12.01.2021,  12:12:08 | 0 comentarii | 2059 vizualizari
Minciuni și dezinformări. PSD Hunedoara și falsul scandal din învățământul hunedorean
de Ziarul Vaii Jiului

PSD Hunedoara încearcă, în stilul deja caracteristic, să creeze un nou scandal, de data aceasta pe tema schimbării conducerilor unor instituții de învățământ din județ, acolo unde mandatele directorilor expiraseră. Să nu uităm  că vorbim despre același PSD care a politizat până și posturile de paznici ori femei de serviciu din școlile hunedorene, lucru trecut acum sub tăcere de social - democrați.

 

Printr-o serie de comunicate de presă, scrisori deschise și luări de poziție ale liderilor PSD Hunedoara  se încearcă acreditarea falsei teme că ar fi fost operate modificări în structura de vârf a unităților școlare ”din pix” de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, fără nicio procedură și, mai ales, în afara cadrului legal.

Obișnuiți, cel mai probabil, cu propriul stil de lucru, cunoscut fiind faptul că au lucrat pe sistemul ”heirupist” atunci când și-au impus oamenii la conducerea școlilor ori a altor instituții de stat, PSD-iștii hunedoreni mint și dezinformează cu dezinvoltură, așa cum ne-au obișnuit, lansând informații nereale în spațiul public.

Și asta pentru că, în realitate lucrurile stau exact pe dos. S-au creat și respectat toate procedurile, iar directorii proaspăt numiți în conducerea unităților de învățământ sunt de fapt INTERIMARI, până la organizarea concursurilor pe post.

Așadar, la data de 9 ianuarie 2021 s-au vacantat 102 posturi în structura de conducere a unităților școlare din județ, prin expirarea mandatelor directorilor aflați în funcție. Printr-o evaluare a CV-urilor și scrisorilor de intenție, în baza unei proceduri a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, 70 dintre foștii directori (numiți de PSD!) au fost RECONFIRMAȚI în funcție, prin detașare până în data de 31 august 2021 sau până la data organizării concursului pe post.  Din cele 32 de posturi rămase neocupate, în 9 dintre cazuri foștii directori nu și-au mai exprimat intenția de a-și continua activitatea și nu au depus solicitări în acest sens. De asemenea, în 6 cazuri, foștii directori au solicitat direcțiunea în alte unități decât în cele care erau titulari. Tot în cadrul celor 32 de posturi la care facem referire, 4 solicitări au fost înaintate de cadre didactice care nu fac parte din Corpul Național de Experți în Management Educațional (CNEME), însă  nu au existat și alte solicitări, iar școlile nu puteau fi lăsate fără conducere. Și tot în cadrul celor 32 de posturi, 5 cadre didactice care nu sunt în CNEME au acumulat un punctaj superior față de cei înscriși în corpul experților, fiind aplicate reglementările legale, respectiv art.27 alin ( 4) din Ordinul Ministrului 3969 / 2017. Rezultatele finale ale selecției au fost validate în ședința Consiliului de Administrație al ISJ Hunedoara din data de 7 ianuarie 2021 și afișate pe Forumul ISJ Hunedoara.

Ca atare, temele de discuție lansate în ultimele zile de reprezentanții PSD sunt în totalitate false și nu există nici un ”haos” în învățământul hunedorean, așa cum încearcă social – democrații, în mod mincinos, să acrediteze ideea, prin tot felul de canale publice. PSD Hunedoara ar trebui să își aducă aminte, și acest lucru poate fi oricând probat cu date certe, că ani de zile, cât a fost la guvernare, a politizat tot ce se poate politiza, fără să se țină cont decât de culoarea carnetului de partid și extrem de rar de competențe. 

Să ne aducem aminte, de exemplu, de cazul Rodicăi Dimulescu, fost director al Școlii Generale ”Dr. Aurel Vlad” din Orăștie, locul de desfășurare a unuia dintre cele mai grave cazuri de agresiune sexuală între elevi din învățământul hunedorean. În toamna anului 2019 a fost detașată, pe criterii politice, la Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani. Adevăratul examen și l-a dat însă în vara anului trecut când, schimbată din funcție, a găsit de cuviință să îl BLESTEME public ”pe cel care și-a pus semnătura” pe documentul de schimbare din funcție, fără să-și găsească nici cea mai mică vină, deși probleme erau destule la unitatea școlară din Petroșani. Iar lista ”competențelor PSD” poate fi completată cu alte și alte exemple.

Partidul Național Liberal și actuala coaliție de guvernământ rămâne, așa cum a promis încă de la învestitură, garantul legalității și transparenței administrative, iar educația reprezintă unul dintre domeniile care trebuie reformat cu prioritate, astfel încât să putem vorbi în cel mai scurt timp despre competență și performanțe educaționale.

 

Partidul Național Liberal Filiala Hunedoara

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter