05.05.2021,  20:55:25 | 0 comentarii | 407 vizualizari
Vulcan / Ce a părut imposibil în fosta legislatură este posibil acum
de Gheorghe OLTEANU

La ultima ședință ordinară de consiliu local din 22 aprilie a fost aprobat bugetul pe acest an al municipiului Vulcan. Nu au mai fost discuții lungi și, uneori, contradictorii, ca în anii trecuți. Asta, probabil, fiindcă proiectul a fost pus cu mult timp înainte la dispoziția consilierilor.

Și nu numai

a lor. Așa cum a amintit primarul Cristian Merișanu, care le-a mulțumit aleșilor locali care au venit cu propuneri de îmbunătățire, el a stârnit și interesul vulcănenilor. Dintre care surprinzător mulți au ținut să fie prezenți la dezbaterea sa publică. “Au fost cetățeni care au venit cu propuneri pertinente”, a remarcat Cristian Merișanu, după care a făcut o trecere în revistă a documentului care urma să fie supus dezbaterii și aprobării plenului consiliului local.

Nu mi-am propus să

intru în amănunte, cifre, indicatori sau mai știu eu ce. Cine a fost curios să le afle a putut să consulte în tihnă documentul. Precizez, așa cum a făcut și primarul, că e un buget cu largă deschidere spre investiții și că, prin atragerea unor importante fonduri europene, “ne bucurăm că avem bani pentru dezvoltare”. Problema ar fi în privința sumelor de bani necesare cofinanțării locale a investițiilor avute în vedere să fie realizate cu bani europeni. “Sperăm, însă, ca, pentru asta, să găsim înțelegere și sprijin la autorități”, a spus și s-a încurajat Cristian Merișanu.

Înainte ca proiectul

să fie supus la vot au existat câteva intervenții. Consilierul USR Constantin Dan Marinescu a vrut să afle dacă se vor repara doar străzile întabulate. Primarul i-a răspuns că s-au întabulat străzile și că toate vor fi reparate. Vor urma să fie întabulate și terenurile. “Asta pentru a avea actele în regulă dacă cineva le dorește”, a menționat el. Având, totuși, în vedere că este un buget estimativ, a avertizat primarul, s-ar putea ca, la sfârșit, printre realizări să nu se regăsească tot ceea ce s-a propus. Lucru care, de fapt, s-a întâmplat și în anii trecuți.

A fost loc

și pentru felicitări. Consilierul local PSD Pompiliu Barbu consideră că el și colegii săi au în față “un proiect de buget bine structurat, echidistant și care ține seama de venituri și cheltuieli”, În plus, a scos în evidență vorbitorul, documentul “prioritizează proiectele aflate în desfășurare, cât și pe cele nou puse pe tapet, un capitol aparte fiind acela al modernizării spitalului”. Ceva mai dur vizavi de fosta conducere a administrație publice a fost consilierul local PNL Dănuț Anghel.

El și-a amintit

că, în 22 aprilie, s-au împlinit șapte luni când el a susținut, în fosta formulă de consiliu local, înființarea secției ATI în cadrul spitalului. Atunci, a rememorat el, fostul primar care nici nu voia să audă de așa ceva, considerând că este imposibil, i-a zis: “Tu auzi? Știi ce vorbești?”. De aceea, pentru asta, a continuat liberalul, “îl felicit pe domnul manager al spitalului, îl felicit pe domnul primar”.

În plus,

consilierul local PNL este mulțumit că, la investiții, au fost prinse și scările dintre bulevard și aleea din spatele blocurilor aflate în zona UNIC. Lucrări pentru care a militat constant în fosta legislatură locală. Fapt care i-a atras tunete și fulgere din partea unui săptămânal local aflat, pe atunci, în grațiile conducerii primăriei. S-a scris în el, a precizat cel care nu  poate să uite asta, că uite, Anghel vrea ca primarul să-i repare treptele de la barul lui. “Eu am reparat ce e al meu și a trebuit să repar, a spus consilierul liberal. Numai că treptele de la blocul 17, ca toate din zona aceasta, sunt pe domeniul public al statului și sunt folosite de cetățenii care coboară la blocuri sau urcă la bulevard!”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter