29.10.2011,  15:59:48 | 0 comentarii | 713 vizualizari
Inginerul Nicolae Diaconu / Îl acuză pe Curtean, city manager la Primăria Petrila, de nereguli în întocmirea proceselor verbale de recepţie a unor lucrări
de Corneliu BRAN

â–º Diaconu spune că, deşi nu a fost prezent la recepţie, îşi regăseşte semnătura pe procesul verbal de recepţie din 24 noiembrie 2010 â–º Ba mai mult, Diaconu se afla în concediu la data semnării respectivului proces verbal! l Valoarea lucrărilor de termoizolare a pereţilor exteriori la bl. 315 din str. Republicii - 65.798,11 lei â–º Aceeaşi neregulă şi la recepţia lucrărilor de la blocul 4 din str. Muncii! â–º Există vreo legătură între aceste fapte şi încrâncenarea cu care este menţinut numitul Curtean în cabinetul primarului?

 

Discuţiile din Consiliului Local Petrila 

După vreo câteva ore de şedinţă, consilierii şi-au adus aminte că în sală este şi Nicolae Diaconu, inginer în cadrul primăriei, membru al Direcţiei Tehnice. I-au dat cuvântul. Inginerul Diaconu a început să-l acuze pe Dorin Curtean „că se joacă cu vieţile altora”, menţionând că ceea ce a făcut acesta e de domeniul penalului şi nicidecum de domeniul unui administrator şef al oraşului, care lucrează cu bani publici şi care mai este pe deasupra şi preşedintele comisiei de recepţie a unor lucrări publice pe bani mulţi de la bugetul de stat şi local. Ing. Diaconu a mai menţionat şi faptul că a trimis o somaţie adresată primarului Ilie Păducel şi Consiliului Local Petrila, prin care explică faptele penale, după părerea dumnealui, săvârşite de Dorin Curtean, legate de lucrările la blocul 315 de pe strada Republicii, executate de firma S.C. Flora Cons S.R.L. Petroşani, reprezentând lucrări de termoizolare a pereţilor exteriori. În sală s-a făcut imediat rumoare. Fireşte, consilierii au cerut să vadă şi ei plângerea scrisă, lucru care s-a întâmplat prin xeroxarea hârtiei şi împărţirea câte unui exemplar fiecărui consilier.

Pe plângerea respectivă, cu numărul de înregistrare 6040/25.02.2011, primarul Păducel a trecut următoarele: „Dl secretar, rog comisie de anchetă. Termen trei zile. Semnătura primarului. Data de 28.02.2011”. 

Pentru a nu face comentarii aiurea despre acest text, susţinut în consiliul local chiar de autor (apropo, de ce Dorin Curtean nu a vorbit nimic, să se apere?), redăm plângerea, în facsimil, atrăgându-vă atenţia că lucrurile prezentate sunt extrem de grave. Consilierul peremist Emanoel Andronache, care altă dată i-a luat apărarea lui Dorin Curtean, s-a arătat acum extrem de dezamăgit: „Cea mai tristă zi pentru mine, din 1996 încoace, de când fac parte din consiliul local, aşa ceva, vă spun sincer, n-am mai întâlnit şi sper să nu fie adevărat ce scrie aici”. Jr. Toma Vărgatu a amintit celor prezenţi de „prezumţia de nevinovăţie”, aşa cum spun toate legile democraţiei, la care subscriem şi noi.

 

Primarul Păducel a ordonat o comisie de anchetă

După şedinţă, a doua zi dimineaţa, l-am sunat pe primarul Ilie Păducel, cerându-i oarecum mai multe lămuriri şi explicaţii în acest caz. Dumnealui ne-a declarat următoarele: „Există o comisie formată din juristul Toma Vărgatu şi viceprimarul Constantin Ramaşcanu, cărora le-am cerut, în trei zile, să-mi comunice rezultatele anchetei. Abia apoi mă pot pronunţa. Nici n-aş avea dreptul să o fac dinainte. Cert este că, din câte am constatat eu, până acum, lucrurile nu stau întocmai aşa cum au fost prezentate, dar fapte în neregulă există. Oricum, vă anunţ încă de pe-acum că toţi membrii comisiei de recepţie vor fi sancţionaţi, cel mai tare va fi sancţionat chiar preşedintele acestei comisii. Mai multe nu pot să vă declar acum”. 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter