29.10.2011,  19:40:14 | 2 comentarii | 2570 vizualizari
În atenţia Consiliului Superior al Magistraturii. / De la familia domnului procuror Darius Roman pentru directorul ZVJ citire: „ai să ajungi în mormânt... cu un glonte în cap. Sigur....”
Booking.com
de Ziarul Vaii Jiului

Începând cu luna aprilie a acestui an, de pe adresa IP a apartamentului de domiciliu al familiei domnului procuror Darius Roman au fost postate pe pagina de internet a cotidianului nostru peste 60 de mesaje de ameninţare, asezonate cu jigniri, calomnii şi alte asemenea vorbe „creştineşti” â–º Printre persoanele jignite şi ameninţate din greu de familia Roman de pe calculatorul de acasă se numără, pe lângă colectivul redacţiei cotidianului nostru, primarii Tiberiu Iacob–Ridzi şi Dănuţ Buhăescu, familiile acestora, prim procurorul Gabriela Mirela Kando de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, viceprimarul Claudiu Cornea, avocaţii Carmen Cepeliuc şi Dorel Mezabrovschi. Și mulţi alţii â–º Avem dovezi solide în acest sens şi considerăm comportamentul menţionat drept unul cel puţin neadecvat pentru o familie formată dintr-un procuror şi un avocat â–º Solicităm dema­rarea urgentă a unei investigaţii informatice în acest sens, obligându-ne să sprijinim direct organele de cercetare penală â–º Intenţionăm să ne adresăm instanţei de judecată pentru a solicita daune ca urmare a prejudiciilor ce ne-au fost aduse â–º Important de menţionat că mesaje de acelaşi gen, suburbane şi de ameninţare, au fost postate şi de la Primăria Petroşani, până de curând loc de muncă al soacrei domnului procuror (actualmente pensio­nară).

 

Am remarcat,...
...încă din luna aprilie a acestui an, faptul că de pe adresa IP cu indicativul 77.81.48.112 sunt publicate pe pagina de Internet a cotidianului nostru o sumedenie de mesaje cu conţinut jignitor, tendenţios şi chiar de ameninţare. Tirul mesajelor, în majoritate folosind un limbaj suburban, a pornit în chiar ziua în care cotidianul nostru a publicat un articol referitor la persoana procurorului Roman Darius de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani. De atunci, când apar subiecte legate de avocaţi, Parchet, Primăria Petrila (unde lucrează socrul procurorului), primarul Iacob-Ridzi, viceprimarul Cornea ori primarul Buhăescu, hop şi cititorul de la IP-ul amintit. Care IP, unul static (cine pricepe cum e treaba cu calculatoarele ştie şi ce înseamnă IP static), este alocat titularului abonamentului de servicii internet pentru apartamentul 7 al scării nr. 1 a blocului 5 de pe strada Constantin Mille din Petroşani. Care apartament, aşa cum rezultă la o simplă consultare a Declaraţiilor de avere stocate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, aparţine soţilor Darius şi Corina Monica Roman. Pentru cine nu-i cunoaşte, precizăm că domnul e procuror iar doamna e avocat. Dezvăluirea adresei nu constituie, considerăm noi, o problemă întrucât poate fi identificată de oricine doreşte acest lucru de pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.
Ce înseamnă, mai pe băbeşte aşa, IP static? O adresă fixă, unică în lume, prin urmare, alocată unui SINGUR calculator. Adică domnul procuror Roman ori soţia, când îşi citesc horoscopul sau ne preconizează „un glonte în cap”, au un singur indicativ ce le lasă urma pe Internet. Iar acest IP, al familiei Roman, este 77.81.48.112.

Aceste dezvăluiri care „ne doare”
Tăvălugul mesajelor triviale a început, aşa cum spuneam, în luna aprilie 2010. Familia Roman nu se lasă. Cum apare un articol, cum postează comentarii. Aşa cum veţi vedea mai târziu, în sprijinul familiei Roman se intervine cu comentarii (a se citi înjurături) şi de la o adresă IP a Primăriei municipiului Petroşani. Unele mesaje sunt injurioase la adresa redacţiei, aşa cum rezultă din cele (foarte puţine) reproduse în facsimil, altele laudative la adresa... familiei Roman. Până atunci,...

...iată (doar) câteva exemple din cugetările familiei Roman:
„Îl cunosc şi eu pe procurorul Roman şi e un domn în adevăratul sens al cuvântului, nu ştiu dacă ştiţi că a ajuns procuror doar prin munca lui proprie, tatăl fiind miner iar mama casnică...” (12 aprilie, 9:51 pm)
„Numai că...ţii şi invidioşii scriu tâmpenii despre Maniu, Roman, Iacob şi alţii. Nu faceţi voi justiţie băi fraierilor de doi bani... (10 mai, 5:13 pm)
„Laura Codrin vai de tine, nu ai tu şcoală câtă carte are Maniu... O adevarată profesionistă.... Vai de voi... Vă dă clasă la toţi băi.... Noroc cu democraţia asta că puteţi vb. numai tâmpenii, că pe timpul lui Ceauşescu eraţi decapitaţi.... Și aşa ar trebui şi acum” (21 iunie, 10:28 pm)
„...chiar te macină rău invidia, ete na că am casă, maşină şi piş benzină, vă e ciuda că voi n-aveţi...” (22 august, 8:51 pm)
„Bravo, d-le Roman, aşa le trebuie celor care îi denigrează pe unii şi pe alţii... Fiecare pasăre pe limba ei piere... Știam eu că sunteţi un om deştept şi isteţ...” (7 octombrie, 3:07 pm)
„Îl sufli la baston pe el şi naşa lui... Oricum e cel mai tare orice s-ar spune... Aşa că marş la măta-n cur... Fraiere... (8 octombrie, 4:02 pm)

Să ne facem edilii cu ou şi cu oţet...
Având în vedere faptul că urmează un eveniment fericit în viaţa familiei primarului Buhăescu, nu ne permitem să reproducem aici mesajele absolut triviale ale familiei Roman cu privire la edilul amintit. Nu ne lasă, totuşi, inima să nu spunem că, la data de 28 mai, la ora 12:09 pm, de pe adresa IP menţionată s-a transmis un mesaj scurt şi cuprinzător, cu următorul conţinut “Jos cu Ritzi şi Buhăescu...”. Pe lângă mesajele triviale, exemplul ăsta e sirop de tuse.
Apropos de primarul Iacob-Ridzi, al cărui invitat de cinste la botezul fiului Carol Andrei a fost chiar procurorul Darius Roman... N-ar fi lipsit de interes ca primarul municipiului Petroşani să afle că, la data de 23 august 2010, ora 11:32 am, pe pagina de internet a cotidianului nostru a fost postat, de la adresa IP cu indicativul 77.81.48.112, IP al familiei Roman, următorul mesaj: „Veniţi bă să vedeţi şi în Petroşani câte javre de câini sunt, mi-au muşcat copiii şi rahatul ăsta de primar nu face nimic... Jos cu ei şi cu ceata lor...”.

...şi colegii cu înjurătura.
E clară treaba că pe lista neagră a familiei Roman se află avocaţii Carmen Cepeliuc şi Dorel Mezabrovschi, dar şi viceprimarul Claudiu Cornea. Din exemplele de mai jos, mesaje postate de acasă de la familia Roman, veţi deduce fără echivoc acest lucru:
“Știaţi că Cepeliuc e avocata ţiganilor şi le promite marea cu sarea şi că asta a avut dosare penale dar a fost scoasă basma curată. Lasă că iau eu legătura cu un alt ziar şi spun eu tot ce ştiu despre această avocată. Cu ziarul Evenimentul sau Adevărul. Am fotografii cu tine Docea şi cu ea că îţi vindea ponturi. Asta a fost avocata mea şi mi-a promis că mă scoate din pârnaie dacă îi dau 3.000 de euro să-i dea la nu ştiu ce judecător. Lasa că mă duc eu la DNA şi vă fac eu plângere....” (23 aprilie 2010, ora 3:35 pm). Mesajul este postat de pe IP-ul familiei Roman alături de un altul, publicat în aceeaşi zi de la 89.136.217.227 (conform ripe.net – adresa 89.136.217.227 este atribuită Primăriei Petroşani, fostul loc de muncă al soacrei domnului procuror Roman).
“O să public tot despre această Cepeliuc dar nu neapărat la ziarul dvs. ci la un alt ziar că ştiu că eşti mână în mână cu ea şi cu cumnatul său, se vede după cum mi-ai dat replică însă acuzaţiile pe care eu le fac din păcate am si probe...” (1 iulie, ora 3:42 pm)
“...viceprimarul şi cu Mezabrovschi avocatul sunt pe felie, de unde au avut ăştia atâţia bani să-şi ridice palatul ăla de lângă sfânta biserică... Numai viceprimarul putea să-i concesioneze acolo teren că sunt buni prieteni... Asta e dacă n-ai prieten viceprimar... Locuinte nu dă la amarâţi, dar bani de vile are... oare de unde?” (27 septembrie - 6:04 pm)
“Chiar aşa, ce-i cu construcţia din spatele bisericii de mii de euro. Vă spun eu a cui e, a lui Mezabrovschi şi a lui Cornea, fraţi de cruce. Chiar în spatele bisericii, să le fie rusine... Nu-i mai satură D-zeu. Alţii umbla ani întregi după concesiuni dar... pardon nu avem prieten viceprimar. Ce să facem...” (19 mai 2010, ora 5:33 pm). Mesajul este postat ca replică la un altul, publicat de la 89.136.217.227. (conform ripe.net – adresa 89.136.217.227 este atribuită Primăriei Petroşani, fostul loc de muncă al soacrei domnului procuror Roman).
De altfel,...
....tot de la adresa IP nr. 89.136.217.227, alocată Primăriei municipiului Petroşani (locul de muncă al soacrei procurorului) sunt postate o droaie de mesaje. De multe feluri. Precizăm că nu ştim dacă toate aceste mesaje au fost sau nu postate înaintea pensionării doamnei Vărgatu. Cam ce fel de mesaje? Aflaţi mai jos.
- Laudative la adresa procurorului Roman:
“...cu tine la bulău, nu cu unu ca Roman care este un bun profesionist... ” – 23 aprilie, 12:31 pm
- Negative la adresa viceprimarului Cornea şi a avocatului Mezabrovschi:
“...întrebaţi-l pe Cornea Claudiu vicele oraşului, cum e cu casa ridicată de avocatul Mezabrovschi prietenul lui, cum i-a dat autorizaţie de construcţie, cum nu a-ţi văzut-o până acum? E lângă biserica din centru...” – 19 mai, 12:29 pm.
„...păi la cât e de deştept acolo să se ducă. Că dacă ramânea în avocatură murea de foame, şi acum nu-i mai dai de nas...” – 20 mai, 8:04 am.
„...hei Docea care eşti mare sculă şi vrei să le afli pe toate de ce nu zici nimic de construcţia lui Mezabrovschi, cu autorizaţie de la Primăria Petroşani dată de Cornea că e în centrul oraşului...” – 20 mai, 10:27 am.
- Laudative la adresa secretarului Vărgatu de la Primăria Petrila
„să-l pupaţi în cur pe Vărgatu, un om onest şi cu suflet mare...”
- Negative la adresa avocatei Ursachi:
„urâta dracului, să stea lângă bărbatusu”, „hoaţă şi impostoare”, „a belit-o că în avocatură nu mai are voie”
- Negative la adresa doamnei prim-procuror adjunct Kando:
„dar de procuroarea KANDO de la Petroşani de ce nu scrii că are 2 maşini beton, un bărbat care a fost şomer şi care şi acum freacă menta, o vilă şi altele...” – 12 mai 2010, 8:55 am
- Negative la adresa redacţiei:
“...cu tine la bulău, nu cu unu ca Roman care este un bun profesionist... ” – 23 aprilie, 12:31 pm
“...sunteţi nişte minţi bolnave, iar Docea să-şi vadă de ale lui, huo...” – 23 aprilie, 12:26 pm 

Domnule procuror Roman
Dacă nu ne credeţi pe cuvânt, deschideţi un Internet Explorer şi tastaţi: www.adresameaip.ro. Veţi avea “plăcuta” surpriză să constataţi că adresa IP a computerului dvs. de acasă este 77.81.48.112, adică adresa de la care au fost postate (publicate) mesajele reproduse în acest articol. Nu încercaţi să o ştergeţi cu vreo rangă, nu aruncaţi computerul pe fereastră, nu daţi foc hard-disk-ului. Este inutil! Urmele trecerii acestei adrese IP pe internet nu pot fi şterse decât dacă aruncaţi în aer serverele ce găzduiesc pagina de internet a cotidianului nostru, situate la Rackspace Mana­ged Hosting, 112 E. Pecan St. Suite 600, San Antonio, Texas. Ceea ce nici Severus Văgăun din pârnaie n-ar putea face. Vă spunem noi şi insistăm să ne credeţi pe cuvânt.

Atac la prim-procurorul adjunct Gabriela Mirela Kando
Dar, să revenim la tema principală a articolului nostru, şi anume, înjurăturile familiei procurorului Roman.
Aşa cum spuneam, în dimineaţa zilei de 12 mai 2010, de pe o adresă IP (89.136.217.227) aparţinând Primăriei municipiului Petroşani a fost transmis un mesaj negativ din al cărui conţinut reproducem parţial următoarele:
„...dar de procuroarea KANDO de la Petroşani de ce nu scrii că are 2 maşini beton, un bărbat care a fost şomer şi care şi acum freacă menta, o vilă şi altele...” – 12 mai 2010, 8:55 am).
În replică apare un prim mesaj (5:57 pm), pro-Brăgaru şi anti-Kando, transmis de la adresa IP cu indicativul 89.40.121.31, cu următorul conţinut:
„Chiar aşa... De unde are Kando două maşini de lux şi vilă? Brăgaru cel puţin are soţia care are bani serioşi din munca pe care o face. Asta este munca lui şi nu a-ţi vrea să lase pleava în pace. Probabil că şi lui Docea îi este frică de îl atacă în fiecare zi....”.
După care, la 6:31 pm în aceeaşi zi, intră în scenă familia Roman de pe IP-ul (77.81.48.112) de acasă: “Ai dreptate, o ştiu şi eu pe procuroarea Kando şi de asta nu scrie nimeni nimic. Într-adevăr are un Mercedes nou şi un Audi A6. Cam multe. De unde? Că doar ea lucrează. Asta dă de bănuit, nu alţii...”.
 

Motivele invidiei...
....familiei Roman pe doamna procuror Kando sunt evidente. Doamna Kando e prim-procuror adjunct, cu şanse reale de a deveni cel puţin prim-procuror. Asta dacă nu avansează după ce-şi mănâncă cu fulgi cu tot subordonatul pentru mizeriile electronice anterior menţionate.
Aceeaşi doamnă procuror nu s-a expus scandalurilor de niciun fel, nu înjură în spaţiul virtual, nu cântă la nunţi precum procurorul Roman, dar are în orice clipă şanse reale de a avea o carieră absolut strălucită. În plus faţă de cea a procurorului Roman, familia doamnei Kando deţine un Mercedes. Nu unul scump, ci unul suficient de frumos încât să-l lucreze la orgoliu pe Darius Roman. E foarte probabil ca şi familia Roman să fie conştientă că domnul procuror nu are şanse, după părerea noastră şi strict profesional vorbind, în faţa doamnei prim-procuror adjunct. Și, pe acest fond, încearcă să o discrediteze. Asta ca să nu spunem mai mult. Deocamdată.

Să facem, de control,...
...o scurtă recapitulare. În familia Roman – Vărgatu comentatul pe net e la mare modă. De când ne-am permis să scriem de vajnicul domn procuror, toată familia ne trimite mesaje pe bandă rulantă: ba ne înjură ca la uşa cortului, ba încearcă să ne discrediteze făcând tot felul de filme fantastice (cu primari, avocaţi şi oameni de afaceri deveniţi indezirabili pentru familiile menţionate pentru că ba ne sprijină, ba ne dau informaţii). Grav e că familia asta, de azi una foarte celebră, are tot felul de dezvăluiri de făcut pe net, dar domnul procuror Roman nu se poate lăuda cu vreun dosar mai de Doamne-Ajută. Pe net, la ascunzişul anonimatului, ne înjură pe toţi şi ne bagă la bulău. Chiar şi cu primarii, şi cu averea doamnei prim-procuror adjunct, cu mai mulţi avocaţi are treabă. Ceea ce... nu prea e treabă.
 

Documentăm acest caz...
....încă de la mijlocul lunii trecute. Mulţumim şi pe această cale angajaţilor Poliţiei municipiului Petroşani şi ai serviciului special care ne-au acordat sprijinul logistic în demascarea aspectelor prezentate astăzi. Și nu numai, pentru că vor urma şi alte dezvăluiri. Mai mulţi poliţişti şi angajaţi ai administraţiilor locale şi-au făcut un obicei din a înjura şi ameninţa pe net. Sunt instituţii ale statului, specializate în acest sens, care cunosc aspectele relatate de noi în acestarticol şi solicităm luarea măsurilor legale ce se impun. Dacă nu se pot lua măsuri legale, măcar să ni se facă şi nouă, cei fără case - dar cu maşini în leasing, nişte pipi cu benzină în rezervoare, precum se zice într-un mesaj...

Am suportat,...
...relativ amuzaţi, suita de mesaje jignitoare şi de ameninţare din partea familiei Roman. În 11 octombrie însă, la ora 9:59 pm, un nou mesaj din partea familiei Roman a pus capac: „ai să ajungi în mormânt... cu un glonte în cap. Sigur....”. Ceea ce, fără supărare, e cam mult. Chiar şi din partea unei familii procuror – avocat care înjură în draci, pe net, pe toată lumea... Vom reveni.

 

Cuvinte şi expresii din dicţionarul “electronic” al familiei Roman


„marş la coteţ”
„porc libidinos”
„se pişă pe el”
„marş la măta-n cur”
„îl sufli la baston”
„faci parte din categoria rataţilor”
„ciudă, ciudă, îi pupi undeva pe procurori”
„trebuia să fi demult ars pe rug”
„ţi-e ciudă băi fraiere...”
„aşa merită toţi ăştia ca voi, ziariştii... rataţi împuţiţi”
„curvă notorie”
„mă cac în gura voastră, cel mai de căcat ziar....”
„toţi analfabeţii ştiu să critice.... în ţapă cu voi toţi că nu sunteţi buni de nimic...”
„du-te în lumea ta de fraieri şi mişei....”
„rahatul ăsta de primar...”
„să zgărmăne rahatul”
„ţigan borât”
„cu excepţia numelui dat de părinţi eşti un gol imens în acest univers”
„am casă, maşină şi piş benzină”
„pe timpul lui Ceauşescu eraţi decapitaţi.... şi aşa ar trebui şi acum”
„jos Ritzi şi Buhăescu...”
 

 

 

 

 

Pentru a vedea toate mesajele de acest gen, va rugam lecturaţi ziarul în format digital, apăsând aici sau lecturaţi ediţia tipărită a cotidiaunului nostru.


Booking.com

Comentarii articol (2 )

#1 vali12.05.2014,  12:32:42
Curios nimeni nu comenteaza nimic ,de ce


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter