01.11.2020,  17:52:07 | 1 comentariu | 1369 vizualizari
Este părerea majorității vulcănenilor: Malvine Socaci va învinge provocarea căreia trebuie să-i facă față
de Gheorghe OLTEANU

Acum, că toată suflarea din Vulcan știe deja numele persoanei ajunse în funcția de viceprimar, mie îmi mai rămâne de relatat, ca unul care a fost de față, modul în care s-a derulat punctul de la ordinea de zi a ședinței ordinare de consiliu local de vineri, 30 octombrie, în care a fost aleasă aceasta.

 

Dacă e să ne

amintim, alegerea doamnei profesoare Malvine Socaci în funcția de viceprimar al Vulcanului nu a fost surprinzătoare. Nominalizarea dumneaei a fost anunțată imediat după ce Cristian Merișanu a ieșit învingător în cursa electorală pentru fotoliul de primar. PSD Vulcan ar fi vrut să-l vadă viceprimar pe Pompiliu Barbu sau chiar pe Gheorghe Ile, după cum s-a auzit, numai că primarul de la ProRomânia a exclus orice colaborare cu cei doi. Ca atare, prin medierea senatorului Cristian Resmeriță, numele persoanei nominalizate a ajuns să fie cel al doamnei directoare a Liceului Tehnologic Vulcan.

 

Ce a urmat de aici

încolo e poezie. Asta, fiindcă, având în vedere majoritatea de 12 voturi alcătuită în consiliul local de către ProRomânia și PSD, era clar că nicio altă variantă de propunere nu ar fi avut șanse. Ceea ce s-a și întâmplat. Mai înainte de a se alege viceprimarul, la punctele 1 și 2 de la ordinea de zi s-a efectuat întregirea legislativului local. Adică, prin validarea în funcția de consilier local a lui Daniel Lehăceanu și a lui Daniel Neamțu, s-a ajuns la formula completă de nouăsprezece consilieri locali vulcăneni. De abia acum s-a putut purcede la votul secret care avea să confirme numele persoanei care va fi viceprimar.

 

Pe buletinul de

vot au fost trecute două nume. Cel al doamnei Malvine Socaci, propusă de pesedistul Pompiliu Barbu, și cel al domnului Dan-Constantin Marinescu, propus de colegul său userist Liviu Tătaru. Au fost împărțite buletinele de vot, iar jr. Gabriel Velea, secretarul general al primăriei, a explicat modalitatea prin care se face alegerea. După care, pe rând, în ordine alfabetică, fiecare consilier local a trecut prin cabina de vot și, apoi, a vârât în urnă coala de hârtie ștampilată. Urna a fost desigilată, iar numărătoarea a fost făcută de Gabriel Velea, asistat de jr. Cătălina Merișanu, secretar al primăriei. Rezultatul votului nu cred să fi surprins pe careva. Cu 14 voturi, doamna Malvine a fost preferata majorității consilierilor locali ProRomânia, PSD și PNL, în timp ce cele 5 voturi ale lui Dan Marinescu proveneau exclusiv de la colegii lui din USR. Ca atare, doamna Malvine Socaci a devenit, astfel, a doua femeie viceprimar al Vulcanului. Prima a fost Angela Stoica, dumneaei fiind alături de Gheorghe Ile timp de două mandate, 2004-2008 și 2008-2012.

 

Primarul Cristian Merișanu

a felicitat-o pe doamna Malvine Socaci și și-a exprimat speranța că va face echipă bună cu dumneaei. Recunoscând că funcția este o provocare, noul viceprimar i-a chemat pe toți colegii ei, indiferent de culoarea politică, să formeze o echipă  de constructori, iar nu de opozanți. „Să lăsăm cuvântul să clădească, nu să demoleze”, a încercat dumneaei să-i sensibilizeze și să-i mobilizeze pe cei din sală. Consilierul local PSD Gheorghe Ile nu s-a lăsat mai prejos și a luat și el cuvântul. „Așteptăm transpunerea cunoștințelor (ei –n.a.) teoretice”, a încurajat-o fostul primar care, apoi, i-a făcut un scurt instructaj cu ceea ce trebuie să facă cea care-i va fi alături primarului. „Viceprimarul e contabilul lucrărilor din municipiu, s-a înflăcărat Ile, el urmărește lucrările, stadiul lor și le prezintă primarului. În Vulcan sunt în derulare șapte obiective pe fonduri europene”.

 

Acum, la sfârșit

de tot, am să vă amintesc un amănunt pe care nu vi l-a relatat nicio publicație și pe care nu l-ați auzit nici de la știrile vreunei televiziuni locale.  Domnul primar Cristian Merișanu și doamna viceprimar Malvine Socaci locuiesc în aceeași scară de bloc. E adevărat, Cristian Merișanu s-a mutat acolo de vreo trei ani și ceva, poate patru, pe când doamna profesoară e în blocul acesta de când acesta a fost dat în folosință. Dar nu asta-i important. Ceea ce așteaptă toți vulcănenii e ca treaba să meargă bine la primărie și în oraș. Și, în ce mă privește, sunt convins că Malvine va ieși învingătoare din provocarea căreia ea însăși a recunoscut că trebuie să-i facă față.

 

Sandalul „plagiatorul din Vulcan”

„Ziarul Văii Jiului” a amendat la timpul potrivit poziția deloc onorabilă pentru un intelectual pe care doamna Socaci a adoptat-o în scandalul plagiatorului din Vulcan. Sperăm ca doamna profesoară pesedistă, ajunsă azi viceprimar, deci un model de conduită pentru vulcăneni, să fi tras învățămintele cuvenite. (ZVJ)


Comentarii articol (1 )

#1 psdist02.11.2020,  08:35:09
Sa nu uitam ca mai toti PSD-istii de azi de la Vulcan au fost membri PDL, ca doar in 2012 s-au transformat peste noapte din portocalii in rosii. Aproape toti, inclusiv actualul viceprimar si fostul primar. Interesul personal inainte de toate. Si multi dintre ei au primit functii (mina, spital, liceu etc). Cred ca la fel se va intampla si acum, deja a inceput (vezi spital)


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter