03.12.2021,  15:53:01 | 0 comentarii | 401 vizualizari
Facebook aka Meta pregătește Libra - propria monedă digitală!
de Ziarul Vaii Jiului

Toate informațiile despre viitoarea moneda digitală a rețelei de socializare Facebook (Meta) și cât de avantajoasă este pentru utilizatori.

 

Începând cu 28 octombrie, rețeaua de social media cu peste 2,91 miliarde de utilizatori a început un amplu proces de rebranding, transformându-se din Facebook în Meta. Fondatorul brandului, Mark Zuckerberg, își dorește ca rețeaua de socializare să devină un metaverse în care utilizatorii să aibă parte de un nou nivel de interacțiune, care să profite din plin de avantajele tehnologiei VR/AR.

Mai mult decât atât, în contextul în care criptomonedele se transformă în modalități de plată la cumpărături, cazino online sau pe site-urile magazinelor online, fiind oficial recunoscute de marile companii precum Microsoft, AT&T sau Starbucks sau de state, așa cum este El Salvador, Facebook pregătește lansarea monedei virtuale proprii – Libra!

Cum a apărut ideea unei criptomonede Facebook?

În anul 2018, Mark Zuckerberg anunța faptul că există un interes real din partea Facebook pentru sectorul monedelor digitale, în acest sens stabilindu-se un grup de specialiști care să studieze în mod aprofundat modul în care criptomonedele pot fi utile companiei. Un an mai târziu, în iunie 2019, era prezentat în mod oficial proiectul Libra, noua monedă digitală care se bucură de susținerea a mai multor companii puternice la nivel global.

Printre acestea se numărau Uber Technologies, Vodafone Group, Lyft, PayU, Shopify și multe altele. Prezența unor branduri atât de importante și potente din punct de vedere financiar (numai Facebook are o valoare de piață de 81,48 miliarde de dolari) constituie fundația conceperii unei criptomonede solide, de încredere și care are puterea de a concura de la egal la egal cu Bitcoin, Litecoin, Ethereum și celelalte monede virtuale de top.

Inițial, lansarea monedei digitale era programată pentru anul 2020 (iulie), numai că, în luna septembrie 2019, fondatorul Facebook declara că nu își doresc să grăbească lucrurile până nu sunt siguri că acestea vor fi așa cum trebuie. Până în acest moment, cu excepția lansării logo-ului și a companiei care se va ocupă de această monedă (Diem), rețeaua propriu-zisă încă nu este în funcțiune.

Moneda digitală Libra se bazează pe tehnologia blockchain, care va fi susținută de o serie de active reale (sursele de proveniență ale banilor fiind ale investitorilor și utilizatorilor acestei criptomonede). Blockchain-ul va fi unul privat sau cu acces pe bază de permisiune. S-a discutat de o o taxă în cuantum de 10 milioane de dolari pentru a deveni unul dintre nodurile de rețea selectate. După lansarea monedei se va realiza în mod gradual (pe parcursul a cinci ani) și accesul liber la blockchain-ul Libra.

Ce înseamnă Libra pentru piața de criptomonede?

Spre deosebire de multe alte monede virtuale de pe piață, Libra beneficiază de aportul unora dintre cele mai importante companii la nivel global. Fie că este vorba despre utilizatori (numai Facebook are 2,91 miliarde de persoane), fie că se discută despre resursele bănești (multiple companii care activează în zona plăților și a tranzacțiilor financiare), această criptomonedă are toate șansele de a reuși să se lupte de la egal la egal cu Bitcoin.

La momentul lansării, nodurile de rețea selectate vor fi reprezentate de Facebook și celelalte 26 de companii care figurează acum pe lista de membri Diem. Aceștia vor fi primii validatori din cadrul rețelei blockchain, preconizându-se că 100 de validatori vor avea capacitatea de a procesa 1000 de tranzacții pe secundă. Libra se anunță a fi o criptomonedă stabilă, în acest sens, membrii asociației realizând multiple depozite, rezerve și investiții în monedele fiat, precum Euro și Dolarul.

Modul de tranzacționare a criptomonedei Libra se bazează pe schimbul valutar prin intermediul băncilor și a caselor de schimb valutar autorizate. Mai mult decât atât, va fi posibilă efectuarea de tranzacții financiare online ca urmare a utilizării unor aplicații mobile de către utilizatorii de Facebook (peste 98% dintre aceștia își accesează conturile de pe dispozitive portabile).

Va fi posibilă efectuarea de tranzacții folosindu-se aplicațiile Facebook, Instagram, WhatsApp, fiind preconizate și reduceri pentru plățile realizate la colaboratorii și partenerii companiilor din cadrul asociației. Unul dintre avantajele criptomonedei Libra este că va fi o valută virtuală care va fi disponibilă oricărui utilizator care dispune de un telefon inteligent și de o conexiune la internet.

Toți utilizatorii monedei și care vor efectua tranzacții în această criptovalută vor beneficia de acces la toate registrele stocate în blockchain, unde vor găsi informații despre fiecare cont Libra și statusul acestuia, precum și date despre numărul exact de monede care se află în circulație. Printre teoriile dezvoltate în legătură cu această monedă este faptul că va deține monopol pe piață ca urmare a forței companiilor care participă la crearea ei și a numărului mare de utilizatori Facebook.

Chiar dacă au fost date asigurări că accesul la Libra nu va fi oferit instant tuturor celor 2,91 miliarde de utilizatori ai rețelei de social media și că va fi implementată obligativitatea înregistrării în vederea folosirii acestui serviciu, încă există temeri pe piață. Mai ales pentru că în acest moment, pe Facebook își promovează afacerile peste 90 de milioane de companii din întreaga lume, care, mai devreme sau mai târziu, vor fi implicate în strategia de atragere a clienților.

Cu siguranță că, asemenea celor mai recente evenimente în care a fost implicată rețeaua Facebook, și criptomoneda Libra va avea partea sa de discuții. Rămâne de văzut în ce măsură va avea impactul așteptat asupra pieței de criptomonede și cum ii va ajuta pe utilizatorii din întreaga lume.

 

 

 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter