29.10.2011,  17:13:31 | 0 comentarii | 540 vizualizari
Dom’ Titel, spune drept! De ce o protejezi pe tulburătoarea Mia de la liceul ajutător? Chiar nu ştiai că a ţepuit statul român cu aproape 1,7 MILIARDE DE LEI? Chiar nu ştiai că evaziunea fiscală este INFRACȚIUNE?
Booking.com
de Ziarul Vaii Jiului

Încă de la data de 3 fe­­­­­­brua­­rie 2010, aşa cum orice muritor de rând poate afla din arhiva cotidianului nostru (http://www.zvj.ro/node/4130), am semnalat public apucăturile neconforme cu legea ale numitei Albescu Mia (sau cum o mai cheamă sezonul ăsta) de la liceul pentru întârziaţi Apollonius (a se citi Asociaţia pentru Promovarea Învăţământului European Hunedoara).

 

 

Aceasta era acuzată că a decontat pe liceul privat produse şi servicii fictive de aproximativ 1 miliard de lei vechi. Credeţi că s-a chinuit cineva să afle dacă este sau nu aşa? Să o cerceteze serios şi să o tragă la răspundere? Nicidecum. Suntem astăzi în măsură să demonstrăm că liceul ajutător Apollonius (de care comandantul Brăgaru se face că nu aude, nu vede) trage statului român ţeapă după ţeapă în ropotele de aplauze ale comandantului mitocan. Deşi încasează tot felul taxe înrobitoare de la cursanţi, Asociaţia pentru Promovarea Învăţământului European Hunedoara, condusă de Mia Albescu (sau cum o mai cheamă sezonul ăsta), înregistrează datorii colosale, în continuă creştere, către statul român. Datorii asezonate cu importante dobânzi şi penalităţi. Cu alte cuvinte, liceul ajutător coordonat (a se citi “patronat”) de madam Mia a luat miliarde de lei anual sub formă de taxe de la cursanţi, dar a uitat de o foarte bună bucată de vreme, fără ca Brăgaru să se autosesizeze, să vireze taxele şi impozitele către stat. Asta e, oameni buni, pura realitate! 

Potrivit celor mai recente date centralizate disponibile, furnizate nouă prin adresa nr. 1816 din 19.01.2011 de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara, Asociaţia pentru Promovarea Învăţământului European, cu sediul în Petroşani, strada 1 Decembrie 1918, nr. 100 (da, aţi ghicit!, la Casa de Cultură a Sindicatelor “Ion Dulămiţă”) figurează cu datorii de 125.416 lei către bugetul de stat (din care 44.128 lei dobânzi şi penalităţi), 22.156 lei către bugetul asigurărilor sociale de stat (din care 7.150 de lei dobânzi şi penalităţi), 636 de lei către bugetul asigurărilor pentru şomaj (din care 291 de lei dobânzi şi penalităţi) şi 17.732 de lei către bugetul asi­­­­­gu­rărilor pentru sănătate (din care 6.281 de lei dobânzi şi penalităţi).

Cu alte cuvinte, vorbim de impozite neachitate în cuantum de 165.940 de lei, din care dobânzi şi penalităţi în sumă de 57.850 de lei.

În condiţiile în care, doar la nivelul anului 2009, veniturile liceului privat Apollonius erau de 533.947 de lei, adică peste 5,3 miliarde de lei vechi, e complicat de înţeles cum de s-a ajuns la impozite neachitate de aproape 1,7 miliarde de lei vechi. Pentru că şi acele penalităţi, de vreo 600 de milioane de lei vechi, plus stopaje de alte sute de mi­li­oane de lei, nu s-au acumulat chiar aşa, în 2-3 zile. Ci sunt rodul multor luni de zile în care tulburătoarea Mia a ignorat cu intenţie statul român. La fel cum şi Brăgaru, uitând de rolul preventiv al muncii de poliţie, a lăsat-o pe Mia să n-o ardă grija, în numele promo­vării “învăţământului european”, de taxele şi impozitele datorate statului român. Brăgaru e, deci, complice moral prin inacţiune la stopaje la sursă de câteva sute de mili­oane de lei vechi, respectiv la o ţeapă de aproape 1,7 miliarde de lei vechi trasă statului român. 

Ar mai fi de spus că, deşi i se rupe de obligaţiile către stat, madam Mia a primit în admi­nistrare de la Primăria municipiului Petroşani o parte din spaţiul şcolii din Dărăneşti. Școală care, potrivit raportului primarului, a beneficiat de reparaţii cu puţin timp înainte de a ajunge pe mâinile “bunului administrator” Mia. După modelul: ţepuieşti statul? Statul te premiază! (cazul Mia) Ignori ţepuirea statului? Statul te avansează! (cazul Titel).

Nici măcar procesele în care a fost citată madam Mia, ori asociaţia, şi având ca obiect “validare poprire” ori “somaţie de plată”, nu au atras atenţia comandantului Brăgaru. Dacă s-ar mai fi interesat, din când în când, cine şi ce procese mai are, ori cine acumulează datorii cu duiumul, comandantul Brăgaru ar fi putut proteja statul prin atenuarea cuantumului ţepei. În ciuda protecţiei pe care liceul o are de la ISJ'Hunedoara. Unde mai punem că, ştim noi sigur, unii dintre cei ce au prestat pe la liceul privat în calitate de profesori au lucrat, în cel mai propriu sens, la negru...

Promitem că, dacă-i cer superiorii socoteală de ce o protejează pe Mia şi o lasă să ţepuiască statul român, revenim cu noi dezvăluiri în sprijinul comandantului'Brăgaru. Ne-a apucat, oarecum, mila. Omul nu numai că, inten­ţionat, nu vrea să-i întrebe de vorbă pe cei ce fentează statul prin colosale stopaje la sursă.

Ci, ne-am cam prins, nici nu prea poate. Și luni e o zi. Vom reveni.


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter