29.10.2011,  19:56:18 | 0 comentarii | 966 vizualizari
(VIDEO) Dacă nu-i cu supărare, punem o întrebare: / Asigură poliţiştii spatele reţelelor de ţepari?
de Ziarul Vaii Jiului

Un bărbat din Petroşani a plătit peste 1.000 de lei în schimbul unui loc de muncă în străinătate. Când a mers să ceară socoteală aşa-zisului plasator a fost ameninţat şi a descoperit că i s-a plătit şi... execuţia. Petroşeneanul avea să afle că a intrat într-un cuib de viespi, ce s-ar ocupa cu înşelăciuni şi trafic de persoane, grupare din care ar face parte chiar şi un poliţist.

Italia în loc de Arabia Saudită
Cristian Gheţiu în vârstă de 35 de ani a crezut că o să le poată asigura celor doi copii minori un trai decent dacă va pleca la muncă peste hotare. A văzut în luna august un anunţ în Petroşani, prin care se ofereau contracte de muncă în Arabia Saudită şi a sunat pentru angajare. Urmat să primească 1.300 de euro pentru o lună de muncă, plus masă şi casă.
„Mi-am luat concediu fără plată un an de zile de la spitalul Petroşani, unde eram angajat. Am zis că dacă sunt costuri o să le plătesc din salariu pentru că nu am bani. Acest Găinariu Ionuţ, care promitea loc de muncă, mi-a spus că totul este suportat de el şi să stau liniştit pentru că facem contract. Mi-a cerut paşaportul pentru viză şi am făcut o hârtie care a rămas la el şi prin care se obliga ca în două luni de zile să mă ducă la muncă”, susţine Cristian Gheţiu.
Numai că Găinariu îi propune bărbatului să-l ducă în Italia unde avea să primească doar 1.000 de euro.

Păgubit şi ameninţat
Maşinăria de dat ţepe începe să lucreze şi apar primele costuri. Iniţial 400 de lei pentru asigurare de sănătate şi alţi 50 de lei - taxă pentru cel care umbla să întocmească documentele. Cristian Gheţiu plăteşte cu speranţa că-şi va recupera banii în Italia.
I se cer şi alţi bani. Când îşi dă seama că totul este o ţeapă, merge să ceară socoteală şi banii înapoi, dar este ameninţat. Ion Găinariu îi trimite mesaje SMS prin care îl avertizează că va avea „grijă” de el şi că: „ai pierdut ca la loto”, crezând că-şi determină victima să tacă. „Să mă sufli şi o s-o sufli… Stai nu te ambala, Boconc (probabil numele presupusului bătăuş angajat) nu e nimic. Răbdare ştechere…”, este altul dintre mesajele (foto) trimise de Găinariu, mai susţine Cristian Gheţiu.

Îşi dă drumul la gură
Victima nu se lasă intimidată de aceste ameninţări porcoase şi încearcă să afle dacă-şi poate recupera banii. Obţine o înregistrare video, în care Găinariu Ion se laudă cu conexiunile sale care-l fac intangibil, dar şi cum a mai păcălit alte persoane.
În plus, tot pe aceeaşi înregistrare, folosind un limbaj suburban, vorbeşte şi despre cum ar fi aranjat trecerea frauduloasă a graniţei pentru un cetăţean din afara spaţiului comunitar. În afacere se vorbeşte şi de implicarea unui poliţist care a aranjat cartea de identitate pentru extracomunitar.

Tentativa a fost stopată de grănicerii din Arad.
„Băi, eu ca tine am avut o mie şi o sută şi am atâţia prieteni şi atâtea neamuri care sunt prin academii şi prin poliţie. (…) Vrei să-ţi spun cu cine intri în clinci, îl ştii pe ditamai colonelul de la poliţie… ăla a făcut frate… (…) Ä‚la cumpără jumătate din Poliţia Română, adică nu cumpără, o are toată în faţa lui, la picioare”, afirmă Ion Găinariu în înregistrarea video capturată de Gheţiu.

Nu recunoaşte nimic
În urmă cu circa o lună de zile, Cristian Gheţiu a depus o plângere penală la Poliţia municipiului Petroşani pentru înşelăciune. Lucrurile nu s-au mişcat însă. Aceasta chiar dacă în dosar a depus inclusiv mesajele de ameninţare primite şi care ar fi trebuit să atragă atenţia organelor de cercetare penală.
„Am fost eu să mă interesez ce se întâmplă cu dosarul şi am aflat că a fost trimis la Poliţia Economică. Mi s-a spus să vin a doua zi (ieri, 6 septembrie - n.r.) pentru a da declaraţii şi să nu mai merg din proprie iniţiativă că sunt multe dosare. Mă vor chema ei. Eu sper să se facă dreptate deoarece nu am niciun venit şi nici loc de muncă. Trebuie să-mi hrănesc copiii, iar băncile mă somează cu executarea silită pentru că nu am din ce să-mi plătesc
creditele”, mai declară Gheţiu.

Găinariu dezminte
Contactat telefonic, Găinariu Ion recu­noaşte că a încheiat un contract, dar neagă implicarea într-o reţea de trafic de persoane, conexiunile cu poliţistul sus pus, adică toate afirmaţiile din înregistrarea video.
„Eu nu pot să fiu obligat, odată ce o persoană pe care vrei să o angajezi… după care să-ţi adreseze ameninţări şi vorbe vulgare, nu pot să iau asemenea elemente. Eu nu-mi aduc aminte să fi zis aşa ceva. Nu există trafic de persoane, astea sunt nişte vorbe, nişte aberaţii, nişte gogonele. Aşa comentez eu astăzi. Nu există înregistrare video. (…) Chiar dacă eu apar în înregistrarea video, asemenea vorbe eu nu le-am pronunţat din gura mea”, susţine Găinariu Ion.

 

 

 

 

 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter