20.04.2021,  18:35:48 | 0 comentarii | 974 vizualizari
Vulcan / Chestiune sesizată, dar rămasă nerezolvată
de Gheorghe OLTEANU

Planul de Ordine și Siguranță Publică al Poliției Locale a municipiului Vulcan este un document care se elaborează până la data de 15 aprilie a fiecărui an sau de câte ori survin modificări în evoluția situației operative.

 

Ținând seama că

modul de întocmire a acestui plan al unității/ subunității administrativ teritoriale se reglementează prin Ordinul Ministrului Administrației și Internelor, în baza dispozițiilor art.24 din HGO nr.1332/2010 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a poliției locale, este de la sine înțeles că elaborarea respectivului document se face în toate UAT-urile din țară în cadrul cărora funcționează astfel de structuri. Odată pus la punct, se mai spune în raportul de specialitate, raportul este supus spre aprobare autorității deliberative, în speță consiliului local. După care planul, împreună cu hotărârea de consiliu local, ajunge la poliția locală, „pentru prevenirea și combaterea infracționalității de către structurile cu atribuții în domeniul de referință”.

 

La Vulcan

aprobarea planului despre care am vorbit s-a făcut în ședința de îndată din dimineața zilei de vineri, 16 aprilie. Consilierii locali nu au zăbovit prea mult asupra documentului atunci când i-a venit rândul. Este posibil ca unii dintre ei să se fi aplecat cu atenție asupra cuprinsului său, destul de întins, acasă, stând comod în fotoliu. La ședință toți s-au mulțumit cu cele spuse de Cristian Merișanu, cum că documentul „a apărut și în raportul primarului, fiind, de fapt, planul lor pe zone, pe căi de comunicații etc”. Ca atare, nu s-a înregistrat nicio intervenție care să pună în discuție mai profundă conținutul raportului.

 

Singurul care s-a

înscris la cuvânt a fost pesedistul Dan Petre Petculescu, cel mai vârstnic consilier local vulcănean. Nu s-a referit la niciuna dintre anexele planului, ci doar a avut o rugăminte. Aceea ca poliția locală să intervină în cazul copiilor „care se plimbă cu bicicletele pe trotuarul pietonal”. De notat că nu este pentru prima dată când veteranul consilier local a făcut această sesizare, căreia, s-a văzut mai apoi, nu i s-a dat nici cea mai mică atenție.

 

De la „Unic” la CAP,

copii de toate vârstele continuă să pedaleze pe trotuarul nordic al bulevardului, dedicat exclusiv circulației pietonale. Asta deși, pe cel sudic, există pistă rezervată strict bicicliștilor. Câte doi sau chiar mai mulți, uneori unul lângă altul, ei pedalează cu viteză printre cetățenii care se cred în siguranță. Și, nu de puține ori, asta o pot mărturisi cei pățiți, au fost cazuri în care bicicliștii copii care, uneori, în teribilismul lor își conduc vehiculul numai pe roata din spate, au dat peste oameni care-și vedeau în liniște de drumul lor. Dacă polițiștilor locali le e greu să se avânte pe teren, pentru a-i mai liniști, poate că ei vor fi mai atenți la imaginile de pe camerele de luat vederi în care bicicliștii, cam aceiași, de fapt, pot fi identificați cu ușurință.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter