29.10.2011,  19:48:41 | 0 comentarii | 679 vizualizari
N-a ciordit. Dar nici n-a plătit! După ce, aproape doi ani, a consumat “la gri”, adică fără să bage mâna în buzunar, / Lungan, vicele bogătan, plăteşte apa în leasing. Săracii din Lupeni fac setea pe capete.
de Ziarul Vaii Jiului

Harnicele echipe de control de la Apa Serv au luat la puricat, în vederea depistării consumurilor frauduloase, reţeaua de apă din Lupeni.
Prilej cu care, între zeci de oameni amărâţi aduşi la sapă de lemn de preocuparea asiduă a primarului'Resmeriţă de a aduce investitori şi locuri de muncă, oamenii de la Apa Serv au depistat şi-un şmecheraş care consuma apă, “numai” de aproape doi ani, fără să plătească. Cin’ să fie, cin’ să fie? Tocmai Cornel'Damon Lungan, marele viceprimar al municipiului condus de delator. Da, oameni buni! De aproape doi ani, viceprimarul Lungan consuma apă şi nu achita niciun chior.
Ce s-a întâmplat? Vă spunem noi. În urmă cu aproape doi ani, stimabilul domn Lungan a solicitat branşarea individuală a apartamentului personal. Adică a apartamentului în care, la ceas de seară, înainte de a pune, ostenit, capul pe perină, viceprimarul Damon Lungan gândeşte, la lumina lumânării, şi la soarta lupenenilor. Și, uneori, mai şi lăcrimează de ciudă că el ar vrea şi chiar ar putea să...'A doua zi însă, după ce face un duş prelungit cu apa pe care oricum nu o plăteşte, Lungan pleacă la drum pentru a coordona lucrările la cabana-buncăr din masivul'Straja pe care o deţine. Și, astfel, soarta Lupeniului rămâne la voia întâmplării. Pentru că nici primarul'Resmeriţă, după atâta management defectuos prin care a adus toată avuţia comercială şi noncomercială a Lupeniului la sapă de lemn, nu mai are pe ce pune mâna.
Dar, să revenim la apometrele noastre. După ce i-a fost branşat individual apartamentul, vicele Lungan, recunoscut drept bogătan, avea obligaţia ca - între două strategii la ceas de seară pentru Lupeni şi planul de mansradare a celei de-a doua cabane - să se prezinte la casieria Apa Serv şi să decarteze lozul pentru duşurile prelungite şi, după caz, ciorbele servite la domiciliul. Numai că, surpriză în stil lupenean, şi dacă s-ar fi dus să achite consumul lunar de apă, Lungan ar fi avut surpriza să constate că s-a luat apa la... şcoli.'Pardon, am glumit! Ar fi avut surpriza să constate că un “binevoitor” nu a înaintat documentaţia, astfel încât vicele Lungan să figureze în continuare ca abonat branşat individual la reţeau Apa Serv.
Dar nici vicele, răpus probabil de atâtea preocupare în interesul lupenenilor, n-a purces vreodată cu portofelul burduşit peste casieriţele Apa Serv.
Cu alte cuvinte, de aproape doi ani, pe Lungan nu l-a întrebat nimeni nici câtă apă a consumat, nici de ce n-a platit-o. Dar nici lui Lungan nu i s-a părut nefiresc faptul că, atâta amar de vreme, a be-neficiat fără costuri de debit pe ţeavă. Partea interesantă abia acum vine. După ce că a consumat apă de vreo 7 (şapte) milioane, cu tot cu pena­lităţi, în aproape doi ani, vicele a cerut eşalo­narea debitului în 6 rate lunare.
Să nu-şi achite datoriile faţă de furnizori e, mai mult ca sigur, un obicei căpătat de la cel alături de care conduce falimentara primărie a municipiului Lupeni. Cum rămâne însă cu respectul faţă de cetăţenii din Lupeni? Care, dacă nu-şi achită datoriile, fac setea pe capete.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter