21.09.2021,  21:17:22 | 0 comentarii | 158 vizualizari
ITM Hunedoara, campanie de control în domeniul construcţiilor
de Ziarul Vaii Jiului

      În săptămâna 13-19 septembrie 2021 s-a derulat o campanie de control în domeniul construcţiilor. Campania face parte din Programul propriu de acţiuni al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara aferent anului 2021.

      Inspectorii de muncă din cadrul ITM Hunedoara au efectuat un număr de 22 de acţiuni de control la firme care activează în domeniul construcţiilor.

      La acţiunile de control au participat şapte inspectori de muncă. În timpul controlului a fost găsită o persoană care desfăşura activitate la un angajator din Judeţul Bihor fără ai fi fost întocmite forme legale de angajare. Firma a fost sancţionată cu amendă contravenţională în sumă de 20.000 lei fiindu-i dispusă şi măsura de a întocmi pentru persoana respectivă contract de muncă de la data reală a angajării.

      Cele mai frecvente neconformități constatate în timpul controalelor la firme din domeniul construcţiilor au fost : lipsa evidenţei orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidenţierea orelor de începere şi de sfârşit ale programului de lucru;  transmiterea cu întârziere a contractelor de muncă în aplicaţia ReviSal; neîndeplinirea în totalitate a măsurilor dispuse în controalele anterioare; lipsa copiilor contractelor de muncă la locul de muncă controlat pentru salariaţii ce-şi desfăşoară activitatea în acel loc;

      Pe lângă amenda pentru muncă fără forme legale s-au mai aplicat şi două avertismente şi s-au dispus 35 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Pe lângă această campanie au mai fost efectuate 57 de controale atât în domeniul relaţiilor de muncă cât şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Din aceste controale 40 au fost în domeniul SSM.

Alţi cinci angajatori au fost sancţionaţi pentru neconformităţile descoperite în timpul controalelor, din acestea patru au fost sancţionaţi cu avertisment pentru nerespectarea dispoziţiilor din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi unul pentru încălcarea legislaţiei relaţiilor de muncă.

Din totalul acţiunilor realizate, un număr de 20 au vizat şi respectarea măsurilor dispuse pentru limitarea răspândirii Covid-19. Aceste controale s-au făcut în comun cu alte instituţii : Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Direcţia de Sănătate Publica Hunedoara, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara).

      Au fost formulate 12 răspunsuri la petiţii aflate în termenul legal de soluţionare, fiind depuse în acelaşi interval de timp alte zece.


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter