13.05.2021,  23:58:30 | 0 comentarii | 372 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Luând la pas toate străzile Coloniei de Jos, / Inspectorii de mediu au găsit numeroase zone cu deșeuri menajere
de Corneliu BRAN

Aflați în documentare pe jos prin „Colonia de Jos” a Petroșaniului ne-a fost dat să ne întâlnim absolut întâmplător cu aproape toți reprezentanții Biroului de Mediu din cadrul Poliției Locale Petroșani, în frunte cu șeful lor, Artur Ambruș. Mirarea n-a fost mare deoarece în aprilie, tot în Colonie, ne-am mai întâlnit cu doi dintre aceștia, la fel și într-o altă zonă de lângă stadion, semn că munca de teren este una normală pentru inspectorii de mediu din cadrul acestui birou.

 

„Maratonul vaccinării” de la Polivalentă adus la cunoștința petroșenenilor prin afișe

În apropiere de strada Oltului, la o intersecție, unul dintre cei patru inspectori avea în mână un morman de afișe. „Domnule, au voie să facă campanie electorală inspectorii de mediu? Și apoi sunt alegeri la Petroșani”, am glumit noi. Omul a zâmbit și a întins brațul arătându-ne despre ce este vorba: „Primăria are o campanie, împreună cu DSP Hunedoara și cu Instituția Prefectului legată de vaccinare fără programare, desfășurată la Sala Polivalentă, acțiune intitulată Maratonul vaccinării. Noi dăm o mână de ajutor pentru informarea cetățenilor și dacă tot am ajuns în acest cartier, că am depistat și azi noi focare de poluare și câțiva poluatori, am zis să aducem și să lipim în zone vizibile și aceste afișe”. „Corect și de acest maraton al vaccinării am scris și noi în ZVJ”, i-am spus.

 

Despre acțiunea „poluatorii din Colonie”

Mergând apoi înspre Ambruș Artur l-am întrebat despre acțiunea legată de poluatorii cu deșeuri menajere.

„A fost o acțiune amplă, am găsit deja câteva înscrisuri și adrese ce dovedesc cine a aruncat gunoiul în câteva zone depistate de noi sau unde am avut reclamații de la cetățeni, în mod special pe străzile Primăverii și Cuza Vodă.  În zilele următoare îi vom chema la sediu și vom da, conform, legii, amenzile de rigoare, arătându-le probele. Pe de altă parte, am mai găsit azi încă vreo câteva locuri unde se mai aruncă gunoi neautorizat, vom face cercetări, vom organiza pânde și prin alte metode specifice îi vom depista și acolo pe cei ce murdăresc cartierul”.

 

Depozit de sticle murdare într-un apartament din centrul orașului!

Tot șeful de la Mediu din cadrul Primăriei Petroșani ne-a mai dat un caz, dar dintr-o altă zonă a municipiului, una centrală.

„În paralel cu această acțiune din Colonie, am avut azi și un caz, într-o cu totul altă zonă a orașului,undeva  pe strada Aleea Poporului, la un bloc de locuințe, acolo unde o doamnă aducea acasă din containere și strângea în apartament toate sticlele murdare din oraș, creând în timp un adevărat depozit uriaș în propria-i casă! Nici măcar nu le valorifica, să zici că făcea asta, ceea ce nu era neapărat un lucru rău, ci le ținea acolo depozitate, din când în când ne spunea că mai dă sticle momârlanilor pentru lapte ca să-l vândă în piață. Dar ce este acolo nu vreți să știți! De nedescris. Vecinii dumneaei, odată cu încălzirea vremii ne-au sesizat că nu mai pot de miros, o duhoare, scuzați expresia, de nedescris și de nesuportat! Am fost și la adresa respectivă și am sancționat persoana în cauză cu 500 lei, conform legii, să sperăm că a înțeles și că va face ce trebuie, astfel încât să nu mai revenim. O vom face dacă situația va rămâne tot la fel și vom lua tot așa măsurile legale. Să sperăm că nu va mai fi cazul”, ne-a spus Artur Ambruș.

 

O scurtă concluzie legată de activitatea inspectorilor de mediu petroșeneni

Ceea ce este evident în acest material, pe lângă partea cu afișele, și asta fiind o treabă bună, nimic de zis, este faptul că de o bună perioadă, cam de vreo doi ani cel puțin - și e salutar acest fapt, inspectorii de mediu au intrat în normalitate la Petroșani și chiar își fac treaba pe bune, nu doar mimând, cum se mai întâmplă prin alte părți, după cum ne este semnalat și după ceea ce vezi pe teren. Firește că sunt și ei oameni, le mai scapă una alta, dar, în general problemele mari sunt rezolvate chiar la fața locului. Când i-am enumerat câteva locuri murdare din Colonie pe care le-am evidențiat, Artur Ambruș m-a lăsat să spun vreo două, după care a continuat enumerarea, arătându-mi nu doar că le știe, dar și ce măsuri imediate s-au luat, totul fiind scris pe agenda sa de lucru. Asta dovedește cele spuse mai sus, care nu țin de laudă, ci de ceea ce se întâmplă acum la acest birou de mediu. Să dea Domnul să-i țină tot așa! Așa cum i-am certat când nu și-au făcut treaba, acum trebuie să subliniem și revenirea la normalitate, să vedem și partea plină a paharului. Așa-i corect.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter