29.10.2011,  17:20:45 | 0 comentarii | 618 vizualizari
Revenim şi accentuăm: licitaţia din noiembrie 2010 de la Spitalul Municipal Lupeni are miros de şmen ordinar
de Ziarul Vaii Jiului

Revenim la contractul semnat de conducerea Spitalului Municipal Lupeni cu firma SC Leinad Dalico SRL, din Petroşani, care, de la 1 ianuarie 2011, are sarcina de a se ocupa cu prestarea serviciilor de revizie, întreţinere şi reparare instalaţii electrice, a instalaţiilor mecanice, sanitare şi de termoficare, a tâmplăriei de lemn, de igienizare (vopsitorie şi zugrăvire), de curăţenie în incinta spitalului, precum şi cu exploatarea şi buna funcţionare a cazanelor şi a staţiei de alimentare cu oxigen.

Astfel, până la sfârşitul anului, contra sumei de aproape un miliard şi jumătate de lei vechi (mai exact 145161,29 lei, fără TVA, TVA-ul fiind de 34.838,71, adică peste 300 de milioane de lei vechi), SC Leinad Dalico SRL are sarcina de a face cele menţionate mai sus, având în vedere că este câştigătorul licitaţiei de la sfârşitul anului 2010.

 

 

Până aici, nimic dubios, însă,

conform documentaţiei organizării licitaţiei, ofertantul ar fi trebuit să prezinte „o listă a principalelor prestări de servicii în ultimii 3 ani”, „experienţă similară - încheierea şi îndeplinirea de contracte ale căror obiect a fost execuţia unor servicii similare, inclusiv o listă cu principalii beneficiari”, „resurse umane - cu menţionarea existenţei personalului calificat ca: fochişti, electricieni, lăcătuş mecanic”, precum şi „asigurarea personalului de specialitate care este considerat strict necesar pentru îndeplinirea contractului de servicii”.

 

Din nou „însă”

SC Leinad Dalico SRL nu avea cum să îndeplinească toate condiţiile de mai sus, având în vedere că, pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice apare că şi-a reluat activitatea la 12 noiembrie 2010, cu 10 zile înaintea licitaţiei de la Lupeni.

Mai mult, SC Leinad Dalico SRL a fost înfiinţată în luna octombrie a anului 2008, deci nu se poate pune problema ca aceasta să poată prezenta un raport al activităţii pe trei ani, având în vedere şi că în anul 2009 şi-a închis activitatea.

 

De asemenea,

SC Leinad Dalico SRL nu poate prezenta nici lista personalului care se poate ocupa de lucrările menţionate mai sus, întrucât nu are niciun angajat. Cu toate acestea, a obţinut un miliard şi jumătate de lei de la Spitalul Municipal Lupeni, semn că atât conducerea unităţii, cât şi cei din administraţia publică locală nu sunt foarte interesaţi să se justifice, chiar dacă sunt cheltuiţi bani publici la greu.

 

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter