29.10.2011,  19:27:56 | 0 comentarii | 685 vizualizari
Scandalos! Deputatul"Resmeriţă s-a opus Ordonanţei de stimulare a creării de noi locuri de muncă
de Ziarul Vaii Jiului

În data de 29 septembrie anul curent, Camera Deputaţilor a pus în discuţie proiectul de lege nr. 203/2010 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13/2010 privind reglementarea unor măsuri în vederea stimulării creării de noi locuri de muncă şi diminuării şomajului în anul 2010. Întrunind numărul necesar de voturi, proiectul a devenit - în urma promulgării de către preşedintele Traian Băsescu - Legea nr. 185/2010. Din cei 256 de deputaţi prezenţi, 151 au votat pentru, 101 au votat contra, iar 4 s-au abţinut.
Deloc mică ne-a fost surprinderea să constatăm că printre deputaţii care au votat împotriva acestei legi, una cât se poate de potrivită vremurilor actuale, s-a numărat şi Cristian Resmeriţă, deputat PSD în Colegiul Vulcan - Lupeni - Uricani.
Tânăr şi neexperimentat, provenind dintr-o familie cu venituri colosale în comparaţie cu media veniturilor pe cap de locuitor din localităţile pe care ar trebui să le reprezinte, mai mult ca sigur că Resmeriţă nu a priceput impactul social pozitiv deosebit al legii la care facem referire.
Spuneam mai sus că vorbim de o lege cât se poate de potrivită vremurilor actuale. Iată doar un prim articol, esenţial, al Ordonanţei de Urgenţă privind reglementarea unor măsuri în vederea stimulării creării de noi locuri de muncă şi diminuării şomajului în anul 2010, ordonanţă aprobată prin legea amintită:
“Angajatorii care, în anul 2010, pe locurile de muncă nou-create stabilesc, în condiţiile legii, raporturi de muncă cu persoane provenite din rândul şomerilor aflate în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă cu minimum 3 luni anterioare datei stabilirii raporturilor de muncă potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă şi pe care le menţin în activitate pe o perioadă de cel puţin 12 luni beneficiază, pe o perioadă de 6 luni de la data încadrării, de scutire de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru aceste persoane”.
Această lege, intrată în vigoare chiar şi cu votul împotrivă al acestui băieţaş infatuat, înseamnă o şansă nesperată pentru mediul de afaceri şi, mai ales, pentru şomerii din Vulcan, Lupeni şi'Uricani.
Ar fi votat Resmeriţă jr. la fel dacă în discuţie ar fi fost o lege prin care turnătorii să poată amaneta şi toca în voie bugetele publice pentru fotbal ori interesele prietenilor cu firme de adunat crengi de pe jos? Sigur nu. Ruşine!

 

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter