22.09.2021,  18:30:43 | 0 comentarii | 270 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Wind Power Energy inaugurează un centru de pregătire profesională la Petroșani
Booking.com
de Ziarul Vaii Jiului

Wind Power Energy S.R.L., prin Renewable Energy School of Skills (RESS), cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din Sud-Estul Europei, împreună cu Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA), reprezentanta celor mai mari dezvoltatori și investitori din domeniul energiei regenerabile din România, organizează vineri - 28 septembrie 2021 - prima conferință organizată în cadrul proiectului „RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregătire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Evenimentul are ca scop principal inaugurarea unui centru de pregătire profesională la Petroșani, în cadrul Universității din Petroșani.

Unul dintre obiectivele proiectului „RenewAcad - Academia de Consiliere şi Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie” este de a recalifica angajați din zonele afectate de tranziția energetică, mineri și personal din sectorul carbonifer românesc pentru a deveni specialiști în domeniul energiei regenerabile și distribuției de electricitate. Proiectul are o dimensiune strategică majoră la nivel european, național și sectorial. Acesta se încadrează în prioritățile Strategiei naționale privind învățarea pe tot parcursul vieții și în Strategia educației și formării profesionale din România pentru perioada 2016-2020, propunând măsuri și acțiuni specifice celor două strategii.

Un plus de relevanță este adus de furnizarea de servicii cu prioritate către un grup țintă care provine din domenii și ocupații care se vor confrunta cu scăderi drastice ale cererii și cu dispariția de pe piață, pentru îndreptarea lor către domenii de viitor, sustenabile și moderne, înscriindu-se cu măsuri pivotare în procesul european de tranziție energetică. Proiectul a fost salutat de către Platforma Comisiei Europene /Coal Regions in Transition /și face parte din demersurile industriilor de profil, solar și eolian, de a identifica cele mai bune soluții și idei pentru ca România să devină un câștigător al tranziției energetice și mai ales un beneficiar al echității acestui proces.

La deschiderea proiectului „RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregătire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie” sunt invitați reprezentanți ai investitorilor în regenerabile din zonă, reprezentați ai Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA) şi ai Asociației Române pentru Energie Fotovoltaica (RPIA), dar și reprezentați ai comunității locale, mineri, și factori de decizie de la diverse organizații din Regiunea de Vest.

Renewable Energy School of Skills (RESS) este cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din Sud-Estul Europei şi pregătește anual în România peste .3000 de angajați din industria regenerabilă în centrul din Constanța. Anul acesta, RESS deschide al doilea centru de pregătire la Petroșani, centru care va fi folosit în totalitate pentru pregătirea profesională a angajaților din Regiunile Vest, Nord – Est, Sud-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia.

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este una dintre cele mai active organizații din domeniul regenerabilelor pe piața românească și participă, încă din anul 2008, în mod activ și constructiv, la procesul de transformare a pieței energetice românești.

Asociația Română pentru Energie Fotovoltaica (RPIA) este activă din 2009 şi ajută și susține dezvoltarea industriei fotovoltaice românești.

Ambele reprezintă o industrie cu peste 4000 MW de energie eoliană si fotovoltaică instalați în România de companii precum Enel, CEZ, Engie, Vestas, EDPR, cu dezvoltatori de noi capacități de energie și furnizori de servicii conexe.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter