13.10.2021,  19:12:26 | 0 comentarii | 414 vizualizari
Primim la redacție: „Mic tratat de ieșire din criză și intrare în depresie”
de Ziarul Vaii Jiului

• Recomandări  de gospodărire a banilor pentru… dușmani

 

De  câteva săptămâni o instituție bancară ne tot face recomandări despre felul în care noi, românii, ar trebui să ne gospodărim banii, oferindu-ne cea mai „facilă” și realistă formulă de calcul: 50, 30, 20!

 

Nu ați prins ideea!!? Păi, nu vă gândiți imediat la dimensiunile manechinelor, identificate tot prin trei cifre magice, ci la împărțeala venitului dumneavoastră lunar. Ei, dar chiar așa, trebuie explicat mură în gură.

Atunci, hai să purcedem dară… Se ia un venit net lunar, „pur românesc”, de 1.386 lei! Se întoarce pe toate fețele, în speranța că se vor înmulți prin nu se știe ce minune! Dacă nu ați reușit minunea, nu vă îngrijorați! Formula menționată mai sus vă scoate din încurcătură printr-o simplă operație aritmetică. Vă rog să luați notă de faptul că totul este simplificat și făcut de așa natură încât indiferent de nivelul la care stăpânim, sau nu, formulele matematice, să ne descurcăm onorabil. Să nu mai întindem pelteaua și să calculăm:

  • Din cei 1.386 lei, separăm cu mâna tremurând 50 % pentru „nevoi și cheltuieli curente (!!!)”. Conform „artimeticii” rezultă frumoasa sumă de 693 lei lunar, în care suntem sfătuiți, cu glas duios de radio, să ne încadrăm pentru următoarele „cestiuni” arzătoare: mâncare, facturi, urgențe medicale sau casnice, achiziționare de îmbrăcăminte, încălțăminte și dacă ne mai rămân vreo 5-10 lei să luăm eventual și vreo piesă de mobilier, sau să reparăm ceva prin casă, dacă este cazul… Rugați-vă să nu fie cazul!

Dacă ați reușit să gospodăriți grosul sumei, vă felicităm cu mare căldură și vă invidiem maxim, pentru că puțini oameni ar putea face asta din o medie de 23 de lei pe zi!

  • Revenind, eliberați de grija a jumătate de salariu, cheltuită cu cap și parcimonie, puteți să vă relaxați pentru că cei ce au lansat ideea aceasta, de geniu, avansează procentul de 30 % din cei 1.386 lei, ca fiind suma ideală pentru plăceri, hobby-uri, distracție și ce-o mai da Dumnezeu... După ce  am scăpat de depresia în care ne-a băgat folosirea celor 50 % din sumă, ne lansăm în satisfacerea tuturor plăcerilor cu cei… 415 lei dedicați acestui segment (!), deloc de neglijat, al „bogatei” noastre existențe pământești.
  • Hai, nu vă supărați așa de repede... Oamenii au intenții bune și nu ne lasă la greu! Cu gând creștinesc, la zilele grele ce vor veni, nu se știe când pentru că „acum este foarte bine”, bancarii ne propun, printr-o reclamă difuzată sistematic la radio, să economisim lunar 20% din total, adică aproximativ 277 de lei! Păi, dacă nici asta nu vă convine, să ne iertați, dar  chiar nu vă mai înțelegem ...

Iată că aveți tot ce vă doriți pentru un „trai îmbelșugat”, distracție și economii pe deasupra și… totuși, mă uit în jur și văd fețe triste și îngrijorate și mă întreb ce mai vreți de la destin?

Eu  cred că aceasta este cea mai fericită „formulă” ce ne-a fost pusă de bancheri vreodată la dispoziție, pentru simplul motiv că ne ajută să ne „gospodărim  matematic veniturile” și să ne bucurăm că ne situăm la acest nivel și nu la următorul... Prietenii pensionari, știu de ce!! Dacă aplicăm formula la o pensie de 840 de lei, ajungem să ne considerăm de-a dreptul fericiți...

Dacă v-au „depresat” cifrele de mai sus, vă sfătuim să mai faceți un exercițiu, acela de a vă gândi cu mai multă considerație la dușmanii declarați, că măcar aceștia au decența de a nu vă împărții și număra dumicații…

DEPRESATUL „PROTEJAT”


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter