29.10.2011,  18:45:44 | 0 comentarii | 576 vizualizari
Sub ochii blânzi ai procurorilor, care-i ţin dosarele la dospit / Primarul turnător Resmeriţă, nume de cod “Lupaşcu”, şi-a bătut joc de banii lupenenilor
de Ziarul Vaii Jiului

Cotidianul nostru publică, începând de astăzi, în serial, concluziile Procesului verbal de constatare nr. 13.347/04.12.2009 întocmit de auditorii publici externi de la Camera de Conturi Hunedoara în urma controlului efectuat la Primăria municipiului Lupeni. Lecturând documentul veţi ajunge lesne la concluzia că banii publici au ajuns pe mâna unui individ slab pregătit, total dezinteresat de protejarea intereselor cetăţenilor municipiului

Lupeni, managementul local fiind unul absolut defectuos. Citind constatările ne-am explicat foarte clar de ce datoria publică a municipiului Lupeni a depăşit suma de 300 de miliarde de lei vechi numai la capitolul furnizori, de ce clubul sportiv a eşuat după ce în el s-au pompat zeci şi zeci de miliarde de lei, de ce administraţia publică locală a ajuns să se împrumute pentru a achita facturile nesimţite ale sponsorului de partid Haţegan. De ce? Pentru că Resmeriţă e total aerian şi, având la mână banii publici, face doar ce-l taie capul, cu încălcarea flagrantă şi repetată a legii.

Vă veţi întreba, probabil, de ce nu i se întâmplă nimic acestui Resmeriţă, iar individul îşi permite chiar să refuze să furnizeze documente la solicitarea Instituţiei Prefectului. E foarte simplu. Pentru a se proteja a angajat-o ca avocat pe Mărioara Avram, soţia unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, fost procuror financiar la Camera de Conturi Hunedoara. Credeţi că mai trece vreun dosar de-al lui Resmeriţă de Parchetul Judeţean? Nici pomeneală! Camera de Conturi vine, constată şi, la Parchet, prejudiciile de miliarde devin mizilicuri şi sunt ascunse sub covor. Aşa cum, probabil tot pe sub vreun covor o fi şi dosarul în care Resmeriţă e cercetat pentru că a uitat să declare că a fost turnător la fosta Securitate.

Vom reveni.
 

PROCES VERBAL DE CONSTATARE (I)

Lupeni. 04.12.2009

Subsemnaţii Vlad Ionel şi Bolunduţ Petru Nicolae, având funcţia de auditori publici externi în cadrul Camerei de Conturi a judeţului Hunedoara, în temeiul Legii nr. 94/1992, republicată şi a delegaţiilor nr. 97 şi 98 din 01.10.2009, am efectuat în perioada 01.10.2009 - 04.12.2009, auditul financiar al bilanţului contabil şi a contului de execuţie bugetară pe ANUL 2008 la Primăria municipiului Lupeni cu sediul în municipiul Lupeni, str. Revoluţiei, nr. 2, judeţul Hunedoara, cod fiscal 4375046, telefon 0254/560725.

În perioada supusă controlului şi în timpul controlului conducerea executivă a unităţii a fost asigurată de dl. Resmeriţă Cornel, primar, ordonator principal de credite şi d-na ec. Dăbăcan Paula, director economic. 

Ca urmare a controlului efectuat, au fost constatate următoarele abateri de la legalitate şi regularitate, astfel:

A) Abateri de la legalitate şi regularitate constatate care nu au determinat producerea de prejudicii

1) Pentru Serviciul Salvamont, Primăria municipiului Lupeni a achi­ziţi­o­nat echipament şi alte bunuri care nu au fost recepţionate de comisia de recepţie a bunurilor şi nu au fost înregistrate în contabilitatea instituţiei.

a) Descrierea abaterii de la legalitate şi regularitate

Pe baza rapoartelor de achiziţie şi a facturilor şi/ sau bonurilor fiscale, aprobate de ordonatorul de credite, s-au întocmit dispoziţii de plată către casierie vizate de control financiar preventiv şi aprobate de ordonatorul de credite prin care s-au plătit în numerar domnului Resiga Gyorgy, şef  Serviciu Salvamont, bunuri evaluate numai în lunile ianua­rie, februarie şi iunie 2008, la suma de 7.171,49 lei, reprezentând diferite articole de echipament (anexa nr. 1). Exem­plificăm cu anexele nr. 1 a şi nr. 1 b.

Bunurile din anexa nr. 1 nu au fost recepţionate de comisia de recepţie constituită la nivelul unităţii şi nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă.

b) Legea sau altă reglementare încălcată

- Legea nr. 273/2006 actualizată, privind finanţele publice locale, art. 23 alin (1) 

- Legea contabilităţii nr. 82/1991 republicată şi actualizată art. 6 alin. (1)

c) Estimarea valorii operaţiunilor care constituie abatere de la legalitate şi regularitate

Conform anexei nr. 1 la prezentul proces-verbal, valoarea estimată a bunurilor nerecepţionate şi neînregistrate în contabilitate a echipamentului achiziţionat de şi pentru Serviciul Salvamont numai în lunile ianuarie, februarie şi iunie 2008 este de 7171,49 lei.

d) Cauzele şi împrejurările care au condus la încălcarea legii sau a altor norme 

Din notele de relaţii date de ordonatorul de credite, Resmeriţă Cornel - primar şi persoană împuternicită cu viza de control financiar preventiv, ec. Dăbăcan Paula - director economic, rezultă că au fost recunoscute abaterile respective şi pentru intrarea în legalitate au dispus în timpul controlului măsuri pentru corectarea abaterilor (anexele I şi II).

(va urma)


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter