06.05.2021,  21:11:29 | 0 comentarii | 935 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Tradiția continuă la Universitatea din Petroșani, chiar și on-line / Cea de-a XVIII-a ediție a tradiționalului Simpozion Național „GEOECOLOGIA” și-a deschis porţile joi, 6 mai!
Booking.com
de Corneliu BRAN

Ministerul Educației în parteneriat cu Universitatea din Petroșani și Facultatea de Mine organizează în zilele de 6 și 7 mai cel de-al XVIII-lea Simpozion Național Studențesc „GEOECOLOGIA”. Ținând cont de pandemie, ediția din acest an a fost organizată on-line, continuându-se astfel tradiția acestui simpozion național.

 

Cuvântul adresat de decanul Facultății de Mine participanților

„Continuăm astăzi o frumoasă tradiție și, totodată, dezvoltăm împreună domeniile geologiei, ingineriei mediului, valorificării deșeurilor, ingineriei civile-topografiei-cadastrului, ingineriei economice, ingineriei și managementului calității, ingineriei miniere și ingineriei securității în industrie prin implicarea și rezultatele muncii dumneavoastră. Simpozionul Național Studențesc GEOECOLOGIA se adresează tuturor acelora pentru care Pământul reprezintă rațiunea existenței într-un mediu a cărui unitate, frumusețe, bogăție și eternitate transcende limitele cotidianului”, s-a adresat în deschidere, decanul Facultății de Mine, conf. univ. dr. ing. Csaba Lorinț.

 

Cadrul instituțional și domeniile simpozionului

Foarte multe cadre didactice și cadre de conducere din cadrul universității și a Facultății de Mine au făcut parte din „cadrul instituțional al simpozionului” și s-au ocupat de lucrările prezentate dar și de bunul mers al evenimentului și ca atare îi amintim și noi aici: prof. univ. dr. ing. Radu Sorin, rectorul UP, prof. univ. habil dr. ing. Codruț Petrilean, prorector pe linie de Management Universitar, Proiecte Europene și Internaționale, prof. univ. habil. dr. ing. Maria Lazăr, prorector pe linie de Cercetare Științifică, conf. univ. dr. ec. Codruța Dura, prorector pe linie de Învățământ, conf. univ. dr. ing. Csaba Lorinț, decanul Facultății de Mine, conf. univ. dr. ing. Ciprian Danciu, prodecan al Facultății de Mine, șef lucr. dr. ing. Diana Marchiș, prodecan al Facultății de Mine, conf. univ. dr. ing. Emilia Dunca, director al Departamentului de Ingineria Mediului și Geologie, conf. univ. dr. ing. Larisa Filip, director al Departamentului de Inginerie Minieră, Topografie și Construcții și prof. univ. habil dr. ing. dr. ec. Eduard Edelhauser, director al Departamentului de Management și Inginerie Industrială.

Totodată amintim și moderatorii simpozionului: prof. univ. dr. ing. Vlad Codrea, conf. univ. dr. ing. Clementina Moldovan, conf. univ. dr. ing. Daniela Ciolea, conf. univ. dr. ing. Emilia Dunca, conf. univ. dr. ing. Mihai Valentin Herbei, șef lucr. dr. ing. Mihai Popescu-Stelea, precum și studenții Mădălina-Flavia Ioniță, Maria-Alexandra Necoară și Serghei Leahu.

Responsabil organizatoric al simpozionului a fost asist. univ. dr. ing. Izabela Apostu.

Domeniile sau secțiunile simpozionului au fost în număr de șase: Geologie, Ingineria Mediului și Valorificarea Deșeurilor, Inginerie Civilă, Topografie, Cadastru, GIS, Inginerie Economică și Ingineria și Managementul Calității, Inginerie Minieră și Ingineria Securității în Industrie, precum și Secțiunea Preuniversitară.

La final vă prezentăm câteva din concluziile și considerentele prezentate ziarului nostru de rectorul Universității din Petroșani după prima zi.

„Pe data de vineri 7 mai vor fi transmise diplomele către participanți și către câștigătorii secțiunilor, firește electronic, prin e-mail. Iar duminică 11 mai, pe Cheile Tăii, de data asta cu prezență fizică, va avea loc o acțiune de ecologizare organizată de către cei din cadrul Asociației San Montan în parteneriat cu Universitatea din Petroșani și organizațiile studențești petroșenene, ca să avem un tablou complet al acestui simpozion desfășurat anul acesta on-line, această ultimă acțiune fiind practic o completare a tematicii și programului acestui simpozion național de înaltă ținută”, ne-a spus rectorul Radu Sorin.

 

Au participat și liceeni de la patru licee, pe lângă studenți de la patru renumite universități, totalul lucrărilor fiind de 61

Totodată rectorul Universității din Petroșani a ținut să mai precizeze și câteva aspecte organizatorice sau de structură ale acestui simpozion național organizat de Universitatea din Petroșani:

„Vorbim de niște lucrări de foarte mare calitate prezentate la acest simpozion, cu teme de mare actualitate pe domeniile ce fac parte din program și vorbim aici de 61 de autori ai acestor lucrări, precum și de 27 de cadre didactice coordonatori ai acestor lucrări. De asemenea, vorbim de 4 centre universitare participante, respectiv de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara, de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și de Universitatea din Petroșani. Ca o altă informație, există printre aceste lucrări amintite un număr de 16 lucrări ale unor elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani, Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara, Liceul Tehnologic Transilvania Deva și Liceu Tehnologic Băile Govora din județul Vâlcea. Toate lucrările vor fi publicate în volumul simpozionului. Criteriile de evaluare ale acestor lucrări vor ține cont de contribuția studentului/elevului la elaborarea lucrării, de originalitatea și gradul de noutate al cercetării, de aplicabilitatea cercetării respective din cadrul lucrării, de modul de prezentare dar și de răspunsul autorului sau autorilor la capitolul întrebări și discuții”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter