26.09.2021,  21:44:46 | 1 comentariu | 1851 vizualizari
Vulcan / Personal medical pentru ATI
Booking.com
de Gheorghe OLTEANU

Azi dimineață (vineri, 24 septembrie – n.a.), erau 15 bolnavi internați cu Covid-19, doi urmând să se externeze. Lucrurile sunt însă într-o continuă dinamică, dar suntem pregătiți pentru al patrulea val!”.

 

Această informare succintă

a fost făcută de către jr. George Bălțatu, managerul Spitalului municipal Vulcan, în ședința de consiliu de la sfârșitul săptămânii trecute, cel interesat de problemă fiind consilierul local Dănuț Anghel. La Secția de Boli Infecțioase sunt amenajate 18 paturi pentru cei infectați cu Corona, iar unitatea spitalicească și-a dublat posibilitățile de alimentare cu oxigen. Amănuntele au fost oferite în contextul în care managerul a fost prezent la ședința ordinară din septembrie, pentru a susține proiectul de hotărâre “privind aprobarea Organigramei și a Statului de funcții ale Spitalului municipal Vulcan”.  

Modificarea solicitată

vizează buna funcționare a Compartimentului de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la Vulcan, a cărui conectare la sistemul de energie electrică a avut loc vineri la ora 12:00. Când, a menționat George Bălțatu, întregul spital va fi deconectat, pentru a se efectua branșamentul. În nota de fundamentare pe care a înaintat-o primăriei și consiliului local, managerul propune suplimentarea numărului de posturi aprobate prin HCL nr. 97/2021 cu un număr de 21 de posturi necesare la ATI: doi medici, opt asistente medicale, cinci infirmiere, două îngrijitoare de curățenie, un inginer pentru întreținerea aparaturii, un operator calcul, un registrator și un post de arhivar. Ceea ce ar urca la 311 numărul de posturi ocupate la Spitalul Municipal Vulcan din cele 332 aprobate.

Am încercat, în acest fel,

să evităm mutările de personal de la o secție la alta, și-a motivat demersul jr. George Bălțatu. De fapt, nici nu mai avem de unde să mutăm! Apoi, la compartimentul ATI, unul mai deosebit, este nevoie de specializare și de experiență mai mari. Ca atare, de aceea am solicitat suplimentarea exact cu numărul de posturi necesar!”. Deși în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre era menționat, așa cum am arătat mai sus, la cât a crescut numărul de posturi ocupate la spital, consilierul local Constantin Dan Marinescu a vrut să afle acest amănunt chiar de la director. Amabil, acesta i-a răspuns, deși putea să-l expedieze rapid la document. Fapt care dovedește că domnul consilier n-a apucat sau nu s-a sinchisit măcar să frunzărească proiectul de hotărâre.

Doamna consilier local

Daniela Pătrașcu s-a interesat de facilitatea care li s-ar putea face bolnavilor de diabet din Vulcan, nevoiți să ia calea spitalelor din Lupeni sau Petroșani. La Vulcan există un medic cu această specializare , a aflat de la jr. George Bălțatu, dar, pe moment, dumnealui este în concediu fără plată. În orice caz, solicitarea va fi analizată și se va încerca rezolvarea acestei probleme. O posibilă soluționare i se va căuta și sugestiei dumneaei în ceea ce privește oferirea de rețete online bolnavilor care întâmpină greutăți în deplasarea la medic.


Booking.com

Comentarii articol (1 )

#1 Florin27.09.2021,  01:44:57
332 posturi la Spitalul Vulcan la o populatie de c.c.a 20.000 locuitori? Chiar este nevoie de n' oameni cum specifica jr. operator calculator, registrator, arhivar si banuiesc ca astea doar suplimenteaza alte posturi calde deja existente. Ba voi sunteti nebuni? Asta e spital sau aici in spital locuieste tot Vulcanul?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter