19.05.2021,  01:24:08 | 0 comentarii | 449 vizualizari
Autorizația de construcție pentru piscină: 5 întrebări și răspunsuri
de Ziarul Vaii Jiului

Primul pas pentru proprietarii de locuințe care își doresc o piscină în curtea casei este obținerea autorizației de construcție. Acest aspect este uneori trecut cu vederea, fie pentru că oamenii nu sunt la curent cu normele legale în vigoare, fie pentru ca trăiesc cu impresia că obținerea unei astfel de autorizații presupune multe bătăi de cap. Surprinzător sau nu, atunci când vine vorba de constructii piscine, lucrurile sunt destul de simple, iar permisul poate fi obținut destul de ușor.

Următoarele informații sunt extrem de utile pentru cei care doresc să construiască o piscină acasă, însă nu știu de unde să înceapă procesul de obținere a autorizației. Iată cele mai frecvente 5 întrebări și răspunsuri legate de acest subiect!

Cine eliberează autorizația de construcție?

Conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare din 2001, persoanele care doresc să construiască orice fel de structură, inclusiv o piscină, trebuie să dețină o autorizație de construire. Acest document este eliberat de autoritățile locale competente. Mai exact, de către Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei din localitatea pe raza căreia se află terenul pe care va fi construită piscina.

Care sunt documentele de care este nevoie pentru eliberarea autorizației?

Pentru eliberarea autorizației de către Serviciul de Urbanism, beneficiarul proiectului va trebui să depună la Primărie o documentație, care conține:

  • cerere-tip pentru emiterea autorizației de construire – aceasta se poate obține direct de la Primărie, însă este disponibilă și online;
  • dovada de proprietate asupra terenului;
  • certificatul de urbanism;
  • avizele și acordurile legale, care sunt stabilite prin certificatul de urbanism;
  • proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții, în concordanță cu avizele și acordurile legate stabilite prin certificatul de urbanism;
  • dovada care atestă achitarea taxelor necesare.

Ce este certificatul de urbanism?

După cum se poate observa, certificatul de urbanism are o importanță majoră în cadrul documentației, de acesta depinzând și alte acte necesare. Certificatul de urbanism este un act de informare eliberat de autorități, prin care se atestă regimul economic, tehnic și juridic al construcțiilor sau terenului, cerințele urbanistice care trebuie îndeplinite pentru construcții noi, dar și lista avizelor și acordurilor legale menționate anterior. Avizele și acordurile sunt esențiale, făcând parte din documentația necesară pentru emiterea autorizației de construire a piscinei. Atunci când solicită eliberarea acestui certificat, beneficiarul trebuie să depună în cadrul Serviciului de Urbanism o cerere-tip și planurile cadastrale. De asemenea, este necesară plata unei taxe de eliberare, iar dovada achitării sale se atașează la dosar.

Care este valabilitatea autorizației?

După depunerea tuturor documentelor necesare și obținerea autorizației, beneficiarul are la dispoziție 12 luni pentru a începe să construiască piscina. Termenul maxim de eliberare a autorizației, care curge de la data depunerii dosarului, este de 30 de zile. Totuși, în cele mai multe cazuri, autorizația se obține mult mai rapid. Imediat ce autorizația este eliberată, poate fi contactat un constructor piscină cu experiență, pentru a începe lucrările la piscina mult visată!

Este nevoie de autorizație pentru reparația unei piscine?

Din fericire, cei care doresc să renoveze sau să repare piscina deja existentă nu vor mai avea nevoie de încă o autorizație. Există, totuși, o condiție: este necesar ca planul inițial al construcției să rămână nemodificat.

Constructii Piscine Cluj - N&P PISCINE S.R.L.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter