30.06.2021,  11:39:34 | 0 comentarii | 523 vizualizari
Deces la căminul de bătrâni – care sunt paşii necesari pentru o înmormântare decentă
de Ziarul Vaii Jiului

Persoanele vârstnice care sunt internate la un cămin de bătrâni, la un azil, sunt aici din cauză că nu are cine să îi îngrijească afară, au copiii plecaţi în străinătate sau pur şi simplu au decis ca la bătrâneţe să nu împovăreze rudele sau persoanele apropiate. Din păcate, vârsta înaintată şi unele afecţiuni de care sufereau chiar înainte de a fi internaţi duc la decesul persoanei în vârstă. În acest caz, oferta de servicii funerare sector 1 nu trebuie ocolită, personalul azilului sau căminului de bătrâni dând rudelor bătrânilor informaţii cu privire la modul în care se face preluarea persoanei decedate şi avantajelor soluţiilor pe care le oferă companiile de pompe funebre.

 

O firmă de specialitate va explica toţi paşii care trebuie parcurşi pentru a organiza înmormântarea unei persoane decedate într-un cămin de bătrâni, paşi pe care trebuie să îi ştie rudele defuncţilor.

 

Cine este responsabil cu apelarea la serviciile funerare pentru decesul unui vârstnic într-un cămin de bătrâni?

 

Solicitarea unei oferte de servicii funerare Bucureşti intră în atribuţiile persoanelor apropiate, rudelor, copiilor sau nepoţilor. Căminele de bătrâni nu au facilităţi de tip morgă pentru prezervarea persoanelor decedate, iar legea spune că defuncţii trebuie preluaţi la câteva ore de la constatarea decesului. De aceea, rudele lor trebuie să apeleze la serviciile firmei de pompe funebre pentru a păstra trupul neînsufleţit în regim de morgă privată.

 

Dacă rudele sunt plecate în afara ţării şi este necesară păstrarea trupului neînsufleţit o perioadă mai lungă de timp, până când aceştia reuşesc să revină în ţară pentru a organiza înmormântarea, acest lucru este posibil, prezervarea pe mai multe zile a trupului persoanei decedate se va face fără probleme.

 

Ce trebuie să facă rudele defuncţilor în cazul unui deces la căminul de bătrâni?

 

În cazul în care bătrânul a fost lăsat într-un cămin de stat sau privat pe mâini bune, pe mâinile personalului specializat în acest sens, trebuie anunţate rudele defunctului şi organizată preluarea trupului neînsufleţit de o firmă de servicii funerare. Persoanele apropiate care au fost înştiinţate în legătură cu decesul în căminul de bătrâni, pot apela imediat la serviciile unei firme de specialitate, care în prima fază va prelua trupul şi îl va păstra în condiţii optime până la data înmormântării sau până la următoarele proceduri.

 

Pentru pacienţii decedaţi în spital, nu mai este necesară obţinerea certificatului constatator de la medicul de familie sau de la firma de servicii funerare.

 

Ce se va întâmpla după ce firma de pompe funebre preia decedatul?

 

După ce firma de pompe funebre preia trupul neînsufleţit al defunctului, reprezentanţii acesteia vor explica toţi paşii ce vor fi urmaţi pentru organizarea înmormântării, ce includ:

  • transportul trupului neînsufleţit cu maşina funerară autorizată la sediul firmei de pompe funebre;
  • îmbălsămarea, depunerea la capelă sau la sala de priveghi pentru a organiza priveghiul;
  • după ce toate actele necesare înmormântării sunt obţinute se organizează înhumarea sau incinerarea defunctului, în funcţie de preferinţele rudelor.

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter