07.04.2021,  19:02:44 | 0 comentarii | 926 vizualizari
Vulcan / Dănuț Anghel salută lămurirea unei situații care se perpetuează din mandatul fostului primar
de Gheorghe OLTEANU

În ședința ordinară din martie a Consiliului Local Vulcan a fost nevoie de amendarea, de completarea, cum scrie în proiect, unei hotărâri luate cu un an în urmă. Este vorba de „HCL nr.1/ 16.01.2020 privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Vulcan,  a instituțiilor și serviciilor publice, fără personalitate juridică, aflate în subordinea Consiliului Local Vulcan”.

 

Motivul demersului

invocat în preambul îl găsim în referatul de aprobare a proiectului, întocmit de primarul Cristian Merișanu. „La momentul adoptării acestei hotărâri, se spune în document, nu exista în organigramă, respectiv în statul de funcții al Primăriei municipiului Vulcan, funcția de șef serviciu voluntar pentru situații de urgență, astfel că în anexa la hotărârea anterior menționată nu este prevăzută și această funcție. Funcția contractuală de șef serviciu voluntar pentru situații de urgență a fost înființată ulterior, la data de 27.02.2020, prin HCL nr.28, când a fost aprobată o nouă structură organizatorică – organigrama, respectiv un nou stat de funcții”. De menționat, se mai amintește în documentul semnat de primar, că, „deși titulatura este șef serviciu voluntar pentru situații de urgență, potrivit nomenclatorului prevăzut de Anexa nr.VIII - Familia ocupațională de funcții bugetare Administrație, capitolul II, subcapitolul 2, secțiunea IV, lit. d), nivelul funcției este de execuție”.   

 

Ca atare,

se precizează la finalul referatului, „salariul de bază ce va fi stabilit pentru această funcție corespunde tranșei de vechime în muncă la nivel minim (gradația 0), urmând ca la salariul de bază aferent gradației 0 să se aplice cota procentuală corespunzătoare tranșei de vechime în muncă deținută”. În ceea ce privește salariile pentru celelalte funcții din cadrul instituției, vestea este una liniștitoare. Primarul spune, tot în scris, că „salariile de bază rămân neschimbate”.  Singurul care a solicitat să ia cuvântul la punerea în discuție a proiectului de hotărâre a fost consilierul local liberal Dănuț Anghel. El a menționat că, în acest fel, s-a putut lămuri, în fine, o situație care se perpetuează „din vechiul mandat”. Neexistând noua funcție menționată prin completarea hotărârii de anul trecut, funcționarul subordonat primarului era denumit inspector de protecție civilă. Consilierul local PNL cunoaște bine această situație, deoarece fostul inspector de protecție civilă și noul șef serviciu voluntar pentru situații de urgență sunt una și aceeași persoană. În speță, soția dumnealui.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter