24.03.2021,  20:03:59 | 0 comentarii | 764 vizualizari
Scrisoarea primarului Iacob-Ridzi către Arafat: / "...dispuneți măsuri mai blânde, mai ușor de suportat de către populație..."
de Ziarul Vaii Jiului

Către
Departamentul pentru Situații de Urgență
Domnului Raed Arafat

Domnule Raed Arafat,

Doresc să vă aduc la cunoștință situația deosebit de dificilă cu care se confruntă cei peste 40.000 de locuitori ai municipiului Petroșani, după instituirea măsurii de carantinare zonală, care a fost aplicată în data de 23 martie 2021, începând cu ora 8.00, înainte de publicarea ordinului în Monitorul Oficial (la ora 13.00).
Hotărârea de carantinare zonală a fost dispusă de DSU la propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara. Consider, însă, că această măsură, în forma în care a fost adoptată și conform modului în care a fost pusă în practică pentru localitatea noastră, este profund nedreaptă pentru cetățenii municipiului Petroșani, iar responsabilii de la nivel județean au dat dovadă de exces de zel și au acționat în mod discreționar.
Domnule Raed Arafat, vă rog să reanalizați decizia prin care în municipiul Petroșani a fost instituită carantina, din următoarele considerente:

- măsura carantinării a fost luată la o incidență de 6,01/ 1000 de locuitori, mult mai mică decât în alte localități din județ sau din țară care au fost carantinate la o incidență mult mai mare sau nu au fost carantinate deloc;
- carantinarea zonală a fost dispusă imediat după ce s-a atins pragul de 6 la mie și fără alte măsuri de prevenție consistente din partea instituțiilor abilitate de la nivel de județ, care să dubleze măsurile implementate de administrația publică locală în ultima perioadă;
- în ultimele zile, rata de infectare în municipiul Petroșani a rămas constantă, fără să se înregistreze o curbă ascendentă a acestei incidențe
- la Petroșani se testează mult mai mult decât în alte localități, aspect care poate fi verificat;
- măsurile dispuse pentru Petroșani au fost mult mai dure și mai restrictive decât în alte localități carantinate din țară, ceea ce afectează grav economia locală și așa colapsată de ultimul an de pandemie, într-o zonă greu încercată;
- măsura carantinării a fost dispusă în regim de maximă urgență, fără o informare prealabilă a populației cu privire la restricțiile impuse, fără o consultare a administrației publice locale și fără o creștere alarmantă a ratei de infectare de pe o zi pe alta. 
- consider că, dincolo de măsurile restrictive impuse, ar trebui suplimentate dozele de vaccin anti - COVID - 19 în localitățile cu incidență mare a cazurilor, așa cum este municipiul Petroșani, unde sunt peste 1.300 de persoane pe o singură listă de așteptare, iar vaccinul reprezintă una dintre măsurile eficiente de limitare a răspândirii viruslui SARS - CoV -2.
Pentru considerentele enunțate anterior, dublate și de realitățile socio - economice ale zonei, vă rog, domnule Raed Arafat, să dispuneți reanalizarea cu maximă celeritate a situației de la Petroșani și a măsurii de carantinare zonală. Precizez încă o dată că nu sunt împotriva carantinei zonale, ca măsură de protecție sanitară, însă nu așa cum a fost dispusă pentru localitatea noastră.
În plus, la discuțiile pe care Prim Ministrul Florin Cîțu le-a avut marți cu membrii Asociației Municipiilor din România, Premierul a avut o atitudine extrem de echilibrată, spunând că, pe de o parte, e nevoie de protejarea sănătății populației, dar pe de altă parte, de menținerea economiei deschise. Carantina a rămas ca o soluție extremă, de evitat, ca ultimă soluție, iar accentul să fie pus pe măsuri alternative la carantină, atât în București, cât și în țară.
Vă rog, așadar, să ne sprijiniți, domnule Arafat, reanalizând decizia carantinării municipiului Petroșani și să dispuneți măsuri mai blânde, mai ușor de suportat de către populație, ca în celelalte localități din țară, cu incidență similară nouă sau chiar mai mare. 
Îmi exprim speranța unui răspuns favorabil din partea dumneavoastră, pe care îl așteaptă toți cei peste 40.000 de locuitori ai municipiului Petroșani.

Cu deosebită stimă,

Tiberiu Iacob – Ridzi
Primarul Municipiului Petroșani


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter