29.10.2011,  18:41:40 | 0 comentarii | 513 vizualizari
Sub ochii blânzi ai procurorilor, care-i ţin dosarele la dospit / Primarul turnător Resmeriţă, nume de cod Lupaşcu, şi-a bătut joc de banii lupenenilor (II)
de Ziarul Vaii Jiului

Concluziile PROCESULUI VERBAL DE CONSTATARE nr. 13.347/ 04.12. 2009 întocmit de auditorii publici externi de la Camera de Conturi Hunedoara în urma controlului efectuat la Primăria municipiului Lupeni 

 3) Neînregistrarea în contabilitatea entităţii verificate a valorii lucrărilor executate la obiectivul de investiţii „Alimentare cu gaze Valea Jiului - Municipiul Lupeni”

a) Descrierea abaterii de la legalitate şi regularitate

Din verificările efectuate s-a constatat că pentru obiectivul de investiţii „Alimentare cu gaze Valea Jiului - Municipiul Lupeni”, finanţat din surse bugetare, unitatea verificată a desemnat prin Convenţia nr. 6285/ 2003 ca persoană achizitoare şi contractant al lucrărilor pe SC UNIVERSAL EDIL SA Lupeni. Deşi până la data auditului au fost efectuate mai multe recepţii pentru lucrările executate, în contabilitatea Primăriei municipiului Lupeni nu a fost înregistrată valoarea acestor lucrări. 

b) Legea sau altă reglementare încălcată

- Legea contabilităţii nr. 82/1991 republicată şi actualizată, art. 2 alin.(l) „Contabilitatea, ca activitate specializată în măsurarea, evaluarea, cunoaşterea, gestiunea şi controlul activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, precum şi a rezultatelor obţinute din activitatea persoanelor juridice şi fizice prevăzute la art. 1, trebuie să asigure înregistrarea cronologică şi sistematică, prelucrarea, publicarea şi păstrarea informaţiilor cu privire la poziţia financiară, performanţa financiară şi fluxurile de trezorerie, atât pentru cerinţele interne ale acestora, cât şi în relaţiile cu investitorii prezenţi şi potenţiali, creditorii financiari şi comerciali, clienţii, instituţiile publice şi alţi utilizatori.” , art. 11 „Deţinerea, cu orice titlu, de bunuri materiale, titluri de valoare, numerar şi alte drepturi şi obligaţii, precum şi efectuarea de operaţiuni economice, fără să fie înregistrate în contabilitate, sunt interzise”.

c) Estimarea valorii operaţiunilor care constituie abatere de la legalitate şi regularitate

Conform anexei nr. 15 la prezentul proces-verbal, valoarea estimată a lucrărilor executate la obiectivul de investiţii „Alimentare cu gaze Valea Jiului - Municipiul Lupeni” şi neînregistrate în contabilitatea Primăriei municipiului Lupeni la data auditului este de 8.864.744,13 lei.

d) Cauzele şi împrejurările care au condus la încălcarea legii sau a altor norme

Din nota de relaţii dată de d-na ec. Dăbăcan Paula nu rezultă aspecte care să modifice constatările (anexa nr. V).

e) Consecinţele economico-financiare a abaterilor de la legalitate şi regularitate 

Bunurile respective nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă, iar datele reflectate în situaţiile financiare şi patrimoniul instituţiei nu sunt reale şi exacte.

f) Persoane cu atribuţii în domeniul în care s-au constat abateri

Ec. Dăbăcan Paula, director economic

g) Măsurile luate de entitatea verificată în timpul controlului 

În timpul controlului nu au fost luate măsuri de către entitatea verificată pentru înlăturarea abaterii şi intrarea în legalitate. (va urma)

 

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter