16.04.2021,  15:13:53 | 0 comentarii | 3169 vizualizari
Greii din PSD Hunedoara îşi mufează protejaţii la borcanul cu miere. Indemnizaţii colosale de şedinţă pentru membrii ATOP
Articole de acelasi autor
de Cătălin DOCEA

Opt pesedişti şi un pesedist mascat vor câştiga câte 3.744 de lei pentru fiecare şedinţă a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Hunedoara la care vor participa. Este metoda prin care greii din PSD Hunedoara îşi plătesc fie liniştea (cazul lui Laurenţiu Nistor, pe care l-ar mânca pe pâine jumătate din liderii de organizaţii locale din judeţ, ceea ce oricum se va întâmpla), fie susţinerea oarbă (cazul lui Cristian Resmeriţă, senator şi preşedinte executiv al PSD Hunedoara).

Printr-o simplă consultare a art. 18 din Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 (*republicată*), veţi vedea că ATOP e doar o comisie de dat cu părerea, care “contribuie”, “sesizează”, “face propuneri”, “prezintă” şi “elaborează anual un raport”. Fiecare şedinţă a ATOP se plăteşte însă regeşte, cu “20% din indemnizația brută a președintelui consiliului județean”. Fix 3.744 de lei / şedinţă în cazul judeţului Hunedoara, deoarece – aşa cum presa naţională a arătat zilele trecute – “Laurenţiu Nistor are un salariu de 18.720 de lei, la care se adaugă o indemnizaţie de 4.680 de lei, pentru implementarea de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile”. Pentru neavizaţi, precizăm că Laurenţiu Nistor este chiar fostul primar comunal Laurenţiu Nistor, cel în mintea căruia Tranziţia Justă e tot una cu Tranzacţia Justă. Merge, căci la mijloc e vorba tot de bani, nu-i aşa?

În practică, aşa cum prădătorul simte sângele proaspăt de la distanţă, şi pesedistul rapace simte mirosul de cash de la o poştă.

Prin Hotărârea nr. 56 din 31 martie 2021, Consiliul Județean Hunedoara, condus de Laurențiu Nistor (PSD), la propunerea directă a aceluiaşi Laurenţiu Nistor, în calitate de iniţiator al proiectului, a desemnat 6 consilieri județeni ca membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).

După un brainstorming (iertaţi folosirea termenului în acelaşi text cu numele Nistor Laurenţiu) s-a stabilit că ar fi bine ca mulţumiţi pe vecie să fie şi Laurenţiu Nistor, şi Cristian Resmeriţă, şi Costel Avram şi de încă de trei ori Laurenţiu Nistor. Drept urmare, cei 6 consilieri desemnați în componenţa ATOP au fost Maria Ivăniși (PSD), Victoria Alina Dunca (PSD), Doinița Maria Bălănesc (PSD), Ioan Dumitru Ștaier (PSD), Andrei Socaci (PSD) și Iulian Dacian Ciodaru (PRO România). Cititorii noştri, infinit mai inteligenţi ca ai lor, vor putea asocia cele şase nume de consilieri desemnaţi lângă ori chiar sub greii partidului, recte lângă sau sub d-nii Nistor, Resmeriţă şi Avram. Ordinea greilor, aşa cum am menţionat-o în articol, nu este – în mod evident – cea reală.

Câteva zile mai târziu, în 08.04.2021, prin Dispoziția nr. 98 a aceluiași președinte al Consiliului Județean, au fost desemnați 3 reprezentanți ai comunității în ATOP Hunedoara. De încă trei ori, mulţumit a fost tot "preacucernicul" Laurenţiu, nesperatul dar al Divinităţii pentru acest judeţ. Comunitatea va fi reprezentată de Radu Barb (fost secretar general al Organizaţiei Județene PSD, actualmente director al unei Direcții nou-înființate în cadrul CJ Hunedoara), Rodica Dimulescu (membru PSD, profesor, fost consilier județean PSD) şi Rodica Urșica (de la Geoagiu, membru PSD). Toate cele trei persoane dețin funcții politice în organizațiile PSD, locale sau la nivel județean. Uite aşa, pe un calcul simplu, nouă persoane din anturajul trio-ului Nistor – Resmeriţă – Avram ne vor face judeţul la buzunar de 33.966 de lei. Şedinţă de şedinţă. Oamenii ştiu “meseria” de încasator, nefiind prima oară când, prin intermediul lor, PSD Hunedoara pune hamul pe bugetele publice.

Deputatul Vetuţa Stănescu, preşedintele PNL Hunedoara, a fost singurul politician care a atras atenţia că ăştia s-au mufat la borcanul cu miere pe direct, fără perdea. Imediat, PSD a atacat-o pe site-ul ăla judeţean de “ştiri” pe care nimeni, da’ chiar nimeni, nu are curajul să semneze vreun articol, chiar de e laudă de sine, chiar de victime îi sunt adversarii politici ai PSD Hunedoara.

Cu un drum, dacă tot e vorba de Nistor şi PSD Hunedoara, aflaţi că - zilele acestea – "preacucernicul" Laurențiu Nistor de la PSD a împărțit ceva ajutoare prin Valea Jiului. De locurile de muncă pe care le tot promite de vreo 16 ani probabil a uitat. Asta deşi Valea Jiului vrea demnitate, nu mila unuia care face județul la buzunar de un sfert de miliard pe lună.

Efectele nefaste ale guvernării judeţene PSD, partid aflat la butoane în judeţul Hunedoara din 2016, sunt vizibile de pe Lună. Anexele unui raport comandat de Consiliul Judeţean Hunedoara reliefează faptul că, până în 2024, prin relocarea acestora în alte zone ale ţării / lumii, populaţia judeţului urmează să scadă cu 20.899 de persoane. Asta nu înseamnă că şi indemnizaţiile oamenilor lui Nistor, Resmeriţă şi Avram din ATOP ar urma să scadă proporţional. Dimpotrivă. Ăştia ar fi în stare să le mai şi crească. Şi nu puţin.  


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter