05.10.2020,  17:46:08 | 0 comentarii | 565 vizualizari
Universitatea din Petroșani și-a deschis luni porţile pentru noul an universitar 2020-2021  (I) / Universitatea Petroșani a marcat luni, 5 octombrie, chiar de „Ziua Educatorului” deschiderea noului an universitar.
de Corneliu BRAN

Ceremonie în aer liber cu respectarea măsurilor anti-Covid-19
Față de anii anteriori, festivitatea de deschidere a anului universitar n-a mai avut loc în Aula universității. Parcarea și drumul din fața clădirii centrale de pe Dealul Institutului au constituit cadrul în aer liber unde s-a derulat acțiunea. Toată această schimbare a fost cauzată de noul coronavirus și de măsurile de protecție a studenților și cadrelor medicale față de acest virus împelițat și periculos. Practic, deschiderea noului an studențesc s-a făcut exact așa cum s-a încheiat vechiul an universitar, în vară, în același loc. Faptul că afară au fost la soare peste 25 de grade Celsius a făcut ca toată lumea să se simtă probabil mai bine ca în Aulă, unde în această perioadă temperatura nu sare de vreo 18 grade, chiar dacă afară-i cald. Redăm prima parte a discursului rectorului Radu Sorin, urmând ca în ediția de miercuri să publicăm și restul cuvântării.

Discursul rectorului Radu Sorin (I)
După ora de start a evenimentului, 11,00, ca în fiecare an, rectorul Universității Petroșani, prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu le-a vorbit celor prezenți, în mod special „bobocilor” din anul I, cei care de altfel au și emoțiile, întotdeauna, cele mai mari și care sunt totodată și cei mai mulți prezenți la fiecare ceremonie de deschidere de an universitar, rectorul urându-le într-un final și un călduros „bun venit” la Universitatea din Petroșani, „o unitate de învățământ superior de elită, cu tradiție în învățământul românesc universitar, recunoscută atât în țară cât și în străinătate”. 
„Tradiția universitară de peste 70 de ani, găsește învățământul superior petroșenean ca un învățământ modern, diversificat și adaptat permanent la competențele versatile care să răspundă în mod adecvat cerințelor de mâine.
Suntem o universitate care se adaptează nu numai la cerințele mediului socio-economic, dar care încercăm să fim și o instituție de avangardă pentru această regiune. Vom pregăti societății românești și europene tot mai mulți specialiști pentru industriile și serviciile cu valoare adăugată mare, pentru domeniile strategice de dezvoltare a României, dar și în alte domenii care contribuie la o dezvoltare complexă și armonioasă a societății românești.
Calitatea învățământului nostru superior înseamnă resursa umană (profesori și studenți), dascălii având în acest context nu numai rolul de a transmite cunoștințe necesare studenților pentru a deveni buni specialiști dar și de a modela caractere, a incita la creație, inițiativă și la munca în echipă. Cu toate aceste condiții realizate, prefigurăm apoi angajabilitatea. Companiile mari sau mici, firmele, societățile de stat, băncile sau societățile de asigurări, au nevoie de specialiști cu aceste calități și competențe, studenții noștri găsindu-și locuri de muncă în țară  sau străinătate intrând în competiție, de la egal la egal cu absolvenții oricărei alte universități din România sau Europa (…).
(…) În anul universitar precedent s-au pregătit în universitate circa 3.552 de studenți în cadrul a 22 de specializări la învățământul de licență, 22 specializări la învățământul de masterat și 4 specializări de doctorat. Am reușit printr-un efort comun cadrele didactice-studenți, să avem la 1 octombrie 2020, 3.712 studenți, astfel însemnând o creștere cu 160 studenți față de anul precedent.
Preocuparea pentru ridicarea calității procesului educațional s-a împletit cu atenția acordată constant de către conducerea Universității, extinderii și consolidării relațiilor de colaborare internațională și de promovare a imaginii Universității noastre în lume.
Cel mai vizibil mod de internaționalizare este cooperarea universității cu țări din Uniunea Europeană, în baza proiectului ERASMUS + și finanțat din fonduri europene nerambursabile prin care numai în anul universitar trecut, universitatea a avut alocate finanțări de 474.802 Euro. Am realizat extinderea acestui program prin axa K107 având deja obținute finanțări pentru parteneriate cu universități din: Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Republica Moldova, Ucraina, Egipt și India.
(va urma)


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter