29.10.2011,  17:25:05 | 0 comentarii | 619 vizualizari
Am avut dreptate! Verificările au confirmat: ENEL A"FURAT CNH SA CU"VÂRF"ȘI"ÎNDESAT!
de Ziarul Vaii Jiului

Aşa cum, în exclusivitate, am demonstrat la începutul lunii septembrie 2010, Enel-ul a furat Compania Naţională a Hulei la greu, cauzându-i prejudicii de aproximativ 200 de miliarde de lei anual. În parte, dezvăluirile noastre sunt confirmate de rândurile de mai jos, recepţionate ieri de la CNH'SA ca urmare a solicitării noastre.

Mecanismul era, vă reamintim, foarte simplu: CNH'prelua energie de la Hidroelectrica, o folosea parţial pentru consumul subunităţilor sale dar, mai departe, furniza la rândul său (prin intermediul Enel) energie către abonaţi din zone precum Cimpa, Răscoala, Maleia, Livezeni ori Straja. Aşa cum am demonstrat, şi au confirmat doar în parte şi verificările CNH'SA,  Compania'şi Enel compensau, în realitate, undeva între 30 şi 50 la sută din consumul real. Restul era hoţie, iar banii intrau în mod necuvenit în conturile Enel ori acopereau furturile firmelor cu contoare şmenuite din Vale. Din cantităţile de energie prezentate în documentul de mai jos rezultă clar un prejudiciu evaluat la peste 1,2 miliarde de lei vechi numai în zona PT4 Răscoala pentru perioada august 2009 - septembrie 2010. Numai că, aşa cum vom demonstra cu probe indubitabile în zilele ce urmează, consumul pe numai 3 zile de vară în zona respectivă a fost de 30 de milioane de lei (de acolo sunt alimentate, totuşi, peste 100 de case. Crede dracu’ că, într-un an, ele au consumat numai de 1,2 miliarde de lei vechi!). Vom reveni aşadar cu probe de necon­­­­­­- testat care să demonstreze că, numai în zona respectivă, prejudiciul real produs de Enel PRIN'HOȚIE în dauna CNH-ului este de aproape 150 de miliarde de lei vechi. Degeaba se laudă baronii energiei,'Savu şi Sântămărean de la Deva, că au dat-o la pace cu ceva pitici din eşaloanele doi şi trei din CNH'SA şi lucrurile se vor linişti la un prejudiciu minor. Într-adevăr, lucrurile se vor linişti! Dar numai când Enel va plăti şi ultimul kW ciordit de la CNH.  Vom reveni.

 

Domnului Cătălin DOCEA – Director al Ziarului Văii Jiului

 

Urmare sesizărilor din articolul publicat în data de 06.09.2010 în publicaţia dumneavoastră, directorul general al CNH-SA a dispus efectuarea unei verificări la E.M. Lonea, în ceea ce priveşte consumul de energie electrică. 

În cele ce urmează, vă prezentăm constatările verificării efectuate şi măsurile dispuse în consecinţă:

S.C. Hidroelectrica S.A. furnizează sucursalelor CNH-SA energie electrică în baza a două contracte încheiate între cele două societăţi. 

În anexele la aceste contracte, E.M. Lonea figurează cu 15 puncte de măsură   (6 puncte de cedare şi 9 puncte de primire).

Energia electrică astfel furnizată, este distribuită sucursalelor CNH-SA prin S.C. Enel Distribuţie Banat S.A.

În urma controlului efectuat pe teren în data de 07.09.2010, s-a constatat existenţa la PT 6KV 4 PP – Răscoala, a unui racord pe linia de 6 KV prin care se alimenta PT 6 KV 46. 

Acest punct de transformare, nu figurează în evidenţele E.M. Lonea şi nici în „Lista punctelor de măsură aferente energiei livrate/consumate de către CNH-SA” corespunzătoare contractelor de furnizare a energiei electrice pe care CNH-SA le are încheiate cu SC Hidroelectrica SA. Tot cu ocazia acestui control, s-a constatat şi lipsa unităţii de măsură la punctul de transformare PT 46, care pe cale de consecinţă a condus la faptul că energia electrică distribuită prin acest punct de transformare nu a fost cuantificată şi decontată.

E.M. Lonea a adus, oficial, la cunoştinţa S.C. Enel Distribuţie Banat S.A. faptele constatate cu ocazia verificărilor efectuate în data de 07.09.2010 şi a solicitat societăţii de distribuţie implementarea unor măsuri. 

S.C. Enel Distribuţie Banat S.A. a răspuns solicitărilor E.M. Lonea, după cum urmează:

- acceptul de a monta (până la sfârşitul lunii septembrie 2010) contori de bilanţ în celulele 6 KV Ventilatoare I şi Ventilatoare II  din staţia 20/6 KV Lonea II;

- sunt de acord cu cuantificarea şi recuperarea energiei electrice consumate din PT 46;

- vor pune la dispoziţia reprezentanţilor E.M. Lonea, datele înregistrate pe contorii de decont aferenţi PT: 4, 14, 17, 25, 43, 10 şi 18;

- vor introduce  (începând cu luna octombrie 2010) în algoritmul de agregare şi punctul de consum aferent PT 46, sens în care se va întocmi o anexă la contractul de distribuţie al energiei electrice nr. D.595.2, încheiat între E.D.B. şi S.C. Hidroelectrica S.A. (furnizorul de energie electrică al CNH-SA);

- sunt de acord să permită accesul periodic pentru personalul autorizat al E.M. Lonea pentru vizualizarea datelor afişate de contorii din cele 7 P.T. – uri anterior amintite;

- au în vedere stabilirea unei soluţii tehnice de preluare a consumatorilor alimentaţi în prezent din Staţia 20/6 KV Lonea II.

Totodată, CNH-SA a solicitat S.C. Enel Distribuţie Banat S.A. efectuarea demersurilor necesare ca până la sfârşitul lunii octombrie să fie cuantificată şi recuperată cantitatea de energie electrică consumată din PT 46 iar punctul de măsură PT 46 să fie introdus în formula de agregare în vederea decontării. S-a solicitat, de asemenea, stabilirea de măsuri punctuale (cu precizarea termenelor limită de realizare) în ceea ce priveşte preluarea consumatorilor din Staţia 20/6 KV Lonea II. 

Pentru perioada de neconformitate (datorată neînregistrării energiei electrice consumate prin PT 46) cuprinsă în perioada august 2009 - septembrie 2010, între S.C. Enel Distribuţie Banat S.A. şi E.M. Lonea a fost încheiat un Proces Verbal de Conciliere prin care s-a convenit asupra recuperării următoarelor cantităţi de energie electrică:

238.218 kWh;

63.093 kVARh.

Facem precizarea că, la data prezentei, cantităţile de energie electrică care au făcut obiectul procesului verbal au fost recuperate, iar solicitările 1, 2, 3, 4 şi 5, enumerate mai sus, au fost soluţionate. 

Pe linie administrativă, s-au dispus măsuri de sancţionare, prin reducerea cu 10% pe o lună a salariului de bază şi a indemnizaţiei de conducere, a 5 persoane cu diferite niveluri de responsabilităţi de coordonare, organizare şi control a activităţilor privind utilizarea şi valorificarea energiei electrice.

Biroul de presă al CNH-SA

 

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter