12.10.2021,  23:13:33 | 0 comentarii | 593 vizualizari
Vulcan / Nimeni nu a fost “tăiat”
de Gheorghe OLTEANU

Deși mai toată lumea a auzit și cam știe ce înseamnă antibullying, voi reproduce ceea ce apare la începutul raportului la proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local Vulcan în Grupul de acțiune antibullying la unitățile de învățământ de pe raza municipiului Vulcan pentru anul școlar 2021-2022”.

 

Violența psihologică, bullying –

scrie în document -   este acțiunea sau seria de acțiuni fizice, verbale, relaționale și/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârșite cu intenție, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecință atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane și vizează aspecte de discriminare și excludere socială, care pot fi legate de apartenența la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile personale, acțiune sau o serie de acțiuni, comportamente ce se desfășoară în unitățile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale”.

 

Conform Ordinului MEC

nr. 4343/2020, din grupul de acțiune antibullying fac parte directorul unității de învățământ, profesorul consilier școlar, trei cadre didactice formate în problemele violenței, inclusiv a violenței psihologice-bullying, doi sau mai mulți reprezentanți ai elevilor, un reprezentant al părinților, reprezentanți ai autorității locale.  La Vulcan unitățile de învățământ preșcolar cu personalitate juridică sunt Liceul Tehnologic “Mihai Viteazu”, Școala Gimnazială nr. 4 și Școala Gimnazială nr. 6.

 

Pentru anul școlar

2021-2022 consilierii locali desemnați să facă parte din grupurile antibullying existente la aceste școli sunt Vrabie Florin Petrișor la Liceul Tehnologic “Mihai Viteazu”, Anghel Dănuț la Școala Gimnazială nr. 4 și Marinescu Dan Constantin la Școala Gimnazială nr. 6.  Acesta din urmă ar fi vrut ca “să fim informați mai înainte, să nu fim propuși fără să discutăm cu ceilalți colegi. Zic că e normal!” . “Nu apare o asemenea prevedere”, i-a replicat sec primarul Cristian Merișanu. Doamna jr. Mihaela Rogobete a fost mai împăciuitoare: “E la vot! Pe cine nu-l vreți îl tăiați!”. La numărarea buletinelor de vot s-a constatat că niciunul dintre propuși nu a fost “tăiat”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter