29.10.2011,  17:10:28 | 0 comentarii | 1182 vizualizari
Solicităm verificări urgente ale IGPR, MECTS, MMFPS şi MFP la Liceul Economic Apollonius
Booking.com
de Ziarul Vaii Jiului

Sub protecţia poliţiei locale, care n-a făcut verificări temeinice la Liceul Economic Apollonius Petroşani (a se citi “Asociaţia pentru Promovarea Învăţământului European Hunedoara”), în ciuda semnalelor primite (vă reamintim doar acuzaţiile cu privire la deconturi de produse şi servicii fictive în valoare de 1 miliard de lei vechi prin Damia Bulding SRL'Petroşani şi, respectiv, ţepuirea statului prin neplata impozitelor în sumă de 165.940 de lei, din care 57.850 lei dobânzi şi penalităţi), liceul ajutător condus de Mia Albescu (sau cum o mai cheamă sezonul ăsta) a devenit un mic paradis al unor mari ilegalităţi. 

 

Solicităm Inspectoratului General al Poliţiei Române să se implice direct şi să investigheze realitatea produselor şi serviciilor din facturile decontate de liceu către SC'Damia Building SRL (inclusiv existenţa în realitate a lucrărilor şi serviciilor facturate şi decontate), dar şi dacă neplata impozitelor către bugetul local s-a făcut prin stopaj la sursă (evaziune fiscală) în condiţiile în care, este de domeniul evidenţei, încasările liceului de la cursanţi au fost şi sunt absolut colosale. Solicităm, de asemenea, demararea unor ample verificări, în colaborare cu Garda Financiară şi Serviciul Inspecţie Fiscală din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Hunedoara. Foarte important ar fi ca, în aceste verificări să se implice, potrivit competenţelor legale, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Și să explice, printre altele, legalitatea organizării examenului de Bacalaureat din 2010 la Apollonius în condiţiile în care cursurile organizate în 2007 şi 2008 la Apollonius nu au fost legal autorizate. De asemenea, tot ministerul ar trebui să investigheze prin ce artificii (legale? sau cumva girate de factori de decisie din ISJ'Hunedoara?) activitatea liceului privat a continuat în condiţiile în care, potrivit unei adrese a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar - ARACIP (transmisă undeva prin octombrie - noiembrie 2008), s-a solicitat imperativ sistarea oricărei activităţi a liceului pentru întârziaţi. Cam ce valabilitate o avea anul şcolar 2007 - 2008, absolvit de sute de persoane contra unor taxe înrobitoare la Apollonius, în condiţiile în care, spun sursele noastre, “instituţia” de învăţământ preuniversitar a achiziţionat cataloage şi registre matricole abia în toamna anului 2008? Cine, şi prin comiterea câtor infracţiuni, a completat aceste documente retroactiv pentru anul şcolar 2007-2008? Iată încă o întrebare la care ar fi trebuit să ne răspundă comandantul Ilie - Titel Brăgaru, cel ce a închis ochii, de la data numirii în funcţie, la orice semnale publice trase de cotidianul nostru în legătură cu Liceul Economic Apollonius. Atitudinea comandantului Brăgaru şi lipsa de preocupare a acestuia pentru combaterea fenomenului infracţional major au făcut ca, ora actuală, liceul să-şi continue nestingherit activitatea, deşi statului i s-au adus deja importante prejudicii (impozite, dobânzi şi penalităţi neachitate plus prejudiciul produs prin facturile Damia Building SRL conţinând produse şi servicii fictive). 

Solicităm, de asemenea, Instituţiei Prefectului să verifice din nou şi cât se poate de temeinic legalitatea hotărârii prin care administraţia locală a cedat liceului ajutător o parte din şcoala din Dărăneşti, clădirea beneficiind anterior de reparaţii capitale însemnate (aspect menţionat şi în raportul de activitate al primarului Iacob-Ridzi).

Solicităm totodată ca Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale să deruleze, prin intermediul Inspecţiei Muncii, verificarea respectării legislaţiei în domeniu. Dacă va compara cineva lista cadrelor didactice cu care liceul a declarat că îşi desfăşoară activitatea începând din 2007cu lista angajaţilor şi colaboratorilor care au realizat, oficial, venituri, se vor constata unele importante diferenţe. Muncă la negru = amendă 2.000 de lei / cap de angajat fără forme legale. Firma plăteşte. Revenim.

 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter