30.01.2022,  15:10:42 | 0 comentarii | 645 vizualizari
Analiza activității Poliției hunedorene pe anul 2021 (I)
de Corneliu BRAN

Poliţiştii hunedoreni au analizat la finalul săptămânii trecute activitatea profesională desfăşurată în cursul anului 2021. În trei părți vă vom prezenta tot acest bilanț prezentat de IPJ Hunedoara, ce vizează activitatea în ansamblu a polițiștilor hunedoreni.

 

„Siguranța cetăţeanului” – obiectiv prioritar pentru structurile I.P.J. Hunedoara

Analiza activității desfășurate de efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara în cursul anului 2021 a relevat faptul că poliţiştii hunedoreni s-au implicat cu profesionalism şi responsabilitate în organizarea şi desfăşurarea, la nivel judeţean, a unor acţiuni ce au vizat creşterea autorităţii Poliţiei şi asigurarea respectării legii, întărirea prezenţei echipelor de patrulare în zonele de interes, pentru prevenirea posibilelor activităţi infracţionale.

Concentrată pe oferirea unui serviciu public poliţienesc de calitate, „Poliţia Hunedoreană” şi-a îndeplinit obiectivele legale care a fost învestită. Astfel, conform datelor și declarațiile șefilor poliției hunedorene legată de această analiză, a fost crescut în 2021 gradul de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală şi siguranţa rutieră, pe de-o parte, pe de altă parte s-a pus accent pe „destructurarea grupărilor infracţionale”, și, nu în ultimul rând, a fost asiguratclimatul de legalitate a mediului de afaceri, prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice, precum şi prin protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene”.

Tot ca o concluzie a anului trecut din punctul de vedere a conducerii IJP Hunedoara, au fost asigurateresursele umane, mijloacele materiale şi financiare necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale a Poliţiei Hunedorene”.

„Poliţiştii hunedoreni au acţionat în scopul păstrării unui trend descendent al infracţiunilor contra persoanei şi a patrimoniului acesteia, astfel încât în toate cazurile unor infracțiuni grave, comise cu violență, autorii au fost identificați şi deferiţi justiţiei”, se mai arată în analiza de final de an 2021 a poliției județene.

Mai jos vă prezentăm date, informații și cifre concrete prezentate de către ofițerii din conducerea IJP Hunedoara în bilanțul activității poliției hunedorene anul trecut.

 

Infracţionalitatea de mare violenţă (infracţiuni sesizate)

Faptele la această categorie de infracțiuni au cunoscut o scădere considerabilă, nefiind înregistrate în perioada de referinţă infracţiuni grave din categoria celor asupra nou-născutului/ fătului sau urmate de moartea victimei.

În anul 2021, polițiștii de proximitate din cadrul celor 14 subunități de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au desfășurat peste 1.240 de activități în comunitate și au avut în vedere atât cunoașterea populației și a teritoriului, cât și identificarea locurilor și mediilor favorabile comiterii de fapte antisociale.

Pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică în incinta și zona adiacentă instituțiilor de învățământ, polițiștii de proximitate au desfășurat 531 de activități de prevenire.

Activitatea polițiștilor de proximitate a vizat și consilierea membrilor comunității cu privire la problemele pe care aceștia le-au ridicat, aspecte aflate atât în competența poliției, cât și a altor instituții. În perioada de referință au fost consiliate peste 1.300 de persoane.

În perioada analizată, au fost direcționate spre Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 din cadrul I.P.J. Hunedoara, 31.903 apeluri (+ 3.528 faţă de 2019).

 

Criminalitatea în mediul rural

La nivelul celor 55 de comune ale judeţului Hunedoara au fost constituite 8 secții de poliție rurală și 5 posturi de poliție comunală coordonate de către poliţiile municipale şi orăşeneşti. În cursul anului 2021 infracționalitatea sesizată în mediul rural a înregistrat o ușoară scădere (-0,14%) față de anul 2020.

 

Prevenirea și combaterea violenței în familie

Diversificarea și accentuarea formelor de manifestare a agresivității în familie reprezintă un domeniu de interes și de acțiune al poliţiştilor hunedoreni, mandataţi să gestioneze activitățile de prevenire și combatere a acestui fenomen.

În urma analizării datelor statistice existente cu privire la infracțiunile sesizate în anul 2021, în domeniul violenței în familie, la nivelul judeţului Hunedoara, comparativ cu anul 2020, se constată că acestea au crescut (+9.2%).

La nivelul subunităților de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Hunedoara, la începutul anului 2021 existau în lucru 94 ordine de protecție, din care 91 la solicitarea victimei, unul la solicitarea procurorului și 2 la solicitarea altor instituții, cu 24 mai mult față de începutul anului 2020. În cursul anului 2021, au mai fost emise 173 ordine de protecție, din acestea 85 provenite din ordine de protecție provizorii, 163 fiind emise la solicitarea victimei și 10 la solicitarea procurorului.

De asemenea, în cursul anului 2021 au fost emise 206 ordine de protecție provizorii, toate la solicitarea victimei, 163 în mediul urban și 43 în mediul rural.

Din cele 206 ordine de protecție provizorii emise, 138 au fost confirmate de procuror,  ulterior doar 85 fiind transformate de instanță în ordine de protecție.

În cursul anului 2021, polițiștii au intervenit la 1.001 evenimente privind violența domestică, din care 784 au fost înregistrate în mediul urban și 217 în mediul rural.

(va urma)


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter