08.12.2020, 20:16:37 | 3 comentarii | 1828 vizualizari
Poșta din Vulcan: Ce-a fost și ce-a ajuns
![]() Articole de acelasi autor
de Gheorghe OLTEANU
Își mai amintește cineva unde era, acum zeci de ani, poșta din Vulcan? În mod sigur că răspunsul celor apropiați de vârsta mea va fi unul afirmativ. Da, era clădirea aceea lungă de la intersecția de acum străzilor Nicolae Titulescu și Jiului. Unde-i acum colțul de drum dinspre școala 4 al Parcului Avram Iancu.
Deși poșta îi ocupa cea mai mare parte, nu tot imobilul era al ei. Pe latura vestică, către vila de odinioară, care a fost folosită, de-a rândul, și drept cabinet stomatologic, și grădiniță, era înghesuită o tutungerie. La care vindea o tanti bătrână care ținea și lecții de acordeon la club. O țin minte, pentru că mi-a dat și mie cu nuielușa peste degete. Mă rog. Cum intrai în poștă, în față erau cabinele telefonice, două, parcă, și la dreapta ghișeele. Servicii poștale suficiente pentru câtă populația avea Vulcanul pe vremea aceea.
Altă viață a fost după ce s-a dat în folosință clădirea nouă a poștei. La parter, mai multe ghișee (și toate deschise!), vreo cinci cabine telefonice în care te grăbeai să intri după ce telefonistele te anunțau că s-a obținut legătura dorită, iar de la etaj, unde nu putea urca oricine, se auzea țăcănitul aproape continuu al releelor. Pe scurt, așa era atunci. Acum, după ce Poșta Română a ajuns un fel de cenușăreasă, totul e altfel. Numărul de ghișee este același, e adevărat, dar a scăzut vizibil cel al funcționarilor care stau în spatele lor. Dacă găsești cel mult doi pe schimb. Cu o tehnică de lucru învechită – calculatoare care merg ca melcul și imprimante care se defectează foarte des - ei fac față cu greu solicitărilor publicului. Oricâtă bunăvoință și solicitudine se străduiesc să aibă. (situația e identică și la Petroșani – n.r.)
Nici clădirea nu arată mai bine. Pe dinăuntru pereții înnegriți de pe care, pe alocuri, cade tencuiala nu au mai văzut varul de cine știe când, iar funcționarii cam fac frigul odată cu venirea anotimpului rece. Dar cui îi pasă din moment ce șefilor de la București le este cald și bine? Chiar foarte bine, din câte s-a tot auzit. Numai că ceea ce se poate observa, mai ales când soarele bate pe latura sudică a clădirii, nu mai ține de șefii cei mari. Sau poate că nu în întregime, mai știi? Când te apropii îți sar efectiv în ochi ferestrele aproape opace și perdelele negre de mizerie dinspre latura în care se aflau telefonistele. Nu că celelalte ar sclipi de curățenie, dar astea chiar că le întrec pe toate. Altceva n-ar mai fi nimic de spus. Deocamdată. Comentarii articol (3 )
#1
![]()
Două observații aș avea. "Bună voința și solicitudinea" personalului, lasă de dorit. Mai ales melteanul cel grizonat care are un comportament persiflant și superior față de toți clienții instituției(apropo,datorită clienților, are și el leafă). Urlă ca un apucat la orice client și asta nu ar fi nimic. Ești nesimțit, asta e. Dar să urli în gură mare datele personale ale unei persoane deja e încălcarea legii. Cum să țipi în gura mare CNP unei persoane?
A doua chestie ar fi legată de curățenie. Nu ne legăm de starea exterioară clădirii care e responsabilitatea altora. Dar perdele negre și geamuri prin care nu vezi nimic de jeg, nu se pot administra din interior? Și nu începeți cu lipsa unei femei de serviciu. Asta e o aberație. La locul meu de muncă suntem doar bărbați, nu avem femeie de serviciu și totul este lacrimă în interior. De aicirezultă caracterul angajaților.
#2
![]()
Si comentariile pe care le auzi de la tanti aia din Lupeni, ocosa tare , care e nemultumita de salariul de la posta , de aud toti care merg pe acolo, de parca asta i intereseaza pe ei!
#3
![]()
Trebuie ca autoritatile locale sa incerce sa rezolve aceasta problema prin sesizarea forurilor centrale. Nu se poate sa stai in frig doua ore ca sa pui un colet sau sa ridici niste bani care au venit de la rudele apropiate care lucreaza in strainatate. Cladirea situta in centrul arata jalnic, noaptea este scufundata in bezna iar serviciile postale lasa mult de dorit. Felicitari Domnule Olteanu pentru articol. Speram ca cineva sa se sesizeze si sa rezolve aceasta problema.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|