03.11.2011,  08:06:29 | 0 comentarii | 519 vizualizari
În paralel cu ancheta demarată deja de o structură a statului, / Corpul de Control al ministrului Economiei soseşte în Valea Jiului pentru a calcula prejudiciul produs CNH SA de hoţiile baronilor energiei de la ENEL
de Ziarul Vaii Jiului

Zăcământul freamătă după ce, în ediţia de ieri, cotidianul nostru a dezvăluit probabil cea mai mare hoţie de după 1990, respectiv sistemul prin care angajaţii Enel fentează CNH'SA cu aproximativ 200 de miliarde de lei anual.

Încă de la primele ore ale dimineţii, mai mulţi actuali şi foşti factori de decizie de la nivelul unităţilor miniere Lonea, Livezeni şi Lupeni ne-au contactat pentru a ne confirma faptul că, aşa cum am dezvăluit, sistemul meticulos pus la cale de angajaţii Enel permite societăţii amintite ca, prin intermediul şefilor săi, să păgubească efectiv şi constant CNH'SA cu sume de până la 200 de miliarde de lei vechi anual. Având în vedere faptul că, în ultimii ani, activitatea din industria minieră s-a tot restrâns, prejudiciile înre-gistrate astăzi de CNH'SA sunt mai mici în comparaţie cu cele înregistrate în anii anteriori. Aceasta pentru că, aşa cum spuneam, în urma cu câţiva ani era mai mult loc de furat, întrucât atunci unităţile miniere produceau mult mai mult şi, implicit, consumau mai multă energie electrică. Prin urmare, puteau suporta şi furturi mai mari.

Văzând situaţia pe care puţini o bănuiau, dar noi am scos-o la iveală, la nivelul ministerului'Economiei,'Comerţului şi Mediului de Afaceri s-a luat decizia ca aspectele sesizate în exclusivitate prin intermediul cotidianului nostru să fie verificate de către Corpul de Control al ministrului Ion'Ariton, proaspăt numit în funcţie. Chiar dacă prejudiciul total va fi calculat doar în urma unor expertize contabile ce ce vor cuprinde sumele încasate nejustificat de Enel pe energia electrică furată de la CNH'SA, mai mulţi cunoscători ai industriei miniere şi ai istoricului relaţiei CNH'SA - Enel s-au luat cu mâinile de cap după ce au încercat să estimeze va-loarea furturilor barbare la care a fost şi este supusă CNH'SA prin sistemul ingenios pus la cale de angajaţii'Enel.

Deţinem, de altfel, informaţii potrivit cărora subunităţile miniere vor implementa în cel mai scurt timp un sistem propriu de contorizare a energiei electrice pe care o primeşte în realitate Enel de la CNH'SA. Vom avea atunci încă o dovadă clară ca lumina zilei că, ani de-a rândul, consumurile reale de energie electrică ale subunităţilor miniere au fost mult mai mici, baronii energiei de la Enel punând consumurile enorme ale şmecherilor cu instalaţii electrice şmenuite în cârca minelor de huilă. Prin sistemul meticulos pe care l-am dezvăluit în ediţia de ieri a cotidianului nostru sunt păgubite în special trei unităţi miniere: Lonea,'Livezeni şi Lupeni. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în patria turnătorului, la Lupeni. Enel încasează la greu din Straja, angajaţii săi permit şi furturi colosale (vă vine să credeţi că există cabane şi teleschiuri cu facturi lunare de 2-300 de lei pe timp de iarnă?) şi toată ciordeala asta este pusă în sarcina EM'Lupeni. 

Urmează Livezeniul, cu prejudicii importante şi, la coada listei, acolo unde se fură energie electrică de aproximativ 500 de milioane de lei vechi lunar pe timp de iarnă pe fiecare PTA (Punct de Transformare Aerian), apare EM'Lonea.

Cu alte cuvinte, dezvăluirile noastre legate de PTA-urile din zona Cimpa - Răscoala - Tirici, care distribuie energie electrică de la EM'Lonea, reprezintă doar o umilă parte din combinaţia prin care angajaţii Enel îşi sporesc veniturile. N-avem idee cum a fost ziua de ieri pentru Iustin Savu, inginer şef UTR Deva, şi Ioan Sântămărean, şef serviciu control verificări din cadrul Enel, dar următoarele zile nu vor duce lipsă de neprevăzut. La ce dezvăluiri avem pe ţeavă...


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter