29.10.2011,  18:00:49 | 0 comentarii | 473 vizualizari
Corb la corb nu-şi scoate ochii... / Organele locale şi regionale de cercetare, insensibile la dezvăluirile din presa locală
de Ziarul Vaii Jiului

Răzbunarea e arma comandantului. Asta este concluzia clară la care am ajuns după ce, în ultimii doi ani de zile, gravele cazuri de corupţie relatate de cotidianul nostru au fost cu stoicism şi la modul absolut intenţionat ignorate de comandantul Poliţiei municipiului Petroşani.'

Orice cetăţean, deci cu atât mai mult comandantul Brăgaru, are obligaţia de a anunţa organele de cercetare penală (ori, în cazul domnului comandant, de a demara cercetări) ori de câte ori află de posibila comitere a unei fapte de natură penală. După ce în cotidianul concurent s-a scris, de exemplu, că un investitor local cu contract de publicitate la ZVJ ar construi fără autorizaţie, comandantul i-a pus, chiar de a doua zi, întreaga poliţie în cap. Cazurile relatate de noi trec însă prin faţa ochilor domnului comandant fără a-l sensibiliza. Ceea ce - în mod evident - duce la favorizarea absolut intenţionată de către comandant a fenomenului infracţional. Dacă ne-am dori, prin absurd, să protejăm un infractor, ar fi absolut banal.'Am relata matrapazlâcurile acestuia în cotidianul nostru şi, astfel, pentru că domnul comandant insistă să nu cumva să se sesizeze din ZVJ, l-am face scăpat. Niciun caz de corupţie de răsunet relatat de cotidianul nostru nu a determinat autosesizarea comandantului din Petroşani. Ceea ce arată, credem că veţi fi de acord cu noi, cea mai gravă formă de favorizare a infractorului şi, mai ales, un nejustificat dispreţ faţă de cititorii fideli ai celei mai citite publicaţii din judeţ. Precizăm că, şi dacă unele cazuri relatate de noi exced competenţei unităţii locale de poliţie, comandantul are obligaţia, nicidecum opţiunea, de a transmite sesizarea noastră publică în cel mai scurt timp către instituţia competentă. Poliţia trebuie să se afle la dispoziţia comunităţii, nicidecum invers. Asta au înţeles ceilalţi comandanţi din Vale, nu şi Brăgaru. Am informat, printr-un memoriu, conducerea IPJ'Hunedoara asupra atitudinii batjocoritoare a domnului comandant. Deşi, credem, nici nu mai era nevoie, practicile acestuia fiind cunoscute şi în mod inexplicabil tolerate “la judeţ”. Suntem însă convinşi că domnul Costan Jula de la Control Intern, trimis să investigheze chestiunea, o va clasa (precum în alte dăţi) cu maxim profesio­­nalism. N-avem mari speranţe ori motive să credem că va fi altfel.

La mai mult de două luni de la mesajele de ameninţare transmise de familia procurorului'Roman, de la domiciliu, pe adresa cotidianului nostru, nu s-au întreprins niciun fel de cercetări, nicio instituţie nu a catadicsit să ne întrebe măcar de vorbă. Să vadă mesajele în original, dovezile noastre (făcute sau nu publice până la acest moment - asta pentru că avem şi alte dovezi, încă nepublicate). Deşi un cetăţean fără cazier al municipiului Petroşani a fost ameninţat, luni de-a rândul, de la domiciliul unui procuror, ameninţarea fiind infracţiune, domnul comandant nu a considerat că acest caz merită vreun interes. Nici dumnealui, nici vreo instituţie superioară şi, posibil, ceva mai competentă în materie.

Deţinem informaţii că, simţind că e foarte posibil să fie demis, comandantul Brăgaru ar fi înscenat un caz prin care să demonstreze că, absolut corect fiind, nu-şi protejează nici măcar prietenii de pahar. “Întâmplarea” a făcut ca, după ce presa a vuit că domnul comandant şi-a “ars” protejatul cu legea, un mic viciu de procedură (comis “din eroare” de un poliţist de încredere, cunoscut drept protejat şi om de încredere al comandantului) să-l facă scăpat pe prietenul comandantului. Ceea ce ne face să credem că, de fapt, totul a fost un banal balon de săpun demn să demonstreze superiorilor creduli ai comandantului că Brăgaru aplică legea chiar şi cu prietenii. Ca să închidă gura presei, comandantul a făcut puţină regie şi a încercat să demonstreze că nu-i protejează pe apropiaţii PD-L. În realitate, oamenii sunt bine mersi şi - prin “neglijenţa” subordonaţilor de încredere ai comandantului - primesc NUP-uri pe bandă.'Revenim.

 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter