23.11.2021, 18:48:40 | 0 comentarii | 1028 vizualizari
La Spitalul Municipal Lupeni, / Doi pacienți în vârstă infectați cu SARS-CoV-2 au primit anticorpi monoclonali
![]() Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Încet, dar tot mai sigur, apar tratamente îmbunătățite de specialiști în boala cu acest virus Covid-19. DSP Hunedoara ne-a informat recent de un astfel de exemplu petrecut la Spitalul Municipal Lupeni.
O știre bună Luni, 22 noiembrie, o știre interesantă și bună ne-a parvenit din partea celor de la DSP Hunedoara. „La nivelul Spitalului Municipal Lupeni au fost identificați, selectați și admiși doi pacienți pentru administrarea de anticorpi monoclonali, cu respectarea criteriilor de includere în tratament. Ambii pacienți prezentau factori de risc semnificativi, vârste de 64 și 67 de ani, unul prezentând obezitate morbidă și ambii cu afecțiuni cardiace severe și alte comorbidități. În urma administrării, fără incidente sau reacții adverse, starea pacienților s-a imbunătățit considerabil, menținându-se izolarea la domiciliu și monitorizarea periodică a acestora”, ne-au transmis cei de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara.
Nu toţi cei infectați pot primi tratamentul cu anticorpi monoclonali Din nefericire, acest tratament cu anticorpi monoclonali se poate administra doar pacienților cu forme ușoare și medii de infectare cu SARS-CoV-2. Prioritate au pacienții cu un factor de risc ridicat privind agravarea bolii, după cum ne spun reprezentanții DSP Hunedoara. Ar fi fost poate prea frumos ca de tratament să poată să aibă parte și cei cu forme grave de boală, dar să recunoaștem că este un pas important și un tratament ce poate salva multe vieți. De altfel, chiar cei de la DSP Hunedoara ne spun că vorbim de o alternativă terapeutică superioară, dacă raportăm la alternativa cu plasmă de convalescent: „Este evident că această alternativă terapeutică este superioară administrării de plasmă de convalescent în scopul blocării replicării virale, pentru că se poate cuantifica doza de anticorpi administrată și nu comportă unele riscuri legate de administrarea plasmei”. Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Administrare pagină de Facebook pentru afaceri ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Catalog promoţionale 2022 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Catalog promoţionale 2022 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|