08.12.2020,  20:15:59 | 0 comentarii | 851 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Campionul Științei, Cristian Zamfir: „Acest titlu este pentru nea Adi. I-am îndeplinit visul”


de Loredana JUGLEA

CS Știința Petroșani, noua campioană la rugby a Diviziei Naționale de Seniori a acaparat centrul atenției după performanța obținută.

 

Neînvinși

Mai mult decât atât, petroșenenii au terminat neînvinși această ediție de campionat. O ediție desfășurată într-o perioadă extrem de dificilă marcată de pandemia de coronavirus. Marcatorul singurului eseu al întâlnirii din finala, DNS, Cristian Zamfir (20 ani), a vorbit despre ce înseamnă pentru el primul titlu de campion cucerit chiar în primul sezon, dar și cum a fost această perioada dificil marcată de pandemie, dar și de pierderea antrenorului, Adrian Costache.

 

Primul titlu de campion

„Acest titlu este rodul muncii noastre, a întregii echipe. Cucerind titlul de campioni, am făcut să merite tot efortul depus și unele sacrificii cauzate de aceasta perioada. Personal, este primul titlu de campion, deși am jucat finala în fiecare an la juniori. Este o satisfacție enormă, un scop atins și o motivație să merg mai departe spre mai multe succese”.

Referitor la finala câștigată contra celor de la CSM Năvodari, Zamfir a spus: „A fost un meci greu, poate chiar cel mai greu din această ediție de campionat. Ambele echipe și au dorit să câștige această finală, dovadă fiind scorul atât de strâns".

Tânărul jucător crede că nu a fost o prea mare diferență între cele două echipe, dar dorința.a făcut diferența.

„Nu cred că a fost o diferență semnificativă. Noi ne-am dorit mult acest titlu și am luptat pentru el. Cred că diferența a fost în repriza a doua, când noi am reușit să fim mai disciplinați spre final și am ținut adversarul în propriul lui teren”.

 

Un sezon ciudat

Zamfir spune că pandemia a făcut ca sezonul competițional să fie unul mai ciudat, mai ales că  mai multe antrenamente au fost făcute acasă.

„A fost un sezon puțin ciudat pentru toată lumea, însă am rămas optimiști. Fiecare a făcut eforturi individuale, reușind să ne antrenăm singuri, acasă, sau, când s-a putut, ne-am antrenat pe teren. Deși majoritatea băieților au serviciu, au gestionat situația astfel încât să acorde importanță și rugby-ului. Antrenorul a avut grijă să nu ieșim total din forma în care am terminat turul. Nu toți suntem din Petroșani, suntem mulți și din București, iar când nu ne-am putut strânge toți acolo în cursul săptămânii, antrenorul Alexandru Lupu s-a împărțit si la Petroșani și la București. În plus, suntem câțiva băieți care facem parte din CNOPT și ne-am antrenat la București. Facem naveta mai mult când mergem să jucăm meciurile acasă. În rest, antrenorul nostru face naveta mai des decât noi, însă la sfârșit de săptămână reușim să ne strângem toți".

 

Invincibilii

Știința a terminat această ediție de campionat în stil de mare echipă, neînvinsă.

„Nu știu dacă putem vorbi de un secret, însă ce vă pot spune este că suntem un mix de jucători. Am colegi care au participat la Cupe Mondiale, colegi care practică acest sport de dinainte de a mă fi născut eu, apoi suntem și mulți jucători tineri. Experiența celor mai în vârstă cu dorința noastră de a juca rugby ne-a ajutat să ajungem la acest număr de victorii, 10 din 10. Personal, le mulțumesc atât colegilor mei, cât și antrenorilor. Ce o face pe Știința atât de specială? Toate lumea vorbește ca despre o familie…

Spiritul, atmosfera, toți cei care au trecut pe la club și vor mai trece fac ca această echipă să fie atât de specială. Într-adevăr, pot spune că suntem ca o familie, că asta face rugbyul din jucători: îi unește”.

 

Totul pentru nea Adi

Știința a strâns rândurile chiar și după pierderea antrenorului principal, Adrian Costache.

„Pierderea lui ne-a marcat pe toți, a fost o lovitură dură. Nea Adi, pe lângă alte calități ale sale, știa să intre la inima omului, iar vestea că s-a stins ne-a marcat pe toți cei care am avut ocazia să lucrăm cu el. Însă noi am rămas puternici și am reușit să îi ducem dorința la capăt: aceea de a ieși campioni. Această victorie i-a fost dedicată lui, titlu de campioni este pentru nea Adi.

Eu am lucrat cu el la Centrul Național de Excelență de la Cornu.

Nea Adi ne-a învățat multe: atât lucruri ce țin de rugby, cât și cele de țin de viață. Dumnealui și Marcel Giucal și Răzvan Borș, cu care sunt coleg acum la Știința, mi-au pus balonul oval în mână. Ei m-au învățat primele detalii ale rugbyului. Cred că cel mai important lucru pe care l-am învățat de la Nea Adi este acela de a merge înainte indiferent de rezultat. Deși își dorea mereu să câștige, știa însă să accepte și eșecul. Știa să ne încurajeze, să ne spună acele cuvinte care să ne facă să ne dorim să revenim mai puternici”.

 

„Rugby este un stil de viață, o pasiune la care nu aș putea renunța”

Cristian Zamfir spune că pentru el sportul cu balonul oval este un stil de viață o pasiune la care nu ar putea renunța niciodată: „Îmi doresc să am cât mai multe meciuri jucate, ca să pot face pasul spre primul eșalon valoric, să ajung să joc în SuperLiga CEC Bank. După care, în viitorul apropiat, să ajung la lotul lărgit de seniori”.

Dacă Știința va putea sa evolueze sau nu în SuperLigă, după locul câștigat pe teren, acest lucru depinde în mare măsură de situația financiară. La un calcul estimativ, Știința ar avea nevoie de 100.000 de euro pentru a se putea lua la trântă cu marile echipe. Să sperăm că cei în măsură să se implice în susținerea echipei nu vor sta cu mâinile în buzunar și vor marca, măcar de data acesta, un eseu al implicării totale. Hai, Știința!


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter