21.09.2020,  02:37:10 | 0 comentarii | 726 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La invitația senatorului Cristian Resmeriță, / Președintele PSD România, Marcel Ciolacu, s-a aflat la Lupeni să susţină candidatura la primărie a lui Lucian Resmeriţă
de Corneliu BRAN

Cu cel puțin un ceas de vreme înainte de ora anunțată, susținătorii social-democrați și membrii PSD Lupeni se aflau vineri în fața sediului organizației de partid din Cartierul „Nivelt”, în așteptarea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, și a delegației care l-a însoțit. Printre ei, și primarii Lucian Resmeriță și Nicolae Dunca. 
Fiindcă la Lupeni în astfel de momente nimic nu se face la voia întâmplării, așa și vineri, Lucian Resmeriță și viceprimarul Iacob Mesaroș puneau la punct ultimele detalii, astfel încât delegația să fie primită așa cum scrie la carte.

Susținătorii PSD și ai primarului Lupeniului prezenți în număr mare
Îmbrăcați cu tricouri albe cu sigla PSD pe piept, sute de tineri, oameni de vârstă mijlocie sau de vârsta a treia, femei și bărbați, „înarmați” cu steaguri de partid, cu tot felul de pliante ori poze cu liderii de partid locali sau naționali, așteptau aliniați sosirea delegației. Alături de ei, dar mai pe margine, stând și alte câteva sute, spre o mie de lupeneni, susținători și ei ai social-democraților ori ai primarului actual. Totul organizat cu decență și cu pragmatism, cum s-ar putea concluziona în materie de organizare de pe margine.

Lupenenii au stat de vorbă cu Ciolacu
Exact la ora stabilită, liderul național al social-democraților, popularul Marcel Ciolacu, a ajuns în fața sediului, însoțit de președintele consiliului național, Vasile Dâncu, de fostul prefect al județului, Fabius Kiszely, și de deputatul și președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor. După o călduroasă îmbrățișare între Lucian Resmeriță și Marcel Ciolacu, după strângerile de mână și urările de bun venit între reprezentanții de vârf ai gazdelor și oaspeților, membrii delegației au fost invitați de primar în fața sediului, pentru câteva scurte alocuțiuni, „ca toată lumea prezentă să vă vadă și să vă audă, domnule președinte”. 
Deși între zona de sosire și sediu nu sunt decât câțiva zeci de metri, parcurgerea acestora a durat ceva vreme. Popularul președinte Ciolacu a fost oprit de zeci de ori de cetățenii prezenți. Unii ca să-i strângă mâna cu simpatie și bucurie nedisimulată. Alții ca să-i transmită încurajări în lupta politică și, mai puțini, ca să se plângă de una de alta ori să-i ceară cu fermitate „să nu se lase” la atacurile din ce în ce mai josnice ale opoziției, ceea ce arată disperarea și degringolada acesteia. La fiecare oprire, Marcel Ciolacu și Vasile Dâncu au încercat să transmită că ei - conducerea de partid de la centru, senatorii și deputații - sunt și vor fi alături de oameni. Și, cu siguranță, „vom câștiga alegerile, nu doar în județul Hunedoara, ci în foarte multe județe din țară unde ca și aici lumea are încredere în noi și în forța partidului nostru”.

Primarul Lucian Resmeriță 
Au urmat discursurile. Redăm câteva fragmente din ce au spus Marcel Ciolacu și primarul Lucian Resmeriță.
„(…) Astăzi este o zi specială. Este o zi specială pentru Lupeni, este o zi specială pentru mine ca și primar, este o zi specială pentru organizația PSD Lupeni. Mi-am dorit tot timpul ca domnul Ciolacu să fie aici, alături de noi. Să fie aici pentru a reuși să facem în așa fel, încât lucrurile bune pe care le-am făcut în acest municipiu frumos să fie cunoscute și să continue. Îi mulțumim pentru faptul că astăzi pensionarii din Valea Jiului, în ceea ce înseamnă minerit, au pensiile crescute. Vreau să-i mulțumesc și pentru faptul că astăzi, cei din Valea Jiului, și nu numai, pot ieși cu doi ani de zile mai repede la pensie, fiindcă am avut o lege bună inițiată de senatorul Cristian Resmeriță, cu sprijinul domnului Ciolacu și a întregii echipe de la București. Mulțumirile ar fi multe, fiindcă am avut tot timpul sprijin în ceea ce a însemnat domnul președinte Ciolacu, în ceea ce a însemnat bani guvernamentali și așa am reușit să facem proiecte foarte bune, foarte constructive pentru localitatea noastră. Am reușit în ceea ce înseamnă CNI, de exemplu, să facem trei finanțări pentru dezvoltarea municipiului Lupeni, iar exemplele de proiecte frumoase, ce țin de obiective importante din Lupeni, pot continua (…)”, a menționat printre altele, în cuvântul său, primarul Lucian Resmeriță, oprit de câteva ori de aplauzele și încurajările celor prezenți.

Președintele PSD Marcel Ciolacu
„(…) Am văzut că aici sunteți mai implicați în campanie și în politica națională. Valea Jiului a fost și rămâne cea mai afectată după Revoluția din 1989. Cristian Resmeriță a venit, lună de lună, la fiecare comisie parlamentară, ca să treacă legile, inclusiv legea cu ieșirea la pensie mai repede cu doi ani. S-a zbătut pentru dumneavoastră, cei din Lupeni, pentru cei din Valea Jiului, iar noi l-am susținut (…). Vă rog să vă mobilizați ca peste o săptămână să mergeți la vot, să rămâneți strâns uniți în jurul acestui primar, profesor, în jurul lui Lucian Resmeriță, provenit dintr-o familie cu tradiție în administrație, care știe să ducă lucrurile până la capăt. Credem că s-a ajuns la minimum acceptat vreodată de Valea Jiului și nicio mină, din acest moment nu trebuie să se mai închidă! Este cazul ca guvernul, indiferent de ce culoare are și cum se numește, să investească în Valea Jiului! (…)”, a spus Marcel Ciolacu. Care, de asemenea, a fost întrerupt de mulțime în câteva rânduri, cu aplauze și scandări „PSD!”.

Plimbare prin municipiul istoric
După acest „popas” făcut în zona sediului organizației PSD Lupeni, primarul i-a invitat pe cei din delegație „la o scurtă plimbare prin oraș”. S-au plimbat spre zona de vest a Lupeniului, spre Parcul CAP Lupeni, unul dintre cele mai frumoase din oraș și, de-acolo, spre Cartierul Bărbăteni, cel mai mare cartier din localitate.
Odată plecată coloana de oameni, la un moment dat ne-am dat seama că lumea prezentă e tot mai multă, că la acțiune participă deja câteva mii bune de oameni! De ce spunem asta? Deoarece dacă delegația oficială și primarul se aflau deja în parc, dând declarații presei prezente, capătul coloanei abia ce plecase din fața sediului PSD Lupeni, deși între parc și zona de plecare sunt undeva peste 300 de metri, iar coloana avea cel puțin 5-6 oameni pe fiecare rând! Este clar și știam asta demult, la Lupeni PSD a avut și are foarte mulți simpatizanți, deci nu doar membrii de partid și asta s-a văzut foarte clar încă o dată vinerea trecută!
Din parc, toată lumea, cu mic cu mare a plecat tot pe jos spre Bărbăteni, punctul final al traseului. Cale de circa un kilometru, Marcel Ciolacu și primarul Resmeriță au străbătut la pas distanța, salutând zeci de cetățeni care la ora respectivă se aflau în zonă. După trecerea podului de peste Jiul de Vest și a căii ferate, de unde începe Bărbăteniul, cei din fruntea coloanei s-au oprit în fața unui aprozar, stând de vorbă cu câțiva pensionari fericiți că pot sta de vorbă cu liderul social-democraților și cu primarul.
Ultimul popas a fost făcut exact într-o stație de maxi-taxi din Bărbăteni, de unde, după câteva discuții între primar, Marcel Ciolacu și Vasile Dâncu, delegația venită de la București s-a îndreptat spre Vulcan, Petroșani și județul Gorj, ultima destinație a zilei pentru acțiunea electorală de vineri, 18 septembrie.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter