15.02.2022,  18:18:38 | 0 comentarii | 791 vizualizari
Petroșani / După mai multe pelerinaje politice, Pascu a revenit la „bază”: PNL
de Corneliu BRAN

Prima conferință de presă a anului la PNL Petroșani de la sediul de pe strada Constructorului a debutat cu o mică surpriză, deoarece alături de președintele organizației și totodată primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a stat un fost contracandidat la funcția de primar la ultimele alegeri locale, „independent” atunci, fostul consilier local Viorel Pascu, multă vreme membru activ în PSD Petroșani (și plecat cu oarece scandal).

 

Explicațiile trecerii la PNL date de fostul consilier local

Probabil că foștii colegi de partid din Petroșani a lui Viorel Pascu privesc cu stupoare și poate cu ceva mâhnire cum fostul lor coleg și consilier local a intrat în tabăra liberală, condusă de Tiberiu Iacob-Ridzi, numai că Viorel Pascu a fost lăsat la începutul ședinței de către Tiberiu Iacob-Ridzi să explice motivele acestui gest. Iar Viorel Pascu a explicat, nu înainte de a semna adeziunea în fața primarului și a jurnaliștilor prezenți:

„Sunt emoționat și onorat că sunt în centrul acestei conferințe de presă. Nu pot să spun decât mulțumesc, domnule primar! Demersul pe care îl fac astăzi, prin care semnez adeziunea de a deveni membru al organizației Partidului Național Liberal Petroșani, este o decizie personală care se bazează pe ce voi spune mai departe. Dintre toți politicienii din Valea Jiului, domnul primar Tiberiu Iacob-Ridzi, de departe, a fost cel care m-a apreciat în munca mea de consilier local, dar și în activitatea mea de voluntar în societatea civilă și, de asemenea, ca și cetățean implicat în viața comunității petroșenene. Deci, pentru domnul primar Tiberiu Iacob-Ridzi am făcut acest pas! În al doilea rând, în echipa domnului primar pot să fiu implicat și util în comunitatea municipiului Petroșani. Astea sunt lucrurile care m-au făcut să iau decizia de astăzi”.

L-am întrebat pe Viorel Pascu, imediat ce a terminat expunerea de motive care l-au făcut să intre în rândurile PNL, înainte ca Tiberiu Iacob-Ridzi să ia cuvântul, dacă în decizia aceasta a ținut cont de doctrină, știindu-se faptul că Viorel Pascu a făcut până acum politică de stânga.

„În toată activitatea mea, atât profesională cât și în cea din consiliul local sau societatea civilă, mi s-a spus de multe ori că am înclinații liberale. Pe lângă acestea, multe alte lucruri m-au împins ca să fiu demn și să fac ceea ce simt pe moment. Nu trăiesc în trecut!”, a venit răspunsul.

 

Pascu susține că nu mai candidează la funcția de primar, dar îl va susține pe actualul primar la viitoarele alegeri

Întrebat dacă la viitoarele alegeri va mai candida la funcția de primar, ceea ce ar fi de neacceptat de organizația liberală ținând cont că președintele acesteia și actualul primar va fi cu siguranță candidat la funcția de primar, Viorel Pascu a menționat că această trecere în tabăra liberalilor e pe termen lung și că de aceea îl va susține pe actualul primar „cât vom fi pe Pământul ăsta, nu mai este stânga sau dreapta sau știu eu mai ce… doar înainte!”.

 

Președintele liberalilor petroșeneni susține că la nivel de organizație locală doctrina de partid contează mai puțin

Luând apoi cuvântul, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a ținut pentru început să ne răspundă la întrebarea pusă anterior: „Acum, legat de doctrine, sigur că la nivel local noi nu facem neapărat o politică legată de acestea. E adevărat că sunt niște valori la care am aderat în momentul în care ne-am înscris într-o anumită organizație, dar așa cum spune și domnul Pascu că dumnealui a fost acuzat mai tot timpul că e de dreapta, așa sunt eu acuzat că sunt de stânga (nota red.: râde). Deci, această linie este foarte fină… Oricum, scopul nostru este de a face treabă pentru oameni și pentru comunitatea Petroșaniului. De aceea cred că contează mai puțin doctrina sau coloratura politică”.

 

Tiberiu Iacob-Ridzi susține că a acceptat și acceptă întotdeauna criticile constructive

L-am întrebat pe Tiberiu Iacob-Ridzi că trebuie să înțelegem că l-a cooptat pe Viorel Pascu în echipa liberală din Petroșani și datorită criticilor constructive pe care acesta le-a avut, nu de puține ori în consiliul local, dar și în 2020 la alegerile locale, când a candidat din calitate de „independent”?

„Absolut! Dacă vă aduceți aminte eu am spus și în campania electorală că îi respect pe toți contracandidații mei și sigur că în momentul în care critica e constructivă, acest lucru e unul bun. Dar când se merge cu atacuri la familie, cu atacuri suburbane, lucruri care există, din păcate, în campaniile electorale, atunci e o altă chestiune. Dar să știți că nu eu l-am cooptat pe domnul Pascu în PNL, dumnealui a dorit să vină spre mine și spre echipa noastră, astfel încât să putem să facem lucruri cât mai bune pentru comunitatea noastră. Cu dumnealui și în calitate de consilier local, cât a activat în Consiliul Local Petroșani, am avut o relație foarte bună, onestă și am apreciat eforturile și determinarea dumnealui. Eu mă știu cu domnul Pascu de 20 de ani și chiar dacă am fost în partide diferite - și de multe ori am avut puncte de vedere diferite pe anumite probleme, asta nu a însemnat că nu ne-am respectat ca oameni. Domnul Pascu are și o experiență bogată în zona voluntariatului, deci sunt toate premisele ca în această echipă să continuăm anumite lucruri pentru comunitate”, a venit răspunsul președintelui organizației PNL Petroșani.

 

Răspuns oferit de „trădătorul” Pascu

Penultima întrebare legată de acest subiect principal al conferinței de presă de marți, ZVJ i-a adresat-o tot lui Viorel Pascu. L-am întrebat dacă este pregătit de eventualele acuze venite înspre dumnealui din partea foștilor colegi social-democrați, cum se întâmplă mai de fiecare dată când vreun social-democrat trece la liberali, ori viceversa (sau la alte partide politice, că nu doar la PSD și PNL pleacă sau vin unii și alții)? Și dacă s-a gândit înainte de acest pas la acest lucru?

„Nu m-am gândit… Dar sunt independent politic de doi ani de zile și vă pot răspunde cu o parabolă (…). Într-o zi de februarie, pe trunchiul unui măr urca un melc. Deci februarie-trunchi-melc… Din coaja trunchiului de măr ieșeau tot felul de viermi. Aceștia îl întrebau pe melc: Unde mergi?. Să mănânc mere, le răspundea acesta. Păi, nu sunt mere!, i se răspundea înapoi. La vară vor fi…, susținea melcul. Deci, am spus această parabolă ca să înțeleagă și cei care vor deschide gura și mă vor acuza. Să știți că mulți care vor deschide gura nu s-au implicat în comunitate. Sunt doar numai niște indivizi care folosesc anumite spații de comunicare și aruncă cu lături în oameni care se implică. Multă lume nu știe că la primărie nu este o casetă de unde iei bani și unde te duci cu ei și plătești anumite proiecte sau lucrări… Sunt lucruri greu de înțeles de către unii. Poate că după un timp se vor și maturiza cei care vor deschide gura. Sub conducerea domnului primar, în PNL Petroșani există o legendă: oamenii sunt respectați! Eu asta am înțeles și faptul că sunt un om perseverent, meticulos, sarcinile care îmi vor fi date de domnul primar sper să le duc la rezolvare”, ne-a răspuns fostul consilier local.

P.S. Întâmplător (sau nu) „Ziarul Văii Jiului” știe exact cum, pentru ce a intrat în politică și cine s-a aflat în spatele lui în momentul „lansării” acestui Pascu (pe care ZVJ l-a promovat din greu, chiar dacă el s-a dovedit apoi ingrat față de sprijinul acordat de cotidianul nostru). De aceea titlul acestei articol - După mai multe pelerinaje politice, Pascu a revenit la „bază”: PNL – este cât se poate de corect.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter