29.10.2011,  16:53:46 | 0 comentarii | 506 vizualizari
Jurca, asta te învaţă pe tine gaşca turnătorului Lupaşcu? Să dai oamenii afară pe foametea asta? Aşa duci tu voturi la PSD?
de Ziarul Vaii Jiului

Planul “genial” al lui Jurca: dăm de gard cu căruţa plină de datorii şi ne tragem una “ca nouă”. Plus vreo 235 de disponibilizări de week-end pe firimituri

 

Potrivit unui document intrat în posesia cotidianului nostru, Sindicatul Liber EM'Livezeni a înaintat conducerii CNH'SA, prin documentul cu nr. 3 din 5 ianuarie 2011, o adresă conţinând, pe nici trei file A4, soluţiile “miraculoase” ale ing. Adrian Jurca pentru salvarea exploatării miniere Livezeni. 

Pentru ca lucrurile să fie cât se poate de clare încă de la bun început trebuie să vă spunem că sindicatul condus de Adrian Jurca mai reprezintă, la ora actuală, fix 472 de angajaţi ai EM'Livezeni, majoritatea covârşitoare a minerilor de la Livezeni (adică alţi 725 de angajaţi plus vreo câţiva nemembri de sindicat) având cu totul şi cu totul alte opinii, sindicale ori chiar politice, decât Jurca.

După câteva consideraţii bazate pe cifre, argumente seci şi fără vreo urmă de sclipire managerială, Jurca ne dă prima judecată de valoare stoarsă parcă din sudoarea corupţiei partidului prostănacului: situaţia de astăzi a CNH'SA a fost, ştie el sigur, generată de faptul că sindicatele ar fi influenţate politic şi, mai mult, de faptul că au candidat la diverse funcţii domni precum Daniel Surulescu (care Surulescu, între noi fie vorba, ştie minerit de vreo zece ori cât Jurca şi gaşca turnătorului Lupaşcu la un loc), Vasile Ioan Savu ori diverşi lideri de sindicat şi conducători de subunităţi. Să clarificăm lucrurile: dacă Surulescu nu a fost cel mai bun director al CNH, cu siguranţă e între primii trei de la Revoluţie încoace, cu performanţe net superioare modestelor cadre propulsate de PSD în acelaşi fotoliu. De ce am nomina-lizat PSD-ul? În caz că nu ştiaţi, după ce i-a manevrat pe minerii de la Livezeni cel puţin în interesul PD-L şi UDMR, Jurca a devenit baby sitter-ul baby sitter-ului profesoraşului infatuat Cristian Resmeriţă. Adică e mare fan PSD. Nici faptul că Savu a candidat la Parlament nu mai e, în opinia lui Jurca, un avantaj pentru mine-ritul din România. Trecem, în primul rând, peste faptul că nu-i frumos că Jurca îl arată acum cu degetul pe Savu, cel datorită căruia a văzut jumătate de glob pe banii minerilor. Și ajungem la vremea când subsemnatul era unica voce anti-Savu din presa locală, iar Jurca şi alţii nu-şi mai dezlipeau buzele dintre bucile lui Savu. Când ai fost cinstit, domnule preşedinte? Când îl pupai în cur pe Savu? Sau acum, când mineritul e pe ducă şi tocmai dumneata te-ai găsit moţ peste gaşca de arătat cu degetul? 

“Amplul” plan de relansare economică a mineritului compus de Jurca pe două coli şi jumătate prezintă disponibilizarea de personal drept o măsură certă, absolut necesară.

Când să pună punct, Jurca s-a gândit să informeze conducerea CNH'SA cu privire la etapele pe care le consideră necesare, etape care - dacă ar fi ajuns mai repede la urechile puţinilor mineri pe care sindica-listul îi mai reprezintă - ar fi redus numărul cotizanţilor la sindicatul lui Jurca la capacitatea unui microbuz Barkas.

Planul lui Jurca prevede încetarea activi­tăţii, compensaţii reprezentând 50% din salariu şi o sumă de 4500 - 6500 de lei de angajat conform CCM. Pleacă 1235 de oameni şi, după două zile (preferabil sâmbătă - duminică, zice miraculosul plan al lui Jurca), se reangajează doar 1000.

Nu pare logic? E logic, dar bagabonţeala lui Jurca nu e fezabilă, vă spunem noi. Pe scurt, treaba ar fi aşa: CNH'dă angajaţii'EM'Livezeni afară, desfiinţează sucursala în scopul de a-i şterge datoriile şi, după două zile, înfiinţează o alta (să-i zicem SC'Bagabonţeli şi Abureli Sindicale Jurca SRL) iar statul şi vreo 235 de oameni iau ţeapă. Jurca uită însă că EM'Livezeni e sucursală fără personalitate juridică.

Jurca, un as al afacerilor păguboase pentru el şi stat, crede că EM'Livezeni e un SRL'falimentar numai bun de vândut unor aurolaci sau rackeţi contra a 10% din cuantumul datoriilor către stat.

Oricât ne-am dori, posibilitatea de a ne încrede în flerul managerial al lui Adrian Jurca e exclusă. Firmele aflate de-a lungul timpului în curtea lui Jurca au produs ţepe, falimente răsunătoare şi datorii cu nemiluita către statul român.

În paralel, şi sindicatul lui Jurca e varză. Potrivit celei mai recente situaţii remise nouă de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara, Sindicatul EM'Livezeni înregistrează datorii de 26.903 lei la bugetul de stat (din care 11.437 de lei dobânzi şi penalităţi), 75.674 de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat (din care 41.960 de lei dobânzi şi penalităţi), 34.163 de lei la bugetul asigură­rilor de sănătate (din care 18.241 de lei dobânzi şi penalităţi) şi 6.571 de lei la bugetul asigurărilor de şomaj (din care 3.918 lei dobânzi şi penalităţi). Deci, stimaţi mineri, aveţi încredere să vă băgaţi la planul minune al lui Jurca?

 

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter