29.10.2011,  18:12:11 | 0 comentarii | 617 vizualizari
Un caz din Uricani / Plângere la DNA – pentru pământ
Booking.com
de Ziarul Vaii Jiului

O femeie din Uricani povesteşte cum a rămas de-a lungul anilor fără pământurile familiei sale atât „cu ajutorul” celor de la Cartea Funciară, cât şi a familiei Pătrăşcoiu, care este băgată în tot soiul de afaceri cu pământurile momârlanilor din localitate.

Dora Dobârcean a dezvăluit cum în anul 2005, când a făcut o scoatere din indiviziune, s-a trezit că pământurile, în acte, nu mai erau în aceleaşi locuri. Se pare că povestea este mai veche, fiind începută încă de acum 70 de ani. „Am făcut o ieşire din indiviziune în 2005 şi
ne-am găsit terenurile mutate în alte CF-uri fără să ştim noi. Tarhat Dobârceanu Dănilă Ion este cel care ne-a mutat nouă terenurile care erau trecute în CF 108. Acest om a cum­părat în anul 1930 un teren în Șesul Dealului, din CF 108 (3,6,8,9), de la Rafila Murg, care era sora bunicului meu şi el nu era neam cu noi, ci este doar o coincidenţă de nume. După 70 de ani au venit nepoţii lui şi când în 2005 s-a făcut indiviziunea, ei nu au luat numai terenul care era trecut în actele din 1930, ci tot pământul care era şi al nostru. Ne-au luat toate drepturile. Ciudat este că ei s-au apucat să se şi judece pe terenurile noastre cu alţi moştenitori, fără însă să ne spună şi nouă. Și la Cartea Funciară apare că, deşi noi ne judecăm din 2005, terenurile respective nu sunt în litigiu. Noi ar fi trebuit să avem 4.000 de metri pătraţi acolo şi nu-i mai avem, ne-au furat tot”, a declarat Dora Dobârcean. De asemenea, femeia mai povesteşte cum, pe vremea exproprierilor, momârlanii din zonă, certaţi cu legea, împreună cu reprezentanţi ai administraţiilor publice locale de atunci, au măsluit tot felul de acte, pentru a-şi însuşi terenurile oamenilor din Uricani. În această ecuaţie este amintit şi numele consilierului local PSD, Vasile Pătrăşcoiu, care ar fi profitat de funcţiile publice pe care le-a avut de-a lungul anilor pentru a fura pământurile oamenilor. În acest sens a fost formulată de Dora Dobârceanu şi o plângere către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). În plângerea respectivă se arată că „soţii Pătrăşcoiu Vasile (el fiind consilier la Primăria Orş. Uricani) şi Pătrăşcoiu Paraschiva (Chivuţa) (a lucrat la Serviciul Agricol şi după aceea a ajuns şefa Financiarului la Primăria Orş. Uricani) aceasta cunoştea toate terenurile expropiate şi luate de Statul Român şi trecute în Patrimoniul Primăriei, abuzând de funcţiile care le aveau în Primărie şi-au însuşit mai multe terenuri de pe raza oraşului Uricani, fiind ajutaţi de către secretarul Flori Dănuţ şi inginera de la Agricol, Urloiu Silvia, prin diferite falsuri pe care le-au efectuat” (vezi facsimil). De asemenea, Dora Dobârcean mai arată cum plângerile ei, înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, nu au fost luate în considerare, fiind trimise la Poliţia Uricani, unde fiul soţilor Pătrăşcoiu este poliţist la Economic. „Vă mai aducem la cunoştinţă că am mai avut o plângere penală la Poliţia Uricani cu numiţii Dobârcean Mărioara şi fiul acesteia Dobârcean Ion (nepoţii lui Dobârcean Tarhat Dănilă Ion - n.r.), deoarece aceştia tot prin falsuri ne-au luat terenurile, ajutaţi de către familia Pătrăşcoiu, împreună cu secretarul şi inginera menţionaţi mai sus, şi nici la această plângere nu s-au luat măsuri, deoarece cum am mai menţionat fiul familiei Pătrăşcoiu este poliţist”, se mai arată în plângerea către DNA.
 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter