29.10.2011,  17:23:01 | 0 comentarii | 580 vizualizari
În 2010, cotidianul nostru a dovedit ciordeli de miliarde de lei vechi şi a dat elemente care pot arăta o pagubă de până la 200 de miliarde de lei anual! Brăgaru, în afară de furturile din coteţe, tu ce ai dovedit în ultimii 2 ani?
Booking.com
de Ziarul Vaii Jiului

Ne-am luptat cu puterea financiară a baronilor energiei, Savu şi Sântămărean de la Deva, dar şi cu grupul de firme absolut şi colosal potente financiar din jurul acestora şi, aşa cum s-a confirmat zilele trecute şi am şi relatat în ediţia de miercuri a cotidianului nostru, am determinat Enel-ul să recunoască faptul că, numai în perioada august 2009 - septembrie 2010, a ciordit de la Compania Naţională a Huilei energie electrică în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de lei vechi.

O valoare mult sub cea reală, dar un bun început pentru demascarea sistemului de furt masiv.

În luna septembrie 2010, atunci când am început să aducem în faţa opiniei publice elemente palpabile demne să dovedească faptul că - deşi preiau din energia electrică de care CNH'beneficiază de la Hidrolectrica şi o vând mai departe - italienii de la Enel, printr-un sistem ingenios pus la punct în teritoriu de oamenii coordonaţi de Savu şi Sântămărean, decontează cu CNH'SA o cantitate mult mai mică decât cea reală, conducerea CNH'SA a decis derularea unor verificări amănunţite în teren. În urma controalelor, repezentanţii Enel au fost de acord ca “pentru perioada de neconformitate (datorată neînregistrării energiei electrice consumate) cuprinsă în perioada august 2009 - septembrie 2010, între S.C. Enel Distribuţie Banat S.A. şi E.M. Lonea” să fie  încheiat un “Proces Verbal de Conciliere” prin care s-a convenit asupra recuperării unei cantităţi de energie electrică în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de lei. O pagubă care, dacă n-ar fi existat dezvăluirile noastre, ar fi fost pusă în cârcă la Compania Huilei.

Ca să vedeţi perversitatea fenomentului, vă reamintim un citat din dreptul la replică recepţionat, în luna septembrie 2010, de la Biroul de presă al Enel: “Prin urmare, respingem în mod categoric toate acuzaţiile prezentate în aceste articole, ca fiind total false şi nefondate. De asemenea, sugerăm către Ziarul Văii Jiului ca informaţiile care parvin jurnaliş­tilor să fie atent verificate, deoarece ele pot fi generate de alte interese care nu au de-a face cu o corectă informare a opiniei publice. De altfel, având în vedere caracterul speculativ şi defăimător al acestor articole publicate de Ziarul Văii Jiului, Enel va evalua toate măsurile care se impun din punct de vedere legal”.

După ce au respins “în mod categoric toate acuzaţiile prezentate în aceste articole ca fiind total false şi nefondate”, reprezentanţii Enel s-au răzgândit şi au recunoscut, sub semnătură, că au furat CNH'SA'de 1,2 miliarde de lei vechi. 

Dacă-şi doreşte cineva cu adevărat să dovedească, foarte rapid, adevărata valoare a pagubei produse de Enel în dauna CNH SA prin necontorizarea energiei prin PT 6 KV 46 în zona Răscoala, lucrurile se pot rezolva foarte rapid. Se însumează energia electrică facturată şi încasată de la persoanele fizice şi juridice din'Răscoala de către Enel şi se compară cu cantitatea recunoscută de către Enel. Dacă abonaţii Enel din zona respectivă au plătit doar 1,2 miliarde de lei la aproximativ 100 de case plus iluminatul public (vreo 60 de stâlpi), înseamnă că adevărul a fost stabilit pe deplin şi ciordeala e numai de 1,2 miliarde de lei vechi. Dar cum, mai ales în lunile de iarnă, facturile au sărit de câteva milioane de lei pentru fiecare abonat, lucru care se poate verifica, e lesne de dedus faptul că prejudiciul e mult mai mare. Dar, repetăm, numai implicarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, ori a celui local, ar putea lămuri pe deplin lucrurile.

Oricum, aşa cum am promis, vom face publice probe de necontestat potrivit cărora, numai în 3 zile din septembrie 2010, valoarea energiei electrice consumate prin  PT 6 KV 46 s-a ridicat la aproximativ 30 de milioane de lei vechi. La o medie de 10 milioane / zi de vară, are cineva timp să creadă că din august 2009 până în septembrie 2010 (deci cu o iarnă la mijlocul intervalului menţionat) s-a totalizat energie de numai 1,2 miliarde de lei vechi? Fie şi numai dacă am totaliza, folosindu-ne de media de 10 milioane pe zi de vară, tot ne-ar ieşi vreo 4 miliarde de lei. Fără a ţine cont de faptul că, repetăm, în perioada august 2009 - septembrie 2010 a fost, ştim noi sigur, şi o iarnă. Vom reveni, aşa cum am promis, la subiectul'Enel. Și nici nu bănuiţi ce interesantă şi dură va fi această revenire.

Pe lângă ţepe, mai vechi sau mai noi, relatate în cotidianul nostru ori binecunoscute la nivelul Văii Jiului şi nu numai, în 2010 am scris şi despre faptul că Romeo Gabriel Bobârcă, mai cunoscut în mediul regional de afaceri drept “ţeparul”, este cerce­tat de IPJ Hunedoara după ce, aşa cum cotidianul nostru a dezvăluit, a introdus în contabilitatea  Mobiplast SRL documente fiscale false în valoare de peste 7 miliarde de lei, deducându-şi astfel în mod nejustificat TVA în valoare de peste 1 miliard de lei vechi. 

Și acest dosar a fost pornit în mod exclusiv de către poliţiştii de la judeţ (că Brăgaru nu ştie să se autosesizeze decât din ce scriu prietenii săi ziarişti cu datorii la stat) în urma dezvăluirilor publicate de cotidianul nostru.

Care-i, de fapt, ideea? Noi ne achităm taxele È™i impozitele către stat (aflaÈ›i, domnule Brăgaru, că numai în decembrie 2010, am plătit peste 12.000 de lei sub formă de taxe È™i impozite) È™i, în acelaÈ™i timp, ajutăm statul român în lupta cu corupÈ›ia. Tocmai aÈ›i lecturat două exemple concrete. Ce a făcut Brăgaru, unul dintre cei mai bogaÈ›i oameni din Valea Jiului (vilă în parc, trei apartamente, 2 Mercedes-uri în garaj, spaÈ›ii comerciale È™i trei carduri), în afara faptului ca a sprijinit mesele din oraÈ™ È™i i-a băgat în sperieÈ›i absolut inutil pe cei ce au mai avut timp să-i asculte SF-urile? AÈ›i auzit dvs. de prejudicii economice importante developate de poliÈ›ia locală în ultimii doi ani? Nici noi. Dar Brăgaru a făcut, totuÈ™i, ceva. Și-a încasat lunar È™i la timp salariul din impozitele achitate de fiecare dintre noi.

Ba, am aflat de curând, într-un caz economic aflat în cercetare la poliÈ›ia locală s-a mai întâmplat o minunăÈ›ie. PoliÈ›ia È™i Garda Financiară au ridicat, anul trecut, pe bază de proces verbal, o serie de documente fiscale. Între timp, surpriză: documentele s-au împuÈ›inat, spre stupefacÈ›ia procurorului de caz. Revenim.

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter