13.01.2021, 21:03:09 | 0 comentarii | 809 vizualizari
Îngrijorător! / Numărul copiilor care vin la fotbal este în scădere la Vulcan și Uricani
Articole de acelasi autor
de Loredana JUGLEA
Pe vremuri, Valea Jiului era recunoscută pentru centrele puternice de copii și juniori. Numai la Petroșani exista un Centru de 500 de copii. În prezent, în toată Valea nu mai există 500 de copii și juniori. Situația este mai îngrijorătoare la Vulcan, acolo unde nu mai sunt grupe de copii și juniori.
Propunerea lui Voicu „Situația la nivel de copii juniori este una îngrijorătoare. Numărul lor este în scădere, dacă ar fi să comparăm cu anii trecuți. Nu mai vin copiii la fotbal și ar trebui făcut ceva în privința asta. Nu știu dacă am 11 juniori adunați, din care patru sau cinci i-am promovat deja la echipa de seniori. Eu sunt pentru formarea unor grupe pentru copii și juniori, dar fără taxe, copiii să nu plătească. Cred că ne putem rupe din timpul nostru și, pe lângă echipa de seniori, să pregătim și grupe de copii. Din păcate, la momentul actual nu vine nimic din spate. Și, cel mai trist, este că la 14 ani acești copii se pierd", a spus pentru Ziarul Văii Jiului, antrenorul Dan Voicu.
În scădere și la Uricani Chiar daca numărul copiilor și cel al juniorilor este în scădere și la Minerul Uricani, totuși aici este mai bine, mult mai bine decât la Vulcan. Aici vorbim de existența unor grupe de copii și juniori, vreo 40 de copii legitimați. „La Uricani avem o grupă de copii, 25 la număr, și mai avem vreo 20 de juniori. Pe aceștia din urmă i-am promovat și la echipa mare. Avem juniori de viitor. Pe vremuri aveam câte 100 de copii și juniori și mergeam cu ei la turnee cu autocarele pline. Acum s-au schimbat vremurile, nu mai vin copiii spre fotbal”, a declarat președintele Vasile Scurtu.
Petrila stă bine Susține acest lucru Cosmin Negoi, președintele secției de fotbal Inter Petrila. Este în creștere numărul copiilor. Avem vreo 60 de copii împărțiți pe categorii de vârstă. Surprinzător sau nu, la Petrila copiii vin la fotbal. Poate și motivați de rezultatele bune obținute de seniori: un titlu județean și două cupe județene. Oricare ar fi motivul, noi suntem mulțumiți că vin la bază. Poate și pentru că de ei se ocupă profesorul Aurel Moldovan”, a spus pentru zvj.ro, președintele Cosmin Negoi.
La județ - situație satisfăcătoare Cristian Petrean, președintele Asociației Județene de Fotbal Hunedoara, este cel mai în măsură de a face o comparație cu anii trecuți. Oficialul spune că numărul celor legitimați este în creștere. Unde mai pui că mai sunt și copii nelegitimați care fac fotbal doar din dorința de a face mișcare. „Dacă e să ne raportăm la numărul copiilor legitimați și al competițiilor organizate atunci vorbim de o statistică favorabilă. Avem 1.712 de copii și juniori legitimați. Numărul lor este în creștere, pentru că a crescut și număr de competiții la care aceștia i-au parte. Poate că centrele nu mai sunt așa de puternice ca în urmă cu mulți ani, dar suntem în grafic, și asta este foarte important”, a precizat oficialul.
Jiul se hrănește din grupe private În urnă cu ceva ani, Jiul avea un puternic Centru de copii și juniori, recunoscut la nivel național cu zeci de antrenori care coordonau activitatea. În acest moment, sursa echipei de seniori este doar o școală privată de fotbal. Tot cu numele de Jiul mai este o Academie de Fotbal fără taxe, unde de copii se ocupă nume cunoscute precum, Marin Tudorache, ori Cornel Irina. Bila albă pentru Jiul este că cei de la club au decis ca în liga a treia să folosească doar jucători din Vale. În acest fel se dă șansa jucătorilor localnici să se afirmare. Șansă care în trecut le era luată de așa zișii jucători „mercenari”.
Situație proastă la Universitate Pe cale de dispariție este însă Universitatea Petroșani. Recunoscută pe vremuri pentru formarea de tineri jucători, în prezent echipa nici nu s-a mai înscris în liga a cincea din criză de efectiv. La Lupeni după desființarea echipelor de seniori, Minerul Lupeni și Hercules Lupeni mai sunt grupe de copii și juniori, dar private. Aici părinții sunt cei care susțin financiar activitatea copiilor. Chiar dacă datele nu sunte unele optimiste în ceea ce privește Valea, noi speram ca tot părinții, ori profesorii de sport, să le arate din nou drumul prea stadioane celor mici. De dragul sportului, dar mai ales de dragul tradiției. Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|