15.09.2020,  16:51:10 | 0 comentarii | 1175 vizualizari
Petrila / Liberalii - foc și pară pe conducerea primăriei și pe primarul Jurca 
de Corneliu BRAN

Petrila rămâne în continuare singura localitate din Valea Jiului unde Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara menține restricțiile privind desfășurarea activităților din domeniul HORECA. Ceea ce face ca lumea din localitate să-și pună serioase semne de întrebare privind măsurile luate de Primăria orașului Petrila și de conducerea executivă a primăriei.

Petrila - interzis la activități HORECA încă 14 zile
Luni, 14 septembrie, decizia de prelungire a restricției de care vorbeam, privind Petrila și alte localități din județul Hunedoara a fost luată, motivația fiind aceiași: incidența cumulată a cazurilor confirmate pozitiv cu virusul SARS COV 2, în ultimele 14 zile, trece și acum de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori. Din păcate, o situație dramatică. Iar în această situație, precum Petrila, se mai află alte 22 de localități hunedorene (satul Cimpa făcând parte tot din Petrila fiind sat aparținător): orașul Călan, satul Barbura din comuna Băița, satul Brâznic din Ilia, Bucuresci, satul Cimpa din orașul Petrila, satul Dâncu Mic din comuna Martinești, satul Dăbâca din Toplița, satul Fintoag din comuna Lăugiu de Jos, satul Fornădia din comuna Șoimuș, satul Hondol din Certejul de Sus, satul Măceu din comuna Bretea Română, satul Mihăiești din comuna Dobra, satul Mihăilești din comuna Buceș, Orăștioara de Jos din Beriu, Sântuhalm, Sarmizegetusa, Simeria Veche din orașul Simeria, Streisângeorgiu, Subcetate-Hațeg, satul Tămăsasa din comuna Mărtinești, satul Unciuc din comuna Râu de Mori, satul Vaidei din comuna Romos și satul Vărmaga din comuna Certeju de Sus. 
Decizia aceasta vizează „activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, a restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc în interiorul clădirilor”. 

Teste COVID-19 la fotbaliști da, la funcționari ba
Liberalii din localitate susțin că această situație se datorează și faptului că primăria și primarul Vasile Jurca nu au făcut tot ce trebuie, în primul rând teste la funcționarii ce iau contact cu cetățenii. În primărie au fost descoperite cazuri pozitive. În două rânduri liberalii au venit în ședința de consiliu local cu o astfel de propunere, respinsă imediat de primar și de consilierii social-democrați, actualmente majoritari în consiliul local, urmare a votului exprimat în urmă cu 4 ani.
În cadrul ședinței de Consiliu Local Petrila, desfășurată tot luni, 14 septembrie, on-line, consilierii locali PNL Petrila au propus pentru a doua oară testarea personalului din primărie și din serviciile de specialitate de pe raza localității subordonate primăriei, pentru că aveau semnale certe că în primărie au existat mai multe cazuri de infectare cu COVID-19. Această propunere a fost făcută „în dorința de a preveni și proteja populația, care într-un mod sau altul are contact cu salariații primăriei, Direcției de Asistență Socială Petrila, Serviciul Taxe și Impozite Locale Petrila, Poliția Locală Petrila și pompierii din localitate”.
Însă, ca și prima oară, primarul Vasile Jurca a fost vădit împotriva acestei propuneri, ca și toți consilierii PSD, care au votat în bloc împotriva acestui proiect, la ședința de luni găsindu-se doar bani pentru a plăti aceste teste pentru fotbaliștii de la Inter Petrila. Culmea!
Total nemulțumit de această decizie, fostul primar Ilie Păducel face un apel la populația din Petrila: „Să se protejeze și să respecte măsurile stabilite de specialiștii ce se ocupă de această criză sanitară, întrucât considerăm că sănătatea oamenilor este mai prețioasă ca orice altceva. Asta în condițiile în care se pare că primăria nu prea face cum ar trebui și rău face!”.

Critica lui Păducel
Mai mult, total nemulțumit de situația cu numărul mare de cazuri cu COVID-19din Petrila, care a creat și blocarea HORECA pe încă 14 zile (la care se mai adaugă și celelalte 14 de până acum), fostul primar Ilie Păducel face și alte acuzații legate de măsurile luate de primărie și de actualul primar Vasile Jurca: „Din păcate, se pare că cei din primărie au cam scăpat de sub control acest fenomen nedorit, și asta și pentru că din aprilie încoace (când s-a mai făcut câte ceva prin oraș în acest sens), n-am mai văzut nici eu, nici colegii mei, nici cetățenii ca prin Petrila să se stropească măcar praful de pe străzi, trotuare sau alei cu apă simplă, dar să mai vorbim de apă cu clor, sau cu săpun ori dezinfectant. Nici măcar în scările blocurilor nu s-au mai umplut acele recipiente cu dezinfectant și nu s-au mai dezinfectat intrările din casele scărilor! Și atunci ne mai mirăm că avem cazuri și iar cazuri sau că Petrila e singurul oraș din Valea Jiului unde industria HORECA e pur și simplu blocată!”, ne-a declarat, supărat, Ilie Păducel.

Mare grijă la școli!
În încheiere mai trebuie spus că toți consilierii locali din cadrul PNL Petrila atenționează la modul cel mai serios, tot prin intermediul ziarului nostru, că primarul orașului Petrila „să ia mult mai în serios toate măsurile pentru ținerea la distanță a acestui nou coronavirus, că nu e deloc de glumă, iar ceea ce privește unitățile de învățământ, să creeze așa cum trebuie toate condițiile pentru desfășurarea în siguranță a cursurilor elevilor”. 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter