14.06.2021,  03:29:39 | 1 comentariu | 1425 vizualizari
Vulcan / Un liberal cu douăzeci de ani vechime în partid contestă alegerile 
de Gheorghe OLTEANU

De neînțeles faptul că, vineri, presei i s-a interzis accesul la adunarea de dare de seamă și alegeri a organizației PNL Vulcan. Subsemnatul, ca reprezentant al ZVJ, a ajuns până la ușa de intrare în dreptul căreia doi tineri efectuau triajul celor care voiau să pătrundă în sala de cinema.

Aceștia din urmă
erau invitați să-și caute numele pe tabel, să semneze și, apoi, să intre în sală. Din experiența anterioară, știam că, mai întâi, participanții ar fi trebuit să prezinte cartea de identitate și doar după aceea să fie căutați pe tabel. Cum, pe tabel, nu apărea nici numele meu și nici cel al ziarului la care lucrez, accesul la ședință mi-a fost interzis. Este pentru prima oară când s-a întâmplat așa ceva. Fapt de neînțeles pentru cineva care, până acum, a participat la mai toate reuniunile liberalilor vulcăneni - și nu numai ale lor - despre care a relatat în paginile Undei de Șoc și ale Ziarului Văii Jiului.

Ulterior, aveam
să aflu că domnul Nicolae Slăvei, contracandidatul  domnului George Octavian Gheorghiu, președinte interimar al organizației PNL Vulcan, a întrebat de ce presei i s-a interzis să fie prezentă. Răspunsul a fost acela că ordinul a venit de la Deva (?!).  Cine l-o fi dat? mă întreb și eu pe bună dreptate. De fapt, domnul Nicolae Slăvei, membru PNL de douăzeci de ani, consideră că ședința de alegeri de vineri a fost de mântuială. „Ceva de genul hai, să ne adunăm, ca să fiu ales!”, spune domnul Nicolae Slăvei referindu-se la președintele interimar și  la feluritele  motive invocate inițial, pentru ca el să nu se poată înscrie în cursa pentru alegeri.  

Hotărârea luată
de dumnealui este de neclintit: va contesta ședința de alegeri din 11 iunie atât la nivelul Biroului Politic al PNL Hunedoara, cât și la cel național. Domnul Nicolae Slăvei, care a luat 24 de voturi din totalul de șaptezeci, 44 revenindu-i domnului George Octavian Gheorghiu, spune că are motive întemeiate, ca să facă asta. Accesul în sala de ședință s-a făcut fără verificarea identității participanților. Au fost aduși „membri de partid făcuți de două-trei zile”, care, după vot, au dispărut din sală. Nu a fost amenajată o cabină de vot și nici nu s-a ținut evidența celor care, unul în spatele celuilalt, așteptau să-și pună în urnă buletinele de vot. 

„În acest fel,
este de părere domnul Nicolae Slăvei, oricine ar fi putut vota de două ori!”. Și, culmea culmilor, după terminarea votării s-a așteptat, preț de un sfert de oră, după o anumită doamnă care probabil, anunțase că întârzie! A fost ales biroul politic municipal, dar, cum e firesc, nu au fost aleși secretarul organizației și trezorierul. Explicația a fost aceea că ei vor fi numiți, ulterior, de către președinte. Argumentul cel mai cel al contestației, pe lângă altele neamintite aici, este că validarea alegerilor a fost făcută  în lipsa unul reprezentant al unui for liberal superior.

Asta, fiindcă,
la cincisprezece minute de la începerea ședinței, domnul Adrian David, coordonatorul liberalilor din Valea Jiului, însoțit de domnul Tiberiu Iacob-Ridzi, invitat, părăsise încăperea. „Eu zic că, știindu-se problemele existente la Vulcan, la ședință ar fi trebuit neapărat să participe chiar doamna președinte Vetuța Stănescu”,  crede domnul Nicolae Slăvei, convins fiind că dumneaei va analiza serios contestația care va fi depusă. Am încercat să aflu și opinia domnului Octavian George Gheorghiu. Primele încercări – și cea de la ora 10.11, și aceea de la 11.11 din ziua de 12 iunie  – de a-l contacta telefonic au eșuat.

M-a sunat domnia
sa la ora 11.46. L-am rugat, mai întâi, să-mi vorbească despre motivul excluderii presei de la ședință. Interdicția a venit de la Deva, s-a scuzat dumnealui, unde se știa de nemulțumirile existente în organizația liberală vulcăneană. Or, nu s-a vrut ca eventualele certuri care s-ar fi iscat să ajungă în paginile ziarului. Foarte interesant! Referitor la contestarea alegerilor pe care domnul Nicolae Slăvei o va depune, domnul George Octavian Gheorghiu a fost scurt. „Să le conteste, a declarat dumnealui. Dacă Deva și ceilalți consideră că nu au fost în regulă, eu sunt de acord să se facă din nou!”.  

Nota redacției
Am cerut, duminică, lămuriri de la nivelul organizației județene. În privința accesului presei, liberalul Adrian David ne-a explicat faptul că, pe fondul disensiunilor dintre taberele din organizația locală, s-a preferat ca toate disputele să se clarifice în interiorul acesteia. “N-am interzis presa în mod special, ci am derulat întâlnirea strict cu participarea membrilor PNL”, a arătat David. Intervenția organizației județene s-a impus pe fondul rezultatelor slabe înregistrate de filiala vulcăneană în alegeri, organizația fiind în derivă, dar și pentru ca, odată pentru totdeauna, lupta dintre taberele interne să se încheie. “Dacă vrem rezultate, trebuie să muncim. Asta le-am cerut colegilor de la Vulcan. Să consolideze organizația și să formeze un nucleu de lideri locali în vederea următoarelor alegeri”, a încheiat David.


Comentarii articol (1 )

#1 Dorin14.06.2021,  08:24:38
Liberalii vechi aruncati la cos si inlocuiti cu psdistii vechi. Pnl o ajuns gunoiul psd. Ghiorghiu il urmeaza pe Anghel un alt psdist care a avut cel mai slab rezultat din istoria pnl la Vulcan si care sta lipit de postul.de consilier desi a fost demis.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter