? În primul rând, pentru că firmele lui Rică au dus-o bine, la contracte şi încasări, pe vremea lui Surulescu. Acum, când îl arde grija de alţii, Rică pare că a uitat că, adesea, firmele lui nici măcar nu au mai trecut prin licitaţii. Ci au avut parte de contracte, mai mici sau mai mari, atribuite direct de Compania condusă de Surulescu. Până ia un Cavit Memo, îi reamintim lui Serafinceanu, aşa ca un exemplu minor, că la data de 30.03.2007, Compania condusă de Surulescu i-a plasat “de buzunar”, prin negociere fără anunţ de participare, un mizilic de 53.510 lei plus TVA. Iar ăsta-i, ţinem să precizăm, un mizilic în comparaţie cu contractele şi încasările de care a beneficiat Serafinceanu pe vremea generalului Daniel Surulescu. Acelaşi Surulescu la a cărui mârşavă denigrare Serafinceanu asistă relaxat. În loc să tacă dracu’, până nu se trezeşte cu DNA, Garda de Mediu, CNSAS-ul şi cine o mai fi pe cap... Sunt oameni care se amuză când îl văd pe Rică dându-se mogul şmecher şi orientat. Dar nu-i vor rămâne datori...

Înainte de ultimul...
...Cavit Memo, redăm – pentru diversitate – un pasaj din articolul “Ne obligau să intrăm în mina plină de metan”, publicat la 17.11.2008 de Carmen Cosman în
“România Liberă”:
„Conform datelor oficiale, o acţiune de inventariere efectuată la Exploatarea Minieră Livezeni a scos la iveală faptul că mai multe distribuitoare cu patru module, folosite în subteran la susţinerea mecani­zată de tip SMA P2H, nu corespundeau cerinţelor contractuale.
Acestea au fost livrate către unitatea minieră atât de “Gerom Invest”, cât şi de “Nicovala” Sighişoara. La o inventariere amănunţită, s-a constatat că nu mai puţin de 148 de bucăţi de modul lipseau, iar prejudiciul a fost calculat la acea vreme la 370 de milioane de lei. Procurorii au stabilit că vinovaţi erau doi angajaţi ai EM Livezeni, care au fost acuzaţi de neglijenţă în serviciu. Tot Gerom Invest a fost implicată într-un scandal legat de livrarea unor piese vechi, de această dată la EM Paroşeni, în 2003. În baza unui contract ferm încheiat de CNH cu patronatul firmei, la Paroşeni au fost aduse mai multe repere pentru hidraulica de forţă de la complexu­rile mecanizate SMA, complexuri aflate deja în funcţiune. Reperele miniere au fost însă refuzate din cauză că prezentau oxi­dări exterioare evidente. Piesele au fost desfăcute bucată cu bucată şi testate pe standul propriu al CNH în prezenţa membrilor Corpului de Control. În urma acestei proceduri, s-a descoperit că, pe lângă oxidarea evidentă, piesele mai fuseseră folosite. De menţionat că pe o parte subansamblurile fuseseră curăţate cu grijă, fiind şi ştanţat drept dată de fabricaţie anul 2003, ceea ce nu corespundea cu realitatea”.
Alte comentarii sunt, credem, de prisos. Asta nu înseamnă că nu ne rezervăm dreptul de a reveni.


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter