29.10.2011,  16:21:15 | 0 comentarii | 1906 vizualizari
În atenţia organelor de cercetare penală: / Mândria industriei româneşti ajunge la fier vechi
Booking.com
de Ziarul Vaii Jiului

Cotidianul nostru a relatat în repetate rânduri situaţia activelor SC'Umirom SA'Petroşani, societate aflată în insolvenţă după ce a acumulat datorii (debite + accesorii) în sumă de 38.027.292 de lei, adică peste 380 de miliarde de lei vechi.

Am semnalat chiar faptul că, în repetate rânduri, maşini de mare tonaj încărcate cu fier vechi ies pe poarta fostului Umirom şi descarcă în zona Livezeni, la punctele de lucru ale mai multor societăţi de colectare / valorificare a fierului vechi. După cum rezultă şi din imaginea alăturată, halele fostului Umirom sunt “stoarse” de tot ce înseamnă fier vechi, dezastrul fiind deja vizibil cu ochiul liber oricărui cetăţean care trece pe strada 1 Decembrie 1918, prin dreptul nr. 1. În aceste condiţii, având în vedere faptul că averea statului a ajuns în paragină iar statul român are de încasat debite şi accesorii de peste 380 de miliarde de lei vechi, solicităm:

- Primăriei municipiului Petroşani să ne comunice dacă pentru clădirile situate pe strada 1 Decembrie 1918 la nr. 1, în incinta fostului Umirom, s-au dat autorizaţii de demolare, când şi cui au fost eliberate acestea?

- Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Hunedoara şi Primăriei municipiului Petroşani să ne comunice dacă aceste clădiri se află sau nu pe lista celor sechestrate în contul datoriilor SC'Umirom'SA, societate în insolvenţă, către bugetul local şi cel de stat?

- Gărzii Financiare Hunedoara să ne comunice dacă între societăţile care au sau au avut sediul pe strada 1 Decembrie 1918 la nr. 1 şi societăţi de colectare / valorificare a fierului vechi au avut loc tranzacţii comerciale cu privire la tăierea / demolarea / valorificarea de fier vechi ori alte materiale. Și tot Gărzii Financiare să ne comunice, cu acelaşi drum, dacă între societăţile având sediul la aceeaşi adresă au existat sau nu tranzacţii repetate de bunuri mobile şi imobile (dar în special autoturisme şi utilaje) şi dacă acest aspect a determinat sau nu reducerea substanţială repetată a obligaţiilor către stat.

Pentru stabilirea exactă a condiţiilor în care clădirile fostului Umirom au ajuns în situaţia elocvent arătată în imaginea alăturată, sugerăm organelor de control şi cercetare să îl contacteze pe numitul Serafinceanu Aurelian Calistru, acesta putând fi adesea văzut, la volanul unor autoturisme înmatriculate GRM şi GNG, în curtea de la nr. 1 de pe 1 Decembrie 1918 din Petroşani.

Cel mai probabil, Aurelian Calistru Serafinceanu se vizitează la această adresă cu tânărul său fiu, Alexandru Serafinceanu, uluitor de potent om de afaceri care, în ciuda vârstei încă fragede, deţine 664 de părţi sociale a 1.000 de lei fiecare (adică 45,74%) din Gerom'Real Estate SRL'Petroşani.

Aurelian'Serafinceanu nu are, desigur, vreo legătură cu TV'Parâng şi Gazeta Văii Jiului. 

Dacă Gerom Real Estate SRL'nu vă spune nimic, vă spunem noi că, printr-un proiect de fuziune, a absorbit SC'Televiziunea Parâng SRL'şi SC'Consulting Business Center SRL la 31.08.2010. Odată cu absorbţia, societatea controlată de Serafinceanu jr. alături de Nausica Brîncuş şi Diana Grigorie s-a ales direct cu licenţa de emisie pentru TV'Parâng Petroşani şi, respectiv, dreptul asupra mărcii Gazeta Văii Jiului (înregistrată la OSIM sub numărul de depozit M 2002 00728), marcă ce a mai fost deţinută, în ordine invers cronologică, de Televiziunea Parâng SRL'şi Gerom Invest SA.

Aurelian'Calistru'Serafinceanu nu are, desigur, vreo legătură cu TV'Parâng şi Gazeta Văii Jiului. Iar faptul că fiul său deţine brandul pentru ziar şi licenţa TV e o pură şi banală testiculenţă.'Coincidenţă, pardon! Mai rămâne să aflăm că, deşi ziariştii, mode­ratorii şi plagiatorii dau socoteală fiului lui'Serafin­ceanu despre felul în care e muncit brandul şi exploatată licenţa TV, e tot o “pură coincidenţă” şi asta. O pură coincidenţă pe ruta fierului vechi, cu descărcare la Livezeni. Revenim.

 

 

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter