29.10.2011,  17:18:54 | 0 comentarii | 437 vizualizari
I-am trimis să facă legi, iar ei au făcut... absenţe. / Profesoraşul Resmeriţă s-a specializat în a lipsi de la lucrările Camerei Deputaţilor. Îl întrece şeful filialei judeţene a PSD, deputatul Laurenţiu Nistor.
de Ziarul Vaii Jiului

 

În seria de rapoarte de monitorizare a activităţii parlamentare, Institutul pentru Politici Publice (IPP) a dat publicităţii bilanţul sesiunii parlamentare septembrie - decembrie 2010.

Potrivit datelor din raportul IPP, deputatul PSD Cristian Resmeriţă a fost prezent doar la 97 din cele 235 de voturi date în Camera Deputaţilor, de unde rezultă un procent de prezenţă de numai 41,3%. Cu alte cuvinte, strict cu privire la voturile finale (că doar de aia l-au trimis cetăţenii din colegiul Uricani - Lupeni - Vulcan în Parlament, ca să voteze legi bune pentru o viaţă mai bună),'Resmeriţă jr. a lipsit de la votarea a mai mult de jumătate din proiectele de legi supuse dezbaterii deputaţilor. 

E posibil ca, fiind mai nou prin Capitală, Resmeriţă să se fi pierdut în trafic, nefiind recunoscut în metrou ori în staţiile de autobuz. Și, probabil, acesta o fi motivul pentru care nu a ajuns decât la 41,3 la sută din cele 235 de voturile finale date în sesiunea septembrie - decembrie 2010 în Camera Deputaţilor. Curios e că, deşi a absentat într-o veselie de la voturile finale, Cristian Resmeriţă şi-a decontat voios toate cheltuielile din fondul specific al Camerei Deputa­ţílor. Votezi, nu votezi, decontul se face!

Fix 7,2% (7 voturi) din cele 97 de voturi finale la care a reuşit să participe Resmeriţă în Camera Deputaţilor au fost “voturi rebele”, adică voturi date în contradicţie cu grupul parlamentar din care face parte.

Situaţia e şi mai gravă în cazul deputatului PSD Laurenţiu Nistor, şeful filialei judeţene a Partidului Social Democrat. Potrivit datelor din raportul IPP, deputatul PSD Laurenţiu Nistor a fost prezent doar la 72 din cele 235 de voturi date în Camera Deputaţilor, de unde rezultă un procent de prezenţă de numai 30,6%. Cu alte cuvinte, strict cu privire la voturile finale,'Nistor a lipsit de la votarea a mai mult de două treimi din proiectele de legi supuse dezbaterii deputaţilor. 

Fix 2,8% (2 voturi) din cele 72 de voturi finale la care a reuşit să participe Nistor în Camera Deputaţilor au fost “voturi rebele”, adică voturi date în contradicţie cu grupul parlamentar din care face parte.

Aşa cum rezultă şi din centralizatorul de mai sus, situaţia parlamentarilor PSD se prezintă ceva mai bine la Senat, acolo unde Vasile Cosmin Nicula a fost prezent la 59% (128 de voturi) din cele 217 de voturi finale exprimate în perioada de referinţă pentru Senat. Vom reveni.

 

(*) - Precizăm că statistica nu este revelantă pentru deputatul PD-L Monica Maria Iacob Ridzi, aceasta aflându-se, după cum se ştie, în concediu pre şi post maternal, şi concediu de boală.

De asemenea, în statistică nu sunt incluse date referitoare la Ioan Timiş (decedat la 15 august 2010) şi Mariana Câmpeanu, deputat din 22.12.2010.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter